Krypta Upiorów

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
Awatar użytkownika
Tony666
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Re: Krypta Upiorów

Post autor: Tony666 »

Odnośnie Twojej pierwszej odpowiedzi : Wydaje mi się,że tu nie chodzi o stratę życia bo wtedy było by napisane, że PRZED UTRATĄ ŻYCIA PO WALCE Z UPIOREM NIE MOŻE CIĘ OCHRONIĆ ŻADNE ZAKLĘCIE,PRZYJACIEL CZY ZDOLNOŚĆ SPECJALNA ,a tam jest wyraźnie napisane ,że PRZED WALKĄ nie może mnie ochronić. Zapis jest bez sensu. To prawda .Dlatego postanowiłem zapytać mądrzejszych od siebie ale nadal mam tu rozkmine i bliżej mi do tego,że CHYBA autorowi chodziło właśnie o POMOC zaklęć i Przyjaciół...czyli, że nie mogę ich użyć w walce. Ciekawy jestem opinii @Valdi . Może On by rzucił nowe światło na to?

Odnośnie Twojej drugiej odpowiedzi : No właśnie jest napisane ;) Zacytowałem w pierwszej mojej wiadomości w której odświeżyłem temat dokładny zapis z instrukcji Krypty Upiorów i jest napisane, że nie mogą OCHRONIĆ Postaci ZDOLNOŚCI SPECJALNE . Ja to rozumiem tak : Trafiam do Krypty Dawnych Władców Magicznego Świata ,mam Run, Chce się bić z Upiorem ( miecz10/Magia10) żeby dostać któregoś Rycerza Bóstw wiec mogę korzystać ze swoich pkt magii i miecza + przedmiotów i przedmiotów magicznych. Nie mogę wspomagać się Zaklęciami, Przyjaciółmi ani zdolnościami specjalnymi czyli będąc np. Pustelnikiem nie mogę dodać swojej magii do miecza.

Aczkolwiek jedno co mi się nie zgadza to fakt,że na kamiennym moście taki Krasnolud czy Pustelnik może korzystać ze swoich umiejętności specjalnych to czemu miałby nie móc z nich korzystać w Krypcie Dawnych Władców Magicznego Świata?? Trochę to mało spójne ale słusznie zauważyleś, że MM czasami kłócił się sam ze sobą ;)

"I always tell the truth, even when I lie"
Awatar użytkownika
Valdi
#Administrator: Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Post autor: Valdi »

Niestety nie wgłębię się w temat, w MM grałem ostatnio ponad dekadę temu, a teraz nie mam czasu zbytnio zagłębiać sie w temat. Przychylę sie do wersji Nemo.

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Awatar użytkownika
Tony666
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek

Post autor: Tony666 »

Ok dzięki.

"I always tell the truth, even when I lie"
ODPOWIEDZ