Mały Nemo pisze: ↑poniedziałek 03 cze 2024, 20:31
Ma ktoś w domu jakieś 2 talie do Doom Troopera i chciałby je zabrać na zjazd? Chciałbym choć raz jeszcze zagrać w DT zanim umrę.
Coś złożę
Nie obiecuję fajerwerków, bo moja kolekcja jest dość (mimo wszystko) ograniczona, ale spróbuję.
Chyba że nie przeszkadza Ci granie na proxach, to wtedy będzie większa swoboda twórcza
Jakąś ewentualnością jest skompilowanie dwóch talii startowych i zagranie takimi zestawami - to też może być ciekawe doświadczenie, choć wiadomo, że ułomne w stosunku do dobrze zrobionej, konkretnej talii frakcyjnej.
A skoro już o tym mowa: jakieś preferencje co do frakcji?
Pytam, bo ja w dawnych czasach grałem Bractwem najwięcej
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
[quote="Mały Nemo" post_id=201510 time=1717439460 user_id=704] Ma ktoś w domu jakieś 2 talie do Doom Troopera i chciałby je zabrać na zjazd? Chciałbym choć raz jeszcze zagrać w DT zanim umrę. [/quote]
Coś złożę :) Nie obiecuję fajerwerków, bo moja kolekcja jest dość (mimo wszystko) ograniczona, ale spróbuję.
Chyba że nie przeszkadza Ci granie na proxach, to wtedy będzie większa swoboda twórcza :)
Jakąś ewentualnością jest skompilowanie dwóch talii startowych i zagranie takimi zestawami - to też może być ciekawe doświadczenie, choć wiadomo, że ułomne w stosunku do dobrze zrobionej, konkretnej talii frakcyjnej.
A skoro już o tym mowa: jakieś preferencje co do frakcji? Pytam, bo ja w dawnych czasach grałem Bractwem najwięcej :)
Mały Nemo pisze: ↑poniedziałek 03 cze 2024, 20:31
Ma ktoś w domu jakieś 2 talie do Doom Troopera i chciałby je zabrać na zjazd? Chciałbym choć raz jeszcze zagrać w DT zanim umrę.
Coś złożę
Nie obiecuję fajerwerków, bo moja kolekcja jest dość (mimo wszystko) ograniczona, ale spróbuję.
Chyba że nie przeszkadza Ci granie na proxach, to wtedy będzie większa swoboda twórcza
A skoro już o tym mowa: jakieś preferencje co do frakcji?
Pytam, bo ja w dawnych czasach grałem Bractwem najwięcej
Hey, dzięki!
Nie mam problemu z proxami! Ja z kolei zawsze grywałem Legionem Ciemności (przeciwko Mishimie i jej Mocom Ki ), więc będzie można zagrać fajną bitwę Durand vs Algeroth .
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=Zaberish post_id=201523 time=1717521391 user_id=8367] [quote="Mały Nemo" post_id=201510 time=1717439460 user_id=704] Ma ktoś w domu jakieś 2 talie do Doom Troopera i chciałby je zabrać na zjazd? Chciałbym choć raz jeszcze zagrać w DT zanim umrę. [/quote]
Coś złożę :) Nie obiecuję fajerwerków, bo moja kolekcja jest dość (mimo wszystko) ograniczona, ale spróbuję.
Chyba że nie przeszkadza Ci granie na proxach, to wtedy będzie większa swoboda twórcza :)
A skoro już o tym mowa: jakieś preferencje co do frakcji? Pytam, bo ja w dawnych czasach grałem Bractwem najwięcej :) [/quote]
Hey, dzięki!
Nie mam problemu z proxami! :) Ja z kolei zawsze grywałem Legionem Ciemności (przeciwko Mishimie i jej Mocom Ki :face_with_head_bandage:), więc będzie można zagrać fajną bitwę Durand vs Algeroth ;).
Mały Nemo pisze: ↑wtorek 04 cze 2024, 19:32
Hey, dzięki!
Nie mam problemu z proxami! Ja z kolei zawsze grywałem Legionem Ciemności (przeciwko Mishimie i jej Mocom Ki ), więc będzie można zagrać fajną bitwę Durand vs Algeroth .
Okej
Hm, a masz jakiś spis kart ze swojej talii?
To Ci złożę taką, jaką grałeś
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
Nie mam problemu z proxami! :) Ja z kolei zawsze grywałem Legionem Ciemności (przeciwko Mishimie i jej Mocom Ki :face_with_head_bandage:), więc będzie można zagrać fajną bitwę Durand vs Algeroth ;). [/quote]
Okej :)
Hm, a masz jakiś spis kart ze swojej talii? To Ci złożę taką, jaką grałeś :D
Mały Nemo pisze: ↑wtorek 04 cze 2024, 19:32
Hey, dzięki!
Okej
Hm, a masz jakiś spis kart ze swojej talii?
To Ci złożę taką, jaką grałeś
Spisu nie mam, bo ostatni raz grałem w DT jakieś 20 (albo ponad) lat temu, ale pamiętam, że grywałem na Alakhaiu który miał Zdolność Przemiany (możliwość dowolnego modyfikowania statsów) oraz Zamrożeniu Czasu (zawsze atakował jako pierwszy). Dodatkowo dosyć trudne do zinterpretowania wg zasad Podwójna Powinność (tworzy idealną kopię Wojownika) i Zwrot Podatku (dostajesz tyle PA, ile podwójna wartość tego Wojownika). Dzięki temu otrzymywałeś (o ile się dobrze wykłóciłeś) 4xPA. Potem szybka Wymiana i koniec gry. Pamiętam, że używałem też Chaosu na Polu Bitwy, ale całkowicie już nie pamiętam dlaczego, acz pamiętam, że to było krytyczne dla mojej talii, żebym miał jeszcze 1 wolną akcję po ataku.
Pamiętam też, że wyjątkowo nie lubiliśmy Placówki, więc wojowników plemiennych zagrywaliśmy normalnie do kohorty/szwadronu.
W sumie śmieszne, że po połowie mojego życia wciąż mniej więcej pamiętam trzon mojej armii. Niemniej zbuduj dowolne talie. Możemy też zrobić tak, że stworzymy własne talie bazując na tych skanach z karcianki.pl (ewentualnie z zastrzeżeniem (lub i nie, jeśli nie chcesz), że skoro wiemy, kto jaką frakcją będzie grać, to nie wkładamy kart centralnie przeciw tym frakcjom (np. "odrzuć wszystkie karty Mrocznej Harmonii" czy "Wojownicy Bractwa nie mogą korzystać ze Sztuki").
Nie mam problemu z proxami! :) Ja z kolei zawsze grywałem Legionem Ciemności (przeciwko Mishimie i jej Mocom Ki :face_with_head_bandage:), więc będzie można zagrać fajną bitwę Durand vs Algeroth ;). [/quote]
Okej :)
Hm, a masz jakiś spis kart ze swojej talii? To Ci złożę taką, jaką grałeś :D [/quote]
Spisu nie mam, bo ostatni raz grałem w DT jakieś 20 (albo ponad) lat temu, ale pamiętam, że grywałem na [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=8535]Alakhaiu[/url] który miał [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=4483]Zdolność Przemiany[/url] (możliwość dowolnego modyfikowania statsów) oraz [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=8848]Zamrożeniu Czasu[/url] (zawsze atakował jako pierwszy). Dodatkowo dosyć trudne do zinterpretowania wg zasad [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=3825]Podwójna Powinność[/url] (tworzy idealną kopię Wojownika) i [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=4482]Zwrot Podatku[/url] (dostajesz tyle PA, ile podwójna wartość tego Wojownika). Dzięki temu otrzymywałeś (o ile się dobrze wykłóciłeś) 4xPA. Potem szybka [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=290417]Wymiana[/url] i koniec gry. Pamiętam, że używałem też [url=http://karcianki.pl/index.php?opcja=karta&idkarty=4524]Chaosu na Polu Bitwy[/url], ale całkowicie już nie pamiętam dlaczego, acz pamiętam, że to było krytyczne dla mojej talii, żebym miał jeszcze 1 wolną akcję po ataku.
Pamiętam też, że wyjątkowo nie lubiliśmy Placówki, więc wojowników plemiennych zagrywaliśmy normalnie do kohorty/szwadronu.
W sumie śmieszne, że po połowie mojego życia wciąż mniej więcej pamiętam trzon mojej armii. Niemniej zbuduj dowolne talie. Możemy też zrobić tak, że stworzymy własne talie bazując na tych skanach z karcianki.pl (ewentualnie z zastrzeżeniem (lub i nie, jeśli nie chcesz), że skoro wiemy, kto jaką frakcją będzie grać, to nie wkładamy kart centralnie przeciw tym frakcjom (np. "odrzuć wszystkie karty Mrocznej Harmonii" czy "Wojownicy Bractwa nie mogą korzystać ze Sztuki").
W końcu otrzymałem ofertę na noclegi (mieszczą się naprzeciwko budynku, w którym ma się odbywać Zjazd).
Kwoty 80-110 pln/os za dobę.
W załączniku przesyłam wstępną ofertę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W końcu otrzymałem ofertę na noclegi (mieszczą się naprzeciwko budynku, w którym ma się odbywać Zjazd). Kwoty 80-110 pln/os za dobę. W załączniku przesyłam wstępną ofertę.
Berni pisze: ↑czwartek 06 cze 2024, 14:05
W końcu otrzymałem ofertę na noclegi (mieszczą się naprzeciwko budynku, w którym ma się odbywać Zjazd).
Kwoty 80-110 pln/os za dobę.
W załączniku przesyłam wstępną ofertę.
U Ciebie się zapisujemy, a Ty nam zarezerwujesz miejsca, czy każdy indywidualnie?
[quote=Berni post_id=201554 time=1717675516 user_id=7725] W końcu otrzymałem ofertę na noclegi (mieszczą się naprzeciwko budynku, w którym ma się odbywać Zjazd). Kwoty 80-110 pln/os za dobę. W załączniku przesyłam wstępną ofertę. [/quote]
U Ciebie się zapisujemy, a Ty nam zarezerwujesz miejsca, czy każdy indywidualnie?
Cześć, czy na zjeździe będzie można zagrać w najnowszą wersję Talismana?
Czy do 4,5 edycji będzie można zakupić jakieś dodatki?
Czy będziecie mieli np. Rwącą rzekę 2.0? Wieśka najnowszego? może Krainy Innowacji? Może będzie jakiś test Jeziora?
Coś ktoś wie?
Cześć, czy na zjeździe będzie można zagrać w najnowszą wersję Talismana? Czy do 4,5 edycji będzie można zakupić jakieś dodatki? Czy będziecie mieli np. Rwącą rzekę 2.0? Wieśka najnowszego? może Krainy Innowacji? Może będzie jakiś test Jeziora? Coś ktoś wie?
Michał pisze: ↑wtorek 18 cze 2024, 21:25
czy na zjeździe będzie można zagrać w najnowszą wersję Talismana
Na tą chwilę będzie na 100% wersja angielska, co do polskiej trwają negocjacje także PLki nie gwarantuje.
Czy do 4,5 edycji będzie można zakupić jakieś dodatki?
Z reguły nie, wiesz że dodatki drukuje tylko w trybie druku na żądanie. Na tą chwilę kończę druk dodatku zjazdowego. Chyba że coś bardzo potrzebujesz i będziesz na zjeździe to daj znać na maila.
Rwącą rzekę 2.0? Wieśka najnowszego? może Krainy Innowacji? Może będzie jakiś test Jeziora?
Rwąca Rzeka / Wiedźmin czy się pojawią to zależy od graczy. Krainy Innowacji wątpię bo autor nie skończył dodatku. Jezioro jest chyba dopiero tworzone więc też raczej nie (chyba że prototyp).
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote=Michał post_id=201776 time=1718738730 user_id=6449] czy na zjeździe będzie można zagrać w najnowszą wersję Talismana [/quote] Na tą chwilę będzie na 100% wersja angielska, co do polskiej trwają negocjacje także PLki nie gwarantuje.
[quote=Michał post_id=201776 time=1718738730 user_id=6449] Czy do 4,5 edycji będzie można zakupić jakieś dodatki? [/quote] Z reguły nie, wiesz że dodatki drukuje tylko w trybie druku na żądanie. Na tą chwilę kończę druk dodatku zjazdowego. Chyba że coś bardzo potrzebujesz i będziesz na zjeździe to daj znać na maila.
[quote=Michał post_id=201776 time=1718738730 user_id=6449] Rwącą rzekę 2.0? Wieśka najnowszego? może Krainy Innowacji? Może będzie jakiś test Jeziora? [/quote] Rwąca Rzeka / Wiedźmin czy się pojawią to zależy od graczy. Krainy Innowacji wątpię bo autor nie skończył dodatku. Jezioro jest chyba dopiero tworzone więc też raczej nie (chyba że prototyp).
może Krainy Innowacji
Jeśli tylko nic mi się w pracy nie popierdzieli to będę na Zjeździe, a wraz ze mną Krainy Innowacji. Na razie nie ma oficjalnej daty zakończenia dodatku. Wraz z @MCSilvią stworzyliśmy NPC Arcyszkodnika, którego udział w grze jest dobrowolny i który zmieni nieco zasady gry, tzn. zamiast losować kartę Szkodnika po przegranej walce z Konstruktem, Arcyszkodnik będzie poruszać się po planszy i upuszczać żetony... Chciałbym ten wariant ograć jeszcze na Zjeździe.
[quote=Michał post_id=201776 time=1718738730 user_id=6449] może Krainy Innowacji [/quote] Jeśli tylko nic mi się w pracy nie popierdzieli to będę na Zjeździe, a wraz ze mną Krainy Innowacji. Na razie nie ma oficjalnej daty zakończenia dodatku. Wraz z [usermention2=11789 color=#0080FF]MCSilvią[/usermention2] stworzyliśmy NPC Arcyszkodnika, którego udział w grze jest dobrowolny i który zmieni nieco zasady gry, tzn. zamiast losować kartę Szkodnika po przegranej walce z Konstruktem, Arcyszkodnik będzie poruszać się po planszy i upuszczać żetony... Chciałbym ten wariant ograć jeszcze na Zjeździe.
Bartigol pisze: ↑niedziela 23 cze 2024, 13:03
Heja, niestety w ten sam weekend co zjazd będę na kursie żeglarskim, dobrej zabawy!
Piekło zamarzło...
[quote=Bartigol post_id=201851 time=1719140618 user_id=12572] Heja, niestety w ten sam weekend co zjazd będę na kursie żeglarskim, dobrej zabawy! [/quote]Piekło zamarzło...
Ponieważ dzisiaj zakończyłem realizację największego zlecenia jakie kiedykolwiek otrzymałem, a które zajęło mi ostatnich kilka miesięcy życia, przez co kontakt był ze mną utrudniony (za co bardzo przepraszam), ale w końcu mogę zając się innymi sprawami, tak więc:
Widzimy się już za miesiąc, więc czas zebrać wszystkie informacje w jednym miejscu:
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
2. Dla przyjezdnych info o noclegach: pobyt czwartek- niedziela, to koszt 300 pln/os. Piątek - niedziela, to koszt 220 pln/os. Sobota - niedziela to koszt 110 pln/os.
Apartamenty znajdują się na ul. Sołtysowickiej 19 - dokładnie naprzeciwko miejsca, gdzie mamy zjazd. https://aparthostel.com.pl/
Rezerwacje dla tych, którzy podali w zapisach mam ogarnięte. Prywatnie dogadam się co do płatności.
4. Dojazd: autobusy 116, 119, A (przystanek jest obok WNS), albo w autobus 121, 128, 130, 143 (mam nadzieję, że nie pomyliłem), wysiadamy na przystanku Kromera/Czajkowskiego i jakieś 500m spacerem na Koszarową.
Pociągiem do stacji Sołtysowice i albo spacer (około 2km, jakieś 20-30 minut spacerkiem), albo w autobus 121, 128, 130, 143 i wysiadka na przystanku jak wyżej opisałem.
Dla zmotoryzowanych, na terenie WNS jest bardzo duży parking - można swobodnie wjechać od ul. Koszarowej.
5. Sale będą dostępne dla nas od czwartku (25.07) do niedzieli (25.07). Dostęp do sal mamy zapewniony w godzinach 6:00 do 24:00 (ze względu na to, że jest to kampus uczelni, a nie akademiki). Udało mi się wynegocjować dłuższe przebywanie, bo w pewnym momencie słabo to wyglądało, jak pokazano mi rozporządzenie Rektora dotyczące godzin przebywania. W razie czego, jeżeli będzie potrzeba dłuższej gry to ponegocjuję bezpośrednio z ochroną budynku
6. Naprzeciwko jest sklep Netto, kawałek dalej Kaufland i szereg innych sklepów. Z lokali z jedzeniem jest bardzo smaczne bistro obok sklepu Netto (Mam Gusta Bistro), a w okolicy jest trochę lokali, gdzie można zjeść potrawy od kuchni polskiej (Bistro Sznycel), przez gyrosa (Antalya Kebab), po kuchnię azjatycką (Chai Thai) i jeszcze kilka innych lokali.
7. Dla chętnych udostępnię puszkę (lub blika) na wrzutkę "co łaska" na pokrycie częściowych kosztów zapewnienia jadła i napojów dla uczestników zjazdu (ile kto uważa). Wszystkie koszty organizacyjne jakie się pojawiły i tak biorę na siebie, ale będę wdzięczny, jeżeli ktoś będzie mógł też partycypować
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, a jeżeli tak, to pytajcie i uzupełnię informacje.
Od razu mówię, że w dniach 15-22.07 będę poza granicami kraju i kontakt ze mną będzie możliwy jedynie poprzez tel.
Poproszę @Rogo i @MaxiLager i pomoc w śledzeniu wątku zjazdu w tych dniach
Można to też chyba przypiąć do pierwszego postu w tym temacie.
Dodano po 45 minutach 50 sekundach:
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Ostatnio zmieniony środa 26 cze 2024, 19:04 przez Berni, łącznie zmieniany 2 razy.
Ponieważ dzisiaj zakończyłem realizację największego zlecenia jakie kiedykolwiek otrzymałem, a które zajęło mi ostatnich kilka miesięcy życia, przez co kontakt był ze mną utrudniony (za co bardzo przepraszam), ale w końcu mogę zając się innymi sprawami, tak więc:
Widzimy się już za miesiąc, więc czas zebrać wszystkie informacje w jednym miejscu:
[hidden]1. Kontakt telefoniczny do mnie: 609653156[/hidden]
2. Dla przyjezdnych info o noclegach: pobyt czwartek- niedziela, to koszt 300 pln/os. Piątek - niedziela, to koszt 220 pln/os. Sobota - niedziela to koszt 110 pln/os. Apartamenty znajdują się na ul. Sołtysowickiej 19 - dokładnie naprzeciwko miejsca, gdzie mamy zjazd. https://aparthostel.com.pl/ Rezerwacje dla tych, którzy podali w zapisach mam ogarnięte. Prywatnie dogadam się co do płatności.
3. Miejsce zjazdu znajduje się na ul. Koszarowej 3 - Wydział Nauk Społecznych UWr. Bud. Politologii, sale 26 i 27. https://www.google.pl/maps/place/Koszarowa+3,+51-149+Wroc%C5%82aw/@51.1412733,17.067257,17z/data=!4m6!3m5!1s0x470fe9aef9c2594b:0x7a6a5693a7b3c44b!8m2!3d51.1414349!4d17.0689629!16s%2Fg%2F11c2h1l5p3?entry=ttu
4. Dojazd: autobusy 116, 119, A (przystanek jest obok WNS), albo w autobus 121, 128, 130, 143 (mam nadzieję, że nie pomyliłem), wysiadamy na przystanku Kromera/Czajkowskiego i jakieś 500m spacerem na Koszarową. Pociągiem do stacji Sołtysowice i albo spacer (około 2km, jakieś 20-30 minut spacerkiem), albo w autobus 121, 128, 130, 143 i wysiadka na przystanku jak wyżej opisałem. Dla zmotoryzowanych, na terenie WNS jest bardzo duży parking - można swobodnie wjechać od ul. Koszarowej.
5. Sale będą dostępne dla nas od czwartku (25.07) do niedzieli (25.07). Dostęp do sal mamy zapewniony w godzinach 6:00 do 24:00 (ze względu na to, że jest to kampus uczelni, a nie akademiki). Udało mi się wynegocjować dłuższe przebywanie, bo w pewnym momencie słabo to wyglądało, jak pokazano mi rozporządzenie Rektora dotyczące godzin przebywania. W razie czego, jeżeli będzie potrzeba dłuższej gry to ponegocjuję bezpośrednio z ochroną budynku ;)
6. Naprzeciwko jest sklep Netto, kawałek dalej Kaufland i szereg innych sklepów. Z lokali z jedzeniem jest bardzo smaczne bistro obok sklepu Netto (Mam Gusta Bistro), a w okolicy jest trochę lokali, gdzie można zjeść potrawy od kuchni polskiej (Bistro Sznycel), przez gyrosa (Antalya Kebab), po kuchnię azjatycką (Chai Thai) i jeszcze kilka innych lokali.
7. Dla chętnych udostępnię puszkę (lub blika) na wrzutkę "co łaska" na pokrycie częściowych kosztów zapewnienia jadła i napojów dla uczestników zjazdu (ile kto uważa). Wszystkie koszty organizacyjne jakie się pojawiły i tak biorę na siebie, ale będę wdzięczny, jeżeli ktoś będzie mógł też partycypować ;)
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, a jeżeli tak, to pytajcie i uzupełnię informacje. Od razu mówię, że w dniach 15-22.07 będę poza granicami kraju i kontakt ze mną będzie możliwy jedynie poprzez tel. Poproszę [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] i [usermention2=9906 color=#000000]MaxiLager[/usermention2] i pomoc w śledzeniu wątku zjazdu w tych dniach ;) Można to też chyba przypiąć do pierwszego postu w tym temacie.
[size=85][color=green]Dodano po 45 minutach 50 sekundach: [/color][/size] [hidden]Jeszcze jedna, dość istotna sprawa: Tak jak wspominałem wcześniej, to teren uczelni, więc proszę o nie bieganie z napojami wyskokowymi po jej terenie. Trzymamy wszystko na sali i najlepiej poniżej linii wzroku jakby Dziekan chciał nas odwiedzić i zobaczyć jak się bawimy ;) [/hidden]
Ja tym razem prawdopodobnie też przyjadę pociągiem ... i możliwe, że wezmę ze sobą "gołą podstawkę" (jak się w torbę mi zmieści razem z ciuchami).
Jak co to jadę tym pociągiem:
debica-wroclaw.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Ja tym razem [s]prawdopodobnie też[/s] przyjadę pociągiem ... i możliwe, że wezmę ze sobą "gołą podstawkę" (jak się w torbę mi zmieści razem z ciuchami).
Ja mogę obecnie zaoferować tylko wydrukowaną matę do gry. Moja kopia Talismana jest aktualnie mocno niedostępna...
Jak ktoś chce nadać przesyłkę by nie nosić kartonów, to piszcie do mnie PW i podam dokładny adres gdzie można wysyłać.
Dodano po 21 minutach 56 sekundach:
I jeszcze aktualizacja zapisanych:
Ja mogę obecnie zaoferować tylko wydrukowaną matę do gry. Moja kopia Talismana jest aktualnie mocno niedostępna... Jak ktoś chce nadać przesyłkę by nie nosić kartonów, to piszcie do mnie PW i podam dokładny adres gdzie można wysyłać.
[size=85][color=green]Dodano po 21 minutach 56 sekundach: [/color][/size] I jeszcze aktualizacja zapisanych: