Rozpatrywanie kart Miejsc

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Tr3PP [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: środa 02 gru 2020, 09:25
Płeć:

Rozpatrywanie kart Miejsc

Post autor: Tr3PP »

Czy jeśli odkrywam Miejsce w mojej turze to mogę je od razu rozpatrzyć? Przykładowo staję na Polach muszę dobrać jedną kartę odkrywam Źródełko życia umieszczam na nim 4 żetony życia, i pytanie moje jest czy już od razu mogę napić się ze źródełka i dostać 1 punkt życia czy będzie to mógł zrobić dopiero następny Poszukiwacz który wkroczy na ten obszar? Dziękuję z góry za odpowiedź :grinning:
Ostatnio zmieniony czwartek 10 gru 2020, 20:11 przez Tr3PP, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5721
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 34

Re: Rozpatrzanie kart Miejsc

Post autor: Rogo »

Taki, wszystkie karty badasz zaraz po wyciągnięciu (oczywiście wg numerów spotkań), chyba, że ich treść mówi inaczej.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22392
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Rozpatrzanie kart Miejsc

Post autor: Mały Nemo »

Rozpatrzanie? Raczej rozpatrywanie.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Tr3PP [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: środa 02 gru 2020, 09:25
Płeć:

Re: Rozpatrywanie kart Miejsc

Post autor: Tr3PP »

Mały Nemo pisze: czwartek 10 gru 2020, 13:52 Rozpatrzanie? Raczej rozpatrywanie.



Wicih
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 20
Rejestracja: piątek 01 maja 2020, 23:48
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 21

Re: Rozpatrywanie kart Miejsc

Post autor: Wicih »

Noo warto dodać że jeśli na danym obszarze losujesz dwie karty, i jednym będzie miejsce o którym mowa, a drugim np przeciwnik, to z miejsca możesz skorzystać bodajże dopiero po wygranej walce


"Kiedy wchodzisz na obszar z odkrytymi kartami Przygody, możesz odrzucić jedną z nich i wylosować w jej miejsce nową, którą musisz już rozpatrzyć."

ODPOWIEDZ