Piąta edycja Talismana została ogłoszona! Tym razem trafiła w szczęśliwe ręce Avalon Hill.
Według Talisman Island nowa wersja ma zostać wydana w lipcu i ma być w różnych językach. Jakaś jest szansa, że więc również w polskim.
Jeśli oryginalny przeciek był prawdziwy (a chyba był) to będzie też dodatek razem z podstawką albo niedługo później, i ten dodatek będzie miał pudełko rozmiaru gdzieś w połowie między małymi dodatkami ffg a podstawką.we will provide more information on this jaw-dropping announcement (and maybe even another Talisman surprise) throughout the year!
Szansa że wyjdzie szybko po polsku?Launching in or around July 2024 (timing varies by language and market)
Trzymam kciuki za to mocno.more streamlined and accessible gameplay.
I od wielu lat niedostępna, że nie wspomnę o cenach tych pojedynczych istniejących sztukKiiro Yakumo pisze: ↑piątek 23 lut 2024, 16:28 że 4R jest dopracowana, bardzo dobrze rozwinięta i ma nawet różne wydania cyfrowe.
Trafna uwaga, po za wersją cyfrową ciężko byłoby złapać coś w rozsądnym stanie i cenie.
W sumie to ciężko się dziwić, 4 edycja ma już 15 lat.Mały Nemo pisze: ↑piątek 23 lut 2024, 16:36I od wielu lat niedostępna, że nie wspomnę o cenach tych pojedynczych istniejących sztukKiiro Yakumo pisze: ↑piątek 23 lut 2024, 16:28 że 4R jest dopracowana, bardzo dobrze rozwinięta i ma nawet różne wydania cyfrowe..
Jak się zatrzymuje druk no to jaka może być? Wywołali sobie popyt i teraz będzie podaż.
Największą jej wadą moim zdaniem są małe karty przygód. Powinni dodawać lupę w komplecie z grą. Ale tutaj pewnie nie będzie lepiej.
... Janusze też robią "promocje"
Nie widziałeś kart od Nemo? Zwykłe są gigantyczne w porównaniu do tego...
W Zeszłym Roku np. HeroQuesta wypuścili.
Szczególnie że ze Smokiem będziesz trzeba stoczyć walkę aby zdobyć koronę.
Kto wie, smocza wieża może być defaultowa. Mi to nie przeszkadza szczególnie jeśli ma swoją talię.
Ja nawet nie mam Talismana.