Ponieważ dzisiaj zakończyłem realizację największego zlecenia jakie kiedykolwiek otrzymałem, a które zajęło mi ostatnich kilka miesięcy życia, przez co kontakt był ze mną utrudniony (za co bardzo przepraszam), ale w końcu mogę zając się innymi sprawami, tak więc:
Widzimy się już za miesiąc, więc czas zebrać wszystkie informacje w jednym miejscu:
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
2. Dla przyjezdnych info o noclegach: pobyt czwartek- niedziela, to koszt 300 pln/os. Piątek - niedziela, to koszt 220 pln/os. Sobota - niedziela to koszt 110 pln/os.
Apartamenty znajdują się na ul. Sołtysowickiej 19 - dokładnie naprzeciwko miejsca, gdzie mamy zjazd. https://aparthostel.com.pl/
Rezerwacje dla tych, którzy podali w zapisach mam ogarnięte. Prywatnie dogadam się co do płatności.
4. Dojazd: autobusy 116, 119, A (przystanek jest obok WNS), albo w autobus 121, 128, 130, 143 (mam nadzieję, że nie pomyliłem), wysiadamy na przystanku Kromera/Czajkowskiego i jakieś 500m spacerem na Koszarową.
Pociągiem do stacji Sołtysowice i albo spacer (około 2km, jakieś 20-30 minut spacerkiem), albo w autobus 121, 128, 130, 143 i wysiadka na przystanku jak wyżej opisałem.
Dla zmotoryzowanych, na terenie WNS jest bardzo duży parking - można swobodnie wjechać od ul. Koszarowej.
5. Sale będą dostępne dla nas od czwartku (25.07) do niedzieli (25.07). Dostęp do sal mamy zapewniony w godzinach 6:00 do 24:00 (ze względu na to, że jest to kampus uczelni, a nie akademiki). Udało mi się wynegocjować dłuższe przebywanie, bo w pewnym momencie słabo to wyglądało, jak pokazano mi rozporządzenie Rektora dotyczące godzin przebywania. W razie czego, jeżeli będzie potrzeba dłuższej gry to ponegocjuję bezpośrednio z ochroną budynku
6. Naprzeciwko jest sklep Netto, kawałek dalej Kaufland i szereg innych sklepów. Z lokali z jedzeniem jest bardzo smaczne bistro obok sklepu Netto (Mam Gusta Bistro), a w okolicy jest trochę lokali, gdzie można zjeść potrawy od kuchni polskiej (Bistro Sznycel), przez gyrosa (Antalya Kebab), po kuchnię azjatycką (Chai Thai) i jeszcze kilka innych lokali.
7. Dla chętnych udostępnię puszkę (lub blika) na wrzutkę "co łaska" na pokrycie częściowych kosztów zapewnienia jadła i napojów dla uczestników zjazdu (ile kto uważa). Wszystkie koszty organizacyjne jakie się pojawiły i tak biorę na siebie, ale będę wdzięczny, jeżeli ktoś będzie mógł też partycypować
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, a jeżeli tak, to pytajcie i uzupełnię informacje.
Od razu mówię, że w dniach 15-22.07 będę poza granicami kraju i kontakt ze mną będzie możliwy jedynie poprzez tel.
Poproszę @Rogo i @MaxiLager i pomoc w śledzeniu wątku zjazdu w tych dniach
Można to też chyba przypiąć do pierwszego postu w tym temacie.
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Ze względu, że już na spotkaniu w lecie @Mały Nemo mnie wypytywał o możliwość organizacji to już wstępnie mam rozpoznanie zrobione.
Miejsce do grania jest do ogarnięcia na kampusie Wydziału Nauk Społecznych UWr (sale, stoły, krzesła).
Spanie w okolicy bym też zorganizował.
Więc jak będzie akceptacja forumowiczów, to myślę, że dam radę ogarnąć
Generalnie lokalizacja w okolicach poprzedniego zjazdu we Wrocku (jakieś 2-3km od poprzedniego miejsca)
====
Adres:
Berni pisze: ↑czwartek 25 kwie 2024, 19:19
Obecnie mogę podać:
Adres: Koszarowa 3
Komunikacja: autobusy (przystanki praktycznie obok Uniwersystetu), pociąg (stacja Sołtysowice i 30 minut spaceru).
W okolicy jest kilka lokali z jedzeniem, sklepy i postaram się noclegi jak najbliżej zorganizować (czyli po drugiej stronie ulicy)
O co mnie proszono - ze względu na to, że to teren uczelni, a nie akademik to uprasza się o wstrzemięźliwość w spożywaniu trunków (czyli nie biegać z browarem w dłoni)
====
Noclegi:
Berni pisze: ↑czwartek 06 cze 2024, 14:05
W końcu otrzymałem ofertę na noclegi (mieszczą się naprzeciwko budynku, w którym ma się odbywać Zjazd).
Kwoty 80-110 pln/os za dobę.
W załączniku przesyłam wstępną ofertę.
Ponieważ dzisiaj zakończyłem realizację największego zlecenia jakie kiedykolwiek otrzymałem, a które zajęło mi ostatnich kilka miesięcy życia, przez co kontakt był ze mną utrudniony (za co bardzo przepraszam), ale w końcu mogę zając się innymi sprawami, tak więc:
Widzimy się już za miesiąc, więc czas zebrać wszystkie informacje w jednym miejscu:
[hidden]1. Kontakt telefoniczny do mnie: 609653156[/hidden]
2. Dla przyjezdnych info o noclegach: pobyt czwartek- niedziela, to koszt 300 pln/os. Piątek - niedziela, to koszt 220 pln/os. Sobota - niedziela to koszt 110 pln/os. Apartamenty znajdują się na ul. Sołtysowickiej 19 - dokładnie naprzeciwko miejsca, gdzie mamy zjazd. https://aparthostel.com.pl/ Rezerwacje dla tych, którzy podali w zapisach mam ogarnięte. Prywatnie dogadam się co do płatności.
3. Miejsce zjazdu znajduje się na ul. Koszarowej 3 - Wydział Nauk Społecznych UWr. Bud. Politologii, sale 26 i 27. https://www.google.pl/maps/place/Koszarowa+3,+51-149+Wroc%C5%82aw/@51.1412733,17.067257,17z/data=!4m6!3m5!1s0x470fe9aef9c2594b:0x7a6a5693a7b3c44b!8m2!3d51.1414349!4d17.0689629!16s%2Fg%2F11c2h1l5p3?entry=ttu
4. Dojazd: autobusy 116, 119, A (przystanek jest obok WNS), albo w autobus 121, 128, 130, 143 (mam nadzieję, że nie pomyliłem), wysiadamy na przystanku Kromera/Czajkowskiego i jakieś 500m spacerem na Koszarową. Pociągiem do stacji Sołtysowice i albo spacer (około 2km, jakieś 20-30 minut spacerkiem), albo w autobus 121, 128, 130, 143 i wysiadka na przystanku jak wyżej opisałem. Dla zmotoryzowanych, na terenie WNS jest bardzo duży parking - można swobodnie wjechać od ul. Koszarowej.
5. Sale będą dostępne dla nas od czwartku (25.07) do niedzieli (25.07). Dostęp do sal mamy zapewniony w godzinach 6:00 do 24:00 (ze względu na to, że jest to kampus uczelni, a nie akademiki). Udało mi się wynegocjować dłuższe przebywanie, bo w pewnym momencie słabo to wyglądało, jak pokazano mi rozporządzenie Rektora dotyczące godzin przebywania. W razie czego, jeżeli będzie potrzeba dłuższej gry to ponegocjuję bezpośrednio z ochroną budynku ;)
6. Naprzeciwko jest sklep Netto, kawałek dalej Kaufland i szereg innych sklepów. Z lokali z jedzeniem jest bardzo smaczne bistro obok sklepu Netto (Mam Gusta Bistro), a w okolicy jest trochę lokali, gdzie można zjeść potrawy od kuchni polskiej (Bistro Sznycel), przez gyrosa (Antalya Kebab), po kuchnię azjatycką (Chai Thai) i jeszcze kilka innych lokali.
7. Dla chętnych udostępnię puszkę (lub blika) na wrzutkę "co łaska" na pokrycie częściowych kosztów zapewnienia jadła i napojów dla uczestników zjazdu (ile kto uważa). Wszystkie koszty organizacyjne jakie się pojawiły i tak biorę na siebie, ale będę wdzięczny, jeżeli ktoś będzie mógł też partycypować ;)
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, a jeżeli tak, to pytajcie i uzupełnię informacje. Od razu mówię, że w dniach 15-22.07 będę poza granicami kraju i kontakt ze mną będzie możliwy jedynie poprzez tel. Poproszę [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] i [usermention2=9906 color=#000000]MaxiLager[/usermention2] i pomoc w śledzeniu wątku zjazdu w tych dniach ;) Można to też chyba przypiąć do pierwszego postu w tym temacie.
[hidden]Jeszcze jedna, dość istotna sprawa: Tak jak wspominałem wcześniej, to teren uczelni, więc proszę o nie bieganie z napojami wyskokowymi po jej terenie. Trzymamy wszystko na sali i najlepiej poniżej linii wzroku jakby Dziekan chciał nas odwiedzić i zobaczyć jak się bawimy ;) [/hidden]
==========
[quote=Pablo post_id=199832 time=1702337765 user_id=12302] [quote=Odyn post_id=199830 time=1702289096 user_id=11608] Ja również dziękuję! Wrocław brzmi spoko [/quote] :+1: Fajnie było we Wrocławiu. [usermention2=7725 color=#000000]Berni[/usermention2]? [/quote]
Ze względu, że już na spotkaniu w lecie [usermention2=704 color=#BF0000]Mały Nemo[/usermention2] mnie wypytywał o możliwość organizacji to już wstępnie mam rozpoznanie zrobione. Miejsce do grania jest do ogarnięcia na kampusie Wydziału Nauk Społecznych UWr (sale, stoły, krzesła). Spanie w okolicy bym też zorganizował. Więc jak będzie akceptacja forumowiczów, to myślę, że dam radę ogarnąć :) Generalnie lokalizacja w okolicach poprzedniego zjazdu we Wrocku (jakieś 2-3km od poprzedniego miejsca) :)
====
Adres:
[quote=Berni post_id=201082 time=1714065569 user_id=7725] Obecnie mogę podać: Adres: Koszarowa 3 Komunikacja: autobusy (przystanki praktycznie obok Uniwersystetu), pociąg (stacja Sołtysowice i 30 minut spaceru). W okolicy jest kilka lokali z jedzeniem, sklepy i postaram się noclegi jak najbliżej zorganizować (czyli po drugiej stronie ulicy) :) O co mnie proszono - ze względu na to, że to teren uczelni, a nie akademik to uprasza się o wstrzemięźliwość w spożywaniu trunków (czyli nie biegać z browarem w dłoni) ;) [/quote]
====
Noclegi:
[quote=Berni post_id=201554 time=1717675516 user_id=7725] W końcu otrzymałem ofertę na noclegi (mieszczą się naprzeciwko budynku, w którym ma się odbywać Zjazd). Kwoty 80-110 pln/os za dobę. W załączniku przesyłam wstępną ofertę. [/quote]
[quote=JollyRoger post_id=199997 time=1704636132 user_id=13289] Dla mnie to niestety jest wyprawa, tym bardziej, że w tym terminie będę w Norwegii. [/quote]
"W tym terminie" to znaczy w jakim? Wiesz już kiedy odbędzie się zjazd 2024? Podziel się tą informacją, bo ja jeszcze nie wiem :D
JollyRoger pisze: ↑niedziela 07 sty 2024, 15:02
Dla mnie to niestety jest wyprawa, tym bardziej, że w tym terminie będę w Norwegii.
"W tym terminie" to znaczy w jakim?
Wiesz już kiedy odbędzie się zjazd 2024?
Podziel się tą informacją, bo ja jeszcze nie wiem
No ten termin, który jest w tytule wątku, Wydawało mi się, że już jest ustalone, że to początek grudnia.
"Jak Palladyn szlachetnie, mieczem złączę lub zetnę"
[quote=Berni post_id=199999 time=1704655076 user_id=7725] [quote=JollyRoger post_id=199997 time=1704636132 user_id=13289] Dla mnie to niestety jest wyprawa, tym bardziej, że w tym terminie będę w Norwegii. [/quote]
"W tym terminie" to znaczy w jakim? Wiesz już kiedy odbędzie się zjazd 2024? Podziel się tą informacją, bo ja jeszcze nie wiem :D [/quote]
No ten termin, który jest w tytule wątku, Wydawało mi się, że już jest ustalone, że to początek grudnia.
JollyRoger pisze: ↑poniedziałek 08 sty 2024, 11:16
Nie ten rok
Termin zjazdu będzie dopiero ustalany i zapewnie będą to miesiące wakacyjne jak zwykle...
[quote=JollyRoger post_id=200003 time=1704708994 user_id=13289] No ten termin, który jest w tytule wątku, Wydawało mi się, że już jest ustalone, że to początek grudnia. [/quote]
Nie ten rok :) Termin zjazdu będzie dopiero ustalany i zapewnie będą to miesiące wakacyjne jak zwykle...
Na chwilę obecną wykluczam (mój udział) w weekend 12-13 lipca ... w tym czasie będę w Gdańsku.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Na chwilę obecną wykluczam (mój udział) w weekend 12-13 lipca ... w tym czasie będę w Gdańsku.
Dodałem ankietę wielokrotnego wyboru. Swoje głosy można modyfikować. Jeżeli do ankiety mam dodać nowe weekendy (np. z czerwca), wówczas proszę o info na PW.
W poszczególnych tygodniach podawałem daty od czwartku do niedzieli. Formalnie zjazdy zaczynają się w piątki, jednak zazwyczaj w czwartki jest dzień organizacyjny (układanie stołów, itp) plus ewentualnie spotkanie przy planszy lub ... lub nie.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Dodałem ankietę wielokrotnego wyboru. Swoje głosy można modyfikować. Jeżeli do ankiety mam dodać nowe weekendy (np. z czerwca), wówczas proszę o info na PW. W poszczególnych tygodniach podawałem daty od czwartku do niedzieli. Formalnie zjazdy zaczynają się w piątki, jednak zazwyczaj w czwartki jest dzień organizacyjny (układanie stołów, itp) plus ewentualnie spotkanie przy planszy lub ... lub nie.
[quote=Valdi post_id=200038 time=1705236331 user_id=226] No dobra to ustalmy termin. [usermention2=7725 color=#000000]Berni[/usermention2] jakieś ograniczenia mamy? Do reszty możecie proponować swoje typy [/quote]
Tak - lipiec u mnie raczej odpada, ze względu na to, że w drugiej połowie jadę na urlop (jak co roku). Pozostałe miesiące - swobodnie można planować :)
Jest szansa. ostatnio odkrylem loty z Brukseli do wroclawia . w piatek i poniedzialek powrot. wiec po kilku latach moze sie w koncu uda.
wiec jestem za wroclawiem a data chyba przy takim polaczeniu malo istotna
Jest szansa. ostatnio odkrylem loty z Brukseli do wroclawia . w piatek i poniedzialek powrot. wiec po kilku latach moze sie w koncu uda. wiec jestem za wroclawiem a data chyba przy takim polaczeniu malo istotna
ranosz pisze: ↑środa 14 lut 2024, 12:41
z Brukseli do wroclawia . w piatek i poniedzialek powrot
wcześniej pijani Brytowie w Krakowie, a teraz nawaleni Galowie we Wrocku
[quote=ranosz post_id=200246 time=1707910885 user_id=6858] z Brukseli do wroclawia . w piatek i poniedzialek powrot [/quote] wcześniej pijani Brytowie w Krakowie, a teraz nawaleni Galowie we Wrocku :P