Gry użytkowników forum
- abubu
-
Gry użytkowników forum
Witam forumowiczów!
Dzisiaj opublikowaliśmy nowe rozszerzenie funkcjonalności forum. Teraz będziecie mogli się podzielić swoją kolekcją gier, dzięki czemu:
- bardziej spersonalizujecie swoje konta
- inni użytkownicy będą mogli sprawdzić jakimi grami (nie tylko MiM, MM, TMiM) dysponujecie, np. przy umawianiu się na wspólne planszówko-granie w swoich miejscowościach
- my będziemy mieli większą wiedzę na temat gier, które was interesują (np. przy organizacji konkursów, zjazdów, itp.)
- itp.
Wasza kolekcja będzie widoczna dla innych użytkowników:
- pod każdym waszym postem (lista okładek gier prezentowana w jednym wierszu, w losowej kolejności)
- w waszym profilu (pełna lista posegregowanych gier wraz z dodatkami, przykład w załączniku)
Obsługa tego rozszerzenia jest aktualnie raczej banalna tak więc instrukcja obrazkowa (w załączniku) powinna wystarczyć.
W razie pytań/wątpliwości/sugestii, proszę śmiało pisać w tym temacie lub jako PW (prywatna wiadomość) do mnie lub innego administratora/moderatora.
Rozszerzenie może jeszcze ulec zmianie/modyfikacji/rozbudowie (np. sposób prezentacji gier), gdyż jest w fazie eksperymentalnej. Tak więc opinie mile widziane
Propozycje dopisania brakujących gier / serii gier, proszę pisać w tym temacie lub na PW do mnie.
Dzisiaj opublikowaliśmy nowe rozszerzenie funkcjonalności forum. Teraz będziecie mogli się podzielić swoją kolekcją gier, dzięki czemu:
- bardziej spersonalizujecie swoje konta
- inni użytkownicy będą mogli sprawdzić jakimi grami (nie tylko MiM, MM, TMiM) dysponujecie, np. przy umawianiu się na wspólne planszówko-granie w swoich miejscowościach
- my będziemy mieli większą wiedzę na temat gier, które was interesują (np. przy organizacji konkursów, zjazdów, itp.)
- itp.
Wasza kolekcja będzie widoczna dla innych użytkowników:
- pod każdym waszym postem (lista okładek gier prezentowana w jednym wierszu, w losowej kolejności)
- w waszym profilu (pełna lista posegregowanych gier wraz z dodatkami, przykład w załączniku)
Obsługa tego rozszerzenia jest aktualnie raczej banalna tak więc instrukcja obrazkowa (w załączniku) powinna wystarczyć.
W razie pytań/wątpliwości/sugestii, proszę śmiało pisać w tym temacie lub jako PW (prywatna wiadomość) do mnie lub innego administratora/moderatora.
Rozszerzenie może jeszcze ulec zmianie/modyfikacji/rozbudowie (np. sposób prezentacji gier), gdyż jest w fazie eksperymentalnej. Tak więc opinie mile widziane
Propozycje dopisania brakujących gier / serii gier, proszę pisać w tym temacie lub na PW do mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
Re: Gry użytkowników forum
Brakuje starych pewniaków ze Sfery czy Encore!
- abubu
-
Z czasem uzupełnimy listę o najważniejsze tytuły
Ps. Do MM dodawać MM: Specjalna Edycja?
Ps. Do MM dodawać MM: Specjalna Edycja?
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Czyli rozumiem, że jak nie ma np.: Zombicide Black Plague itd itd to powoli będą dodawane? Ogólnie czy starczy miejsca na wsio? w sensie nie żebym ja dysponował nie wiadomo jaką ilością ale jak ktoś będzie miał ze 100 gier to co wtedy? :mrgreen: :lol:
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
- abubu
-
stave, pozwól, że się sam zacytujęstave pisze:Czyli rozumiem, że jak nie ma np.: Zombicide Black Plague itd itd to powoli będą dodawane? Ogólnie czy starczy miejsca na wsio? w sensie nie żebym ja dysponował nie wiadomo jaką ilością ale jak ktoś będzie miał ze 100 gier to co wtedy? :mrgreen: :lol:
Poza tym, lista pozycji prezentowanych gier pod sygnaturą jest losowa spośród wybranych.abubu pisze:Z czasem uzupełnimy listę o najważniejsze tytuły
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
a przeoczyłem :mrgreen: pracuje ciągle w PSie to mnie jakoś gdzieś uciekło. Ogólnie fajny pomysł a i listę sobie oblukałem już. Jak będę miał coś czego nie będzie ewentualnie to dam ci znaka
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
Wspaniałe! To w tej chwili jedna z moich ulubionych funkcjonalności na forum.
Czy można prosić o Eldritch Horror i ewentualnie o Znak Starszych Bogów?abubu pisze:Propozycje dopisania brakujących gier / serii gier, proszę pisać w tym temacie lub na PW do mnie.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24093
Doom Trooper. Dark Eden. KULT.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- abubu
-
Aktualnie zgłoszone mam:
- Eldritch Horror
- Gamedec
- Znak Starszych Bogów
Pozycje zostaną dodane na pewno
Ps. Z wiadomych powodów, nie wszystkie pozycje gier znam, więc też mile widziane linki do strony danej gry (w ten sposób też nie zapomnę o ewentualnych rozszerzeniach).
- Eldritch Horror
- Gamedec
- Znak Starszych Bogów
Ps. Z wiadomych powodów, nie wszystkie pozycje gier znam, więc też mile widziane linki do strony danej gry (w ten sposób też nie zapomnę o ewentualnych rozszerzeniach).
-
-
To ja poproszę o takie tytuły jak:
Walec parowy, Łamacze szyfrów ,
303, 111, 7. W obronie Lwowa, Reglamentacja,
Czas honoru: Operacja MOST III, Zmiennicy, Stawka większa niż życie
Może któraś z tych gier jest znaczącym tytułem
Walec parowy, Łamacze szyfrów ,
303, 111, 7. W obronie Lwowa, Reglamentacja,
Czas honoru: Operacja MOST III, Zmiennicy, Stawka większa niż życie
Może któraś z tych gier jest znaczącym tytułem
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
Eldritch Horror: Przedwieczna Grozaabubu pisze:Aktualnie zgłoszone mam:
- Eldritch Horror
- Gamedec
- Znak Starszych Bogów
Gamedec chyba nie ma oficjalnej strony z prawdziwego zdarzenia
Znak Starszych Bogów (Śmiertelnych Konsekwencji nie widzę w zakłądce "Dodatki" ale przez google ją znalazło)
A tutaj masz paczuszkę ze wszystkimi okładkami do tych trzech tytułów.(link ważny 7 dni)
- abubu
-
Wszystkie zgłoszone pozycje zostały dodane:
- Eldritch Horror
- Gamedec
- Znak Starszych Bogów
- Walec parowy
- Łamacze szyfrów
- Czas honoru: Operacja MOST III
- Zmiennicy
- Stawka większa niż życie
- Doom Trooper
- Dark Eden
- KULT
- IPN: 303
- IPN: 111
- IPN: 7 W obronie Lwowa
- IPN: Reglamentacja
- IPN: Kolejka
- IPN: Kolejka - Ogonek
@NEmo, daj znać czy o te chodziło (?)
- Eldritch Horror
- Gamedec
- Znak Starszych Bogów
- Walec parowy
- Łamacze szyfrów
- Czas honoru: Operacja MOST III
- Zmiennicy
- Stawka większa niż życie
- Doom Trooper
- Dark Eden
- KULT
- IPN: 303
- IPN: 111
- IPN: 7 W obronie Lwowa
- IPN: Reglamentacja
- IPN: Kolejka
- IPN: Kolejka - Ogonek
@NEmo, daj znać czy o te chodziło (?)
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6314
Moje propozycje:
Fury of Dracula 1/2/3 edycja + polski Wampir
Cosmic Encounter + wszystkie 6 dodatków
Boss Monster + niezbędnik bohatera
Pandemic: Czas Cthulhu
Chaos w Starym Świecie + rogaty szczur
Roll for the Galaxy
colt express + oba dodatki
cytadela
pupile podziemi
suburbia
glory to rome
innowacje + echa przeszłości
wyspa skye
maskarada + dodatek
szeryf z nottingham
Cosmic Encounter + wszystkie 6 dodatków
Boss Monster + niezbędnik bohatera
Pandemic: Czas Cthulhu
Chaos w Starym Świecie + rogaty szczur
Roll for the Galaxy
colt express + oba dodatki
cytadela
pupile podziemi
suburbia
glory to rome
innowacje + echa przeszłości
wyspa skye
maskarada + dodatek
szeryf z nottingham
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 paź 2016, 14:09 przez Bludgeon, łącznie zmieniany 5 razy.
What a view.
- Mały Nemo
-
Mi o te chodziło, aczkolwiek ta gra to "KULT", a nie "Kult". Jak chcesz, możesz dodać 4. edycję Talismana do listy (tą od Black Industries). Ewentualnie drugą grę Roberta Harrisa, twórcy Talismana - Mythgardię. Aczkolwiek, chyba tylko ja ją posiadam, więc jak uważasz.
Edit: Brakuje Neuroshimy.
Edit: Brakuje Neuroshimy.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 paź 2016, 14:07 przez Mały Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:
Powód:
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
A polski Wampir to nie jest po prostu polskie wydanie pierwszej edycji?Bludgeon pisze:Moje propozycje:
Bo jeśli mają być dostępne dwie wersje językowe Wampira, to wypadałoby uwzględnić je też dla innych gier. A to może być trochę za dużo bałaganu.
Skoro już są tutaj takie kilometrowe listy to ja mógłbym jeszcze dorzucić:
Pupile Podziemi
Alchemicy
- abubu
-
Uff... wszystko dodane
Niedługo pomyślę nad usprawnieniem wyświetlania gier (w panelu użytkownika, tam gdzie się wybiera) aby lista nie miała "kilometra" (jakieś grupowanie + filtrowanie).
Co do Wampira i Fury of Dracula, to na razie pozostawmy jako osobne pozycje (chociaż generalnie jak dodaję gry, to jeżeli istnieje PL wydanie, to dodaję właśnie takie).
Gry z serii Neuroshima HEX dodałem zgodnie z tym co było na stronie Valdiego. Jeżeli jakichś dodatków brakuje to piszcie (wiem że jest 3 edycja, ale czy różni się to czymś od poprzedniej? poza grafiką)
Niedługo pomyślę nad usprawnieniem wyświetlania gier (w panelu użytkownika, tam gdzie się wybiera) aby lista nie miała "kilometra" (jakieś grupowanie + filtrowanie).
Co do Wampira i Fury of Dracula, to na razie pozostawmy jako osobne pozycje (chociaż generalnie jak dodaję gry, to jeżeli istnieje PL wydanie, to dodaję właśnie takie).
Gry z serii Neuroshima HEX dodałem zgodnie z tym co było na stronie Valdiego. Jeżeli jakichś dodatków brakuje to piszcie (wiem że jest 3 edycja, ale czy różni się to czymś od poprzedniej? poza grafiką)
- Mały Nemo
-
Do Neuroshimy dodaj Death Breath, który za niecały tydzień zostanie wydany. Ponadto, nie wszystkie armie dodałeś (brakuje Uranopolis, SMART, Missisipi, Stalowej Policji, Vegas i Doomsday Machine (i szeregu promosów)).
Trzecia edycja niewiele się różni od drugiej i pół. Zawartością pudełka oraz kilka zasad zostało dodanych i parę zmienionych).
Trzecia edycja niewiele się różni od drugiej i pół. Zawartością pudełka oraz kilka zasad zostało dodanych i parę zmienionych).
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 paź 2016, 16:15 przez Mały Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:
Powód:
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
No nie, bo polski wampir miał mapę Polski, a 1 edycja Fury of Dracula mapę europy. Nie wiem czy były też inne zmiany, pewnie tak.Krzysiek pisze:A polski Wampir to nie jest po prostu polskie wydanie pierwszej edycji?Bludgeon pisze:Moje propozycje:
Bo jeśli mają być dostępne dwie wersje językowe Wampira, to wypadałoby uwzględnić je też dla innych gier. A to może być trochę za dużo bałaganu.
Super, lecę zaznaczaćabubu pisze:Uff... wszystko dodane
Cosmic Incursion, Dominion i Conflict są jako osobne gry. Wyspa skye nazywa się wyska skye. Pandemic: Czas Cthulu powinno być Cthulhu.
What a view.
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
a tu masz link do Czarnej Plagi
https://zombicide.com/en/black-plague/
Figsy Bohaterów są tak czadowe ze spokojnie zastępują te kartoniki z MiM :mrgreen:
Możesz zapodać tylko podstawkę, aby miejsca zaoszczędzić.
https://zombicide.com/en/black-plague/
Figsy Bohaterów są tak czadowe ze spokojnie zastępują te kartoniki z MiM :mrgreen:
Możesz zapodać tylko podstawkę, aby miejsca zaoszczędzić.
- abubu
-
@Blu + @Nemo, poprawki naniesione
@Stave, a jest (już lub planowana) tego polska edycja? Ja to nie mam problemu z EN, ale moi współgracze wolą "po polsku" grać (fajne te figsy, ciekawa podkładka pod strefę gracza)
@Stave, a jest (już lub planowana) tego polska edycja? Ja to nie mam problemu z EN, ale moi współgracze wolą "po polsku" grać (fajne te figsy, ciekawa podkładka pod strefę gracza)
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
Szczerze nie wiem - ale szansa jakaś jest tylko przez to że tam duzo figurek to i odpowiednia cena. Blood Rege przetłumaczono od CMONa to i może to bo, aż 4 bańki zebrali na Kicku. Pierwszego Zombicide i kolejnych sezonów to raczej nie tłumaczona na PL, ale moze teraz się coś zmieni, tylko tamte Zombiaki to w normalnym świecie były a nie w fantasy.
Dla mnie ten angielski jest prostym językiem pisany więc i dla mnie łapiących nie powinno byc problemu - to nie jest Horror w Arkham
Dla mnie ten angielski jest prostym językiem pisany więc i dla mnie łapiących nie powinno byc problemu - to nie jest Horror w Arkham
- Rogo
-
Proponuję nie wymieniać wszystkich gier, które dana osoba posiada, tylko te bardziej znane, np. Kupcy i Korsarze, Carcassonne, Zombiaki, myślę, że dość popularne jest Metro 2033 i Pitch Car.
Z posiadanych przeze mnie to jeszcze Władcy Podziemi i Pupile Podziemi, ale o tych mniej słyszałem, więc mam wątpliwości co do ich popularności. O i Sabotażysta jeszcze (z rozszerzeniem).
Z posiadanych przeze mnie to jeszcze Władcy Podziemi i Pupile Podziemi, ale o tych mniej słyszałem, więc mam wątpliwości co do ich popularności. O i Sabotażysta jeszcze (z rozszerzeniem).
Ja nawet nie mam Talismana.
- Mały Nemo
-
A na pewno proponuje wypisac gry Galakty, Portala i innych polskich wydawcow.
- vincent
-
a co z Catanem,Dixit,Carcassonne ?? oczywiście nie wszystkie dodatki,ale to klasyki i must have każdego fana planszówek
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Jak dla mnie to albo wszystkie gry albo tylko te które są w jakiśtam sposób podobne do mima. Żadna inna opcja nie ma za bardzo sensu.
What a view.