Tłumacze polskiej wersji Talisman: Magia i Miecz - 8janek8 (tłumacz) oraz Nemomon (redagowanie i sprawdzanie poprawności tłumaczenia).
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Dodane zostały następujące rangi:
[class=expansion_list]Rangi specjalne wybranych użytkowników:[/class] [list][*][img]http://forum.magiaimiecz.eu/images/ranks/mimgk_ranks/mimgk_rank_magiaimieczeu.png[/img] ([url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=226]Valdi[/url] oraz [url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=7964]abubu[/url])[/list]
[class=expansion_list]Rangi specjalne TMiM:[/class] [list][*][img]http://forum.magiaimiecz.eu/images/ranks/mimgk_ranks/mimgk_rank_tmim_designer.png[/img] Designer oficjalnych dodatków do Talismana ([url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=565]talismanisland[/url] za Nether Realm oraz Deep Realms). [*][img]http://forum.magiaimiecz.eu/images/ranks/mimgk_ranks/mimgk_rank_tmim_playtester.png[/img] Playtester oficjalnych dodatków do Talismana ([url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=704]Nemomon[/url] oraz [url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=565]talismanisland[/url]). [*][img]http://forum.magiaimiecz.eu/images/ranks/mimgk_ranks/mimgk_rank_tmim_wspoltlumacz.png[/img] Tłumacze polskiej wersji Talisman: Magia i Miecz - [url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=6036]8janek8[/url] (tłumacz) oraz [url=http://forum.magiaimiecz.eu/memberlist.php?mode=viewprofile&u=704]Nemomon[/url] (redagowanie i sprawdzanie poprawności tłumaczenia). [/list]
Nasz Administrator Abubu popełnił kolejny tag BBCode - Progress. Pozwala nam on graficznie ukazać postęp prac nad daną rzeczą. Instrukcja użycia: Progress
[note]Pierwsza wartość cyfrowa (300) oznacza długość paska.[/note]
[note]Druga wartość cyfrowa (18) Oznacza wysokość paska.[/note]
[note]Trzecia wartość (#000000) oznacza kolor tła (tyle, ile nam brakuje do 100%). W naszym przykładzie jest to czarny. Można używać nazwy koloru.[/note]
[note]Czwarta wartość (#008000) oznacza kolor postępu (ile mamy procentów). W naszym przykładzie jest to zielony. Można używać nazwy koloru.[/note]
[note]Piąta wartość (#FFFFFF) oznacza kolor czcionki. W naszym przykładzie jest to biały. Można używać nazwy koloru.[/note]
[note]Szósta wartość (83) oznacza wartość procentową.[/note]
Dzięki temu tagowi [b]Stave[/b] będzie mógł nam pokazać na jakim naprawdę etapie jest jego Projekt ;).
Krzysiek pisze:Jestem zachwycony. Tak powinno być na każdym forum.
Nie na każdym forum jest abubu
@Nemo: Może lepiej zablokować tutaj możliwość pisania/komentowania, tak aby nie zaśmiecić tematu (?)
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
[quote="Krzysiek"]Jestem zachwycony. Tak powinno być na każdym forum. :)[/quote] Nie na każdym forum jest [b]abubu[/b] :)
[b]@Nemo:[/b] Może lepiej zablokować tutaj możliwość pisania/komentowania, tak aby nie zaśmiecić tematu (?)
W sumie nie wiem, gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj - jako zupełną nowość traktuję fakt, że dział "Karczma" jest niewidoczny dla niezalogowanego użytkownika. Czy dałoby się coś z tym zrobić - w sensie "uwidocznić" wspomniany dział dla wszystkich użytkowników Internetu?
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
W sumie nie wiem, gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj - jako zupełną nowość traktuję fakt, że dział "Karczma" jest niewidoczny dla niezalogowanego użytkownika. Czy dałoby się coś z tym zrobić - w sensie "uwidocznić" wspomniany dział dla wszystkich użytkowników Internetu?
Valdi pisze:nie - został już ukryty na starym forum, rozmowami o niczym niema co się chwalić na otwartym forum..
Rozumiem
A czy w takim razie istnieje jakiś dział widoczny nawet dla niezalogowanych użytkowników, do którego dałoby się przenieść mój wątek z listą starych planszówek i informacjami na temat aktualizacji zawartości strony? Mam takie niejasne wrażenie, że to nie jest tak całkiem o niczym jednak i czasem ludzie szukają tego typu informacji w sieci
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
[quote="Valdi"]nie - został już ukryty na starym forum, rozmowami o niczym niema co się chwalić na otwartym forum..[/quote]
Rozumiem :) A czy w takim razie istnieje jakiś dział widoczny nawet dla niezalogowanych użytkowników, do którego dałoby się przenieść mój wątek z listą starych planszówek i informacjami na temat aktualizacji zawartości strony? Mam takie niejasne wrażenie, że to nie jest tak całkiem o niczym jednak i czasem ludzie szukają tego typu informacji w sieci :D
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
hmmmm.... może tutaj: http://forum.magiaimiecz.eu/viewforum.php?f=65 :?: Artykuły elektroniczne to też artykuły :)
Jak dla mnie super - ważne, żeby temat był widoczny bez konieczności rejestracji na naszym forum.
Gdyby się więc komuś chciało przenieść, to bym był bardzo wdzięczny
[quote="abubu"]hmmmm.... może tutaj: http://forum.magiaimiecz.eu/viewforum.php?f=65 :?: Artykuły elektroniczne to też artykuły :)[/quote]
Jak dla mnie super - ważne, żeby temat był widoczny bez konieczności rejestracji na naszym forum. Gdyby się więc komuś chciało przenieść, to bym był bardzo wdzięczny :D
Zaberish pisze:Gdyby się więc komuś chciało przenieść, to bym był bardzo wdzięczny
Rozumiem iż składasz wniosek formalny o przeniesienie swojego tematu do rzeczonego forum? Jako, że żyjemy w pełni demokratycznym kraju, wniosek ten będzie podlegał głosowaniu. Wynik głosowania opublikujemy po jego przeprowadzeniu.
[quote="Zaberish"]Gdyby się więc komuś chciało przenieść, to bym był bardzo wdzięczny :D[/quote] Rozumiem iż składasz wniosek formalny o przeniesienie swojego tematu do rzeczonego forum? Jako, że żyjemy w pełni demokratycznym kraju, wniosek ten będzie podlegał głosowaniu. Wynik głosowania opublikujemy po jego przeprowadzeniu. :P
W głosowaniu udział wzięło: 1
Za przyjęciem wniosku głosowało: 1
Przeciw przyjęciu wniosku głosowało: 0
Wstrzymało się od głosu: 0
Ogłaszam iż sej.... a to nie to ... Ogłaszam iż wniosek został przyjęty.
Przeniesienie tematu nastąpi niezwłocznie po ogłoszeniu wyniku.
W głosowaniu udział wzięło: 1 Za przyjęciem wniosku głosowało: 1 Przeciw przyjęciu wniosku głosowało: 0 Wstrzymało się od głosu: 0
Ogłaszam iż sej.... a to nie to ... Ogłaszam iż wniosek został przyjęty. Przeniesienie tematu nastąpi niezwłocznie po ogłoszeniu wyniku.
Dawno tutaj nic nie pisaliśmy (mimo sporej ilości zmian), tak więc dla odświeżenia chcemy się czymś "pochwalić".
Od dzisiaj na forum możecie używać systemu "wspominania" o innych użytkownikach.
Na czym to polega?
Jeżeli podczas pisania wiadomości wprowadzicie znak "@" (tzw. małpa) oraz co najmniej dwa inne znaki (litery bądź cyfry), to pojawi się specjalne menu kontekstowe z listą nazw użytkowników pasujących do wzorca (podane znaki).
Po wybraniu użytkownika (wskazanie i kliknięcie nazwy) w treść wiadomości wstawiony zostanie automatycznie specjalny BBCode.
Kod ten możecie również dodawać "ręcznie" (np. jeżeli z jakiegoś powodu wam nie działa podpowiadanie nazw użytkowników).
Przykład użycia: @abubu jest najlepszym adminem spośród wszystkich adminów wszelkich for i innych "dyngsów", które się administruje. @Mały Nemo natomiast lubi duże ... ykhym ... grafiki i małe teksty. @Valdi wydrukuje ci co chcesz. Nie zapominajmy o @Wiktor, który czuwa nad porządkiem na forum. Są tutaj też inni "płodni" użytkownicy należący do grupy autorów (m.in. @Bludgeon, @stave, ...).
Powiadomienia:
Dodatkowo, do wspomnianego użytkownika zostanie wysłane powiadomienie (podobnie jak w przypadku cytowania użytkownika).
Powiadomienia oczywiście można wyłączyć w ustawieniach konta (Twoje konto > Ustawienia witryny > Powiadomienia > Ktoś mnie wspomniał).
Owocnego użytkowania!!!
[i]Dawno tutaj nic nie pisaliśmy (mimo sporej ilości zmian), tak więc dla odświeżenia chcemy się czymś "pochwalić".[/i]
Od dzisiaj na forum możecie używać systemu "wspominania" o innych użytkownikach.
[b]Na czym to polega?[/b] Jeżeli podczas pisania wiadomości wprowadzicie znak "@" (tzw. małpa) oraz co najmniej dwa inne znaki (litery bądź cyfry), to pojawi się specjalne menu kontekstowe z listą nazw użytkowników pasujących do wzorca (podane znaki). Po wybraniu użytkownika (wskazanie i kliknięcie nazwy) w treść wiadomości wstawiony zostanie automatycznie specjalny BBCode.
[b]BBCode:[/b] [c][usermention2={NUMBER},{COLOR}]{TEXT}[/usermention2][/c] [list][*] {NUMBER} - identyfikator użytkownika [*] {COLOR} - kolor domyślnej grupy użytkownika [*] {TEXT} - nazwa użytkownika[/list] Kod ten możecie również dodawać "ręcznie" (np. jeżeli z jakiegoś powodu wam nie działa podpowiadanie nazw użytkowników).
[b]Przykład użycia:[/b] [usermention2=7964 color=#BF0000]abubu[/usermention2] jest najlepszym adminem spośród wszystkich adminów wszelkich for i innych "dyngsów", które się administruje. [usermention2=704 color=#BF0000]Mały Nemo[/usermention2] natomiast lubi duże ... ykhym ... grafiki i małe teksty. [usermention2=226 color=#BF0000]Valdi[/usermention2] wydrukuje ci co chcesz. Nie zapominajmy o [usermention2=7252 color=#00AA00]Wiktor[/usermention2], który czuwa nad porządkiem na forum. Są tutaj też inni "płodni" użytkownicy należący do grupy autorów (m.in. [usermention2=6511 color=#0080FF]Bludgeon[/usermention2], [usermention2=758 color=#0080FF]stave[/usermention2], ...).
[b]Powiadomienia:[/b] Dodatkowo, do wspomnianego użytkownika zostanie wysłane powiadomienie (podobnie jak w przypadku cytowania użytkownika). Powiadomienia oczywiście można wyłączyć w ustawieniach konta (Twoje konto > Ustawienia witryny > Powiadomienia > Ktoś mnie wspomniał).
Ciekawe jest że takie malutkie w gruncie rzeczy forum ma jedne z najlepszych funkcjonalności. Gdy np. ogromne gry-planszowe.pl, hmm... powiedzmy że trochę mnie zawiodło.
Dobra robota @abubu!
Ciekawe jest że takie malutkie w gruncie rzeczy forum ma jedne z najlepszych funkcjonalności. Gdy np. ogromne gry-planszowe.pl, hmm... powiedzmy że trochę mnie zawiodło. Dobra robota [usermention2=7964 color=#BF0000]abubu[/usermention2]!
Krzysiek pisze: ↑poniedziałek 09 kwie 2018, 16:03
Ciekawe jest że takie malutkie w gruncie rzeczy forum ma jedne z najlepszych funkcjonalności. Gdy np. ogromne gry-planszowe.pl, hmm... powiedzmy że trochę mnie zawiodło.
Dobra robota @abubu!
Bo my jesteśmy dla użytkowników, a nie użytkownicy dla nas .
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=Krzysiek post_id=152040 time=1523282580 user_id=7201] Ciekawe jest że takie malutkie w gruncie rzeczy forum ma jedne z najlepszych funkcjonalności. Gdy np. ogromne gry-planszowe.pl, hmm... powiedzmy że trochę mnie zawiodło. Dobra robota [usermention2=7964 color=#BF0000]abubu[/usermention2]! [/quote]
Bo my jesteśmy dla użytkowników, a nie użytkownicy dla nas ;).
My to robimy z Pasją, oni z przymusu a tak serio to kiedyś przejęliśmy manufakturę arkham, teraz szykujemy się na gry-planszowe.pl chcemy zostać monopolistą aby móc dyktować ceny za post
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
My to robimy z Pasją, oni z przymusu :D a tak serio to kiedyś przejęliśmy manufakturę arkham, teraz szykujemy się na gry-planszowe.pl chcemy zostać monopolistą aby móc dyktować ceny za post :D
gry-planszowe.pl nie mają tak z@jebistej ekipy jak my
gry-planszowe.pl nie mają tak z@jebistej ekipy jak my :)
Mi się w ogóle tamto forum nie podoba. Próbowałam się do niego przekonać i jakoś nie mogę. Malo funkcjonalne, strasznie dużo ludzi, przez co atmosfera nie jest taka fajna jak tu. Nawet nie wyświetla nieprzeczytanych postów. Design nic nie urywa, ot zwykłe forum. Chyba tez nie mieli pojęcia zbytnio o UX, bo tyle ostatnio się tam wyszukiwania naszukałam, że to aż dziwne (to co ma powiedzieć mniej skomputeryzowany użytkownik?). Ale nie chciałabym, żeby tutejsze forum zyskało aż tyle użytkowników. Niby byłoby okej, bo więcej osób, to większy ruch i więcej dodatków autorskich, ale atmosfera byłaby już nie ta...
Mi się w ogóle tamto forum nie podoba. Próbowałam się do niego przekonać i jakoś nie mogę. Malo funkcjonalne, strasznie dużo ludzi, przez co atmosfera nie jest taka fajna jak tu. Nawet nie wyświetla nieprzeczytanych postów. Design nic nie urywa, ot zwykłe forum. Chyba tez nie mieli pojęcia zbytnio o UX, bo tyle ostatnio się tam wyszukiwania naszukałam, że to aż dziwne (to co ma powiedzieć mniej skomputeryzowany użytkownik?). Ale nie chciałabym, żeby tutejsze forum zyskało aż tyle użytkowników. Niby byłoby okej, bo więcej osób, to większy ruch i więcej dodatków autorskich, ale atmosfera byłaby już nie ta...