Fury Of Dracula
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
Fury Of Dracula
Galakta nareszcie potwierdziła informacje o wydaniu na jesień gdy Fury Of Dracula \:D/
Tytuł tym bardziej znamienny, gdyż w Polsce już kiedyś się ukazał nakładem wydawnictwa SFERA pod nazwą Wampir.
Niemniej nowa edycja stoi na naprawdę wysoki poziomie i nie pozostaje nic innego jak wyglądać przez okienko premiery
Link do newsa:
http://www.galakta.pl/newspost_153.html
Tytuł tym bardziej znamienny, gdyż w Polsce już kiedyś się ukazał nakładem wydawnictwa SFERA pod nazwą Wampir.
Niemniej nowa edycja stoi na naprawdę wysoki poziomie i nie pozostaje nic innego jak wyglądać przez okienko premiery
Link do newsa:
http://www.galakta.pl/newspost_153.html
- poooq
-
- HunteR
-
Teraz wychodzi Invasion, pewnie nie chcieli wydawać jednocześnie dwóch gier z było nie było tego samego uniwersum. Myślę że i na tą grę przyjdzie poraMyślełem,że zdecydyją się również na Chaos in the old world
A Dracula fajnie że wychodzi, starego Wampirka lubiłem więc w nowego też chętnie zagram jak wyjdzie.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
- Mały Nemo
-
I tak, i nie. Wydajemy Fury of Dracula. Wampir oryginalnie tak właśnie się nazywał.Mariusz pisze:Znaczy się Wampira?
:-s
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
- Roland
-
No to gratuluje, ale odpowie ktos na moje pytanko?:Roland pisze:Wampir poszedł w moje ręcebardzo długo czekałem na egzemplarz w rozsądnej cenie. Jedna z najważniejszych pozycji na mojej wishliście odhaczona.
czym ta gra rózni sie od Fury Of Dracula, która to ma ponoc w tym roku wydac Galakta? Czytałem (na tym forum), ze Wampir jest świetna grą. Więc czy warto go szukac na allegro czy moze lepiej poczekac na spolszczone Fury Of Dracula?
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
Nie wiem jakie zmiany zaprowadzono w obecnej edycji, nie grałem. Patrząc jednak na politykę FFG to raczej rewolucji bym się nie spodziewał, a raczej poprawienia irytujących błędów. Oprawa za to jest piękna i jeżeli nie jesteś maniakiem starych gier, poczekaj na nową edycję PL, gdyż cena ponoć ma oscylować w granicach 140-150 zł, więc Galaktowy Standard.
Poza tym, Wampir na Allegro ostatnio pojawia się jedynie sporadycznie, a i ceny osiągają ponad 100 zł jeżeli stan gry jest dobry i dochodzi do licytacji.
Poza tym, Wampir na Allegro ostatnio pojawia się jedynie sporadycznie, a i ceny osiągają ponad 100 zł jeżeli stan gry jest dobry i dochodzi do licytacji.
- Mały Nemo
-
- Roland
-
Kurcze czekam niecierpliwie na wersje polską, która ma sie ukazac pod koniec stycznia. Im wiecej czytam o tej grze tym bardziej sie napalam. Posiada ktos z was wersje anglojezyczną? Szukałem w sieci przetłumaczonej na polski instrukcji ale znalazłem jedynie tłumaczenia cześci kart. Czy ktoś z forumowiczów dysponuje moze przetłumaczoną na ojczysty instrukcją?
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
Tak się zastanawiam nad działaniami Galakty czasami... wiadomo, że nie ma ona większego wpływu na termin dostawy nowych gier, które płyną z Chin, jednak chyba prześladuje ją wielki pech. Okres Świąteczny kiedy ludzie są wyjątkowo skorzy do dokonania większych niż zazwyczaj wydatków, a tu posucha, żadnego nowego tytułu...
A szkoda, podobnie było rok temu z Górami. Jak napisałem na wstępnie, wydawca nie ma na to wpływu, jednak zauważalny jest wyjątkowy pech...
Również czekam na Fury Of Dracula, gdyż jest to jedna z najbardziej oczekiwanych przeze mnie gier nadchodzącego roku. Pytanie nasuwa się jeszcze jedno, ile będzie ona kosztować? Mam cichą nadzieję, że będzie w cenie TMiMa, a nie Arkham Horror, gdyż to zdecydowanie odstraszy graczy.
Kolejne pytanie za 1000 punktów: czy FFG planuje jakieś dodatki do tej gry?
A szkoda, podobnie było rok temu z Górami. Jak napisałem na wstępnie, wydawca nie ma na to wpływu, jednak zauważalny jest wyjątkowy pech...
Również czekam na Fury Of Dracula, gdyż jest to jedna z najbardziej oczekiwanych przeze mnie gier nadchodzącego roku. Pytanie nasuwa się jeszcze jedno, ile będzie ona kosztować? Mam cichą nadzieję, że będzie w cenie TMiMa, a nie Arkham Horror, gdyż to zdecydowanie odstraszy graczy.
Kolejne pytanie za 1000 punktów: czy FFG planuje jakieś dodatki do tej gry?
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Trochę czasu już minęło od wydania i cosik mi się nie wydaje, aby stworzyli dodatek zważywszy, ze gra potrafi się bardzo wydłużyć przez bardzo nieoczekiwane zwroty akcji :mrgreen: . Raz łowcy się wpieniają raz Drakula dostaje palpitacji serca...... :twisted:Kaktus+ pisze:Kolejne pytanie za 1000 punktów: czy FFG planuje jakieś dodatki do tej gry?
Ja na razie nie widzę miejsca dla dodatku.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
- Roland
-
No własnie ciekawe jak bedzie z cena tej gry. Na Rebelu wersja angielska kosztuje 185zł. Nasza bedzie pewnie kosztować cos koło 160zł, w przedsprzedazy pewnie jakies 150. Dla mnie to akurat nie problem, premia świateczna była wiec kasa na te gre juz odłozonaKaktus+ pisze:Pytanie nasuwa się jeszcze jedno, ile będzie ona kosztować? Mam cichą nadzieję, że będzie w cenie TMiMa, a nie Arkham Horror, gdyż to zdecydowanie odstraszy graczy.
Z tego co czytałem w recenzjach to rozgrywka w Dracule trwa dość długo bo tak ok 3 godzin. To mnie dodatkowo zacheca do jej zakupu bo gustuje w dlugich wieczornych rozgrywkach przy piwku. Lubie gdy gra staje sie pewnego rodzaju przygodą, która sie rozwija w trakcie gry. Wole zasiąść do jednej dłuzszej rozgrywki niz stoczyć kilka krótkich partii jedna po drugiej
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Czy długo Roland niekoniecznie - na pewno minimum 2 godziny - bo tak raz udało nam się zakończyć najszybciej. Zazwyczaj jednak się to wydłuża w szczególności jak Dracula zapoda swoje "dzieci" znaczy je wyhoduje.....
Co do tego czy Galakta wyda czy nie to muszę przyznać: pierwsze primo wkurzyli mnie raz z polonizacja Arkham, (przy dodatku w końcu to profesjonalnie wyglądało) i drugi raz z tym zbieraniem hm... podpisów.. nie wiedzą czy wydać, czy im się kasa zwróci..... to po to się wpierw bada rynek zanim się coś wypuści... a teraz gracze są w czarnej dupie. Ja też niestety nie lubię mieszania wersji językowych i coś mi mówi, że będę musiał sprzedać polską edycję i zakupić angielską.
Co do tego czy Galakta wyda czy nie to muszę przyznać: pierwsze primo wkurzyli mnie raz z polonizacja Arkham, (przy dodatku w końcu to profesjonalnie wyglądało) i drugi raz z tym zbieraniem hm... podpisów.. nie wiedzą czy wydać, czy im się kasa zwróci..... to po to się wpierw bada rynek zanim się coś wypuści... a teraz gracze są w czarnej dupie. Ja też niestety nie lubię mieszania wersji językowych i coś mi mówi, że będę musiał sprzedać polską edycję i zakupić angielską.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
- Roland
-
No 2 godz to jest takie minimum, które mnie satysfakcjonuje, na krócej to mi sie nie chce gry rozkładać :mrgreen: Takze jest okstave pisze:Czy długo Roland niekoniecznie - na pewno minimum 2 godziny - bo tak raz udało nam się zakończyć najszybciej. Zazwyczaj jednak się to wydłuża w szczególności jak Dracula zapoda swoje "dzieci" znaczy je wyhoduje....
[ Dodano: Sob Sty 08, 2011 11:06 am ]
Na forum Galakty pojawiło sie info, ze w przyszłym tygodniu ma ruszyc przedsprzedaż Draculi http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.p ... d0e2#38472
- Mały Nemo
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów