The Highland Expansion (Góry)
-
-
wg mnie to dobra, jeżeli nie bardzo dobra postać. w tmim zdobywa sie dużo złota nawet bez sprzedaży przedmiotow. na pewno nie bedzie narzekał na jego brak. daje tez to naprawde ogromne mozliwosci jezeli chodzi o leczenie. wchodzimy do dungeonu i nie martwimy sie jezeli przegramy walke, dwie czy nawet trzy.
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6316
Boże jaka ochydna grafika. Widać że rob..rysują tych poszukiwaczy na odwal się. [-X
Sam poszukiwacz nie wiem czy potężny ale na pewno fajnie by się nim grało
Z jednej strony zaczyna z 2 siły i nie może atakować na moc, ale ma na starcie 5 dodatkowych żyć albo powtórek rzutu, albo zaklęć. 
Sam poszukiwacz nie wiem czy potężny ale na pewno fajnie by się nim grało
Ostatnio zmieniony czwartek 11 mar 2010, 14:53 przez Bludgeon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arkon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Osada
• Rycerze Bóstw
• WKO - Posty: 831
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Zauwazyliście że na początku się starali? Każdy poszukiwacz miał swoją unikalną grafikę podłoża. Elf stał na pniaku, druid miał głazy w tle. Teraz wszyscy łażą po jakiejś podłodze ze złotem, co raz że nie ma większego sensu a 2 że graficznie nawet nie pasuje, po prostu widać różne style.Arkon pisze:No własnie, co dodatek to coraz gorzej. O ile Żniwiarz i Frostmarch trzymają poziom (przynajmniej wg mnie) to Podziemia i Highland to już lipa.Bludgeon pisze:Boże jaka ochydna grafika. Widać że robią tych poszukiwaczy na odwal się
[ Dodano: Czw Mar 11, 2010 2:57 pm ]
W podziemiach jedynie filozof całkiem ładnie wygląda. Frostmarch i reaper rzeczywiście trzymają poziom. Czyżby jakaś klątwa kazała FFG wydawać planszowe dodatki z wymiocinami zamiast grafik?
[ Dodano: Czw Mar 11, 2010 3:02 pm ]
Ciekawe czy można zrobić tak: mam alchemika i 1 Życie. Wdaję się w walkę z kimśtam, przegrywam i deklaruję że przed utratą życia przemieniam przedmiot w złoto a złoto w życie.qwertyuiopp pisze:Poniżej podaje przybliżone tłumaczenie postaci:
Alchemik (Alchemist)
Rozpoczynasz grę posiadając 5 sztuk złota.
Podczas swojej tury możesz przemienić w złoto dowolną ilość posiadanych Przedmiotów. Za każdy odrzucony Przedmiot otrzymujesz jedną sztukę złota, a za Magiczny Przedmiot - trzy sztuki złota.
Podczas swojej tury możesz przyrządzić mikstury z posiadanego złota. Za każdą odzrzuconą sztukę złota możesz odzyskać 1 punkt Życia, odzyskać 1 punkt Losu lub otrzymać 1 Zaklęcie (jeśli pozwala ci na to Moc). Możesz przemieniać przedmioty w złoto i przyrządzać mikstury podczas tej samej tury.
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
Nie no to już by była patologia. Jak tracisz ostatni punkt to już koniec. Chociaż nie zdziwię się jak FFG wyda jakiś FAQ w którym dopuści do takiej sytuacji.Bludgeon pisze:Ciekawe czy można zrobić tak: mam alchemika i 1 Życie. Wdaję się w walkę z kimśtam, przegrywam i deklaruję że przed utratą życia przemieniam przedmiot w złoto a złoto w życie.
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
Jak na moje w takiej sytuacji może uratować Cię tylko i wyłącznie Ocalenie - wszelkie próby leczenia się nie wchodzą ju w gręBludgeon pisze:Ciekawe czy można zrobić tak: mam alchemika i 1 Życie. Wdaję się w walkę z kimśtam, przegrywam i deklaruję że przed utratą życia przemieniam przedmiot w złoto a złoto w życie.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Teoretycznie możesz chcieć oszczędzać złoto do ostatniego możliwego momentu bo można je wymieniać na różne rzeczy, więc powód jest.Rogo pisze:Jak na moje w takiej sytuacji może uratować Cię tylko i wyłącznie Ocalenie - wszelkie próby leczenia się nie wchodzą ju w gręBludgeon pisze:Ciekawe czy można zrobić tak: mam alchemika i 1 Życie. Wdaję się w walkę z kimśtam, przegrywam i deklaruję że przed utratą życia przemieniam przedmiot w złoto a złoto w życie.Ale co za problem leczyć się, żeby mieć zawsze 2 punkty Życia?
Ale generalnie to chodziło mi tylko o regułę czy coś takiego jest dopuszczalne. Za dużo chyba grałem w Magica gdzie na praktycznie każdą sytuację można "odpowiadać" i nasza odpowiedź dzieje się na moment przed tą akcją.
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
No właśnie, mam identyczne odczucie jak Arkon.Bludgeon pisze:Zauwazyliście że na początku się starali? Każdy poszukiwacz miał swoją unikalną grafikę podłoża. Elf stał na pniaku, druid miał głazy w tle. Teraz wszyscy łażą po jakiejś podłodze ze złotem, co raz że nie ma większego sensu a 2 że graficznie nawet nie pasuje, po prostu widać różne style.Arkon pisze:No własnie, co dodatek to coraz gorzej. O ile Żniwiarz i Frostmarch trzymają poziom (przynajmniej wg mnie) to Podziemia i Highland to już lipa.Bludgeon pisze: Boże jaka ochydna grafika. Widać że robią tych poszukiwaczy na odwal się
Natomiast należy jednak rozróżnić podstawkę, od dodatków, bo to dodatki przygotowywało FFG.
Fajne w MiMie było to, że nawiązywali grafikami do różnych motywów, jak widać pod wodzą FFG robi się to po prostu zupełnie abstrakcyjne. Ten rysunek idealnie to obrazuje - jakiś dziwny elf, niby alchemik, ubrany niewiadomo jak, do tego z zupełnie kosmiczną laską.
- Arkon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Osada
• Rycerze Bóstw
• WKO - Posty: 831
Właśnie dlatego podstawkę pominąłem, chociaż uważam, tak jak ktoś już to napisał, że są zbyt idealne. Świetne natomiast były grafiki poszukiwaczy w naszym MiMie.Artownik pisze:Natomiast należy jednak rozróżnić podstawkę, od dodatków, bo to dodatki przygotowywało FFG.
Abstrakcyjne.... - szukałem tego słowa
Żebym to ja o tym pamiętał :?:Kaktus+ pisze:zwróciłem już na to uwagę w temacie Podziemi, że Poszukiwacze wyglądają tragicznie to nikt mnie nie słuchał
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
-
Hmm.. orientujecie sie jakie sa szanse na to, by FFG wrzucilo w ktoryms z przyszlych dodatkow nowe ilustracje co poniektorych poszukiwaczy? Oczywiscie na prosbe rzeszy fanow. Ostatnio gram tylko w TMiM 4.5 (w kolekcji posiadam tez komplet 1-szego MiMa) ale przy losowaniu szlag mnie jasny trafia gdy widze te bazgroly nazywane ilustracjami poszukiwaczy. :?
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13523
Wydruk poszukiwaczy to niewielki problem zawsze możesz stworzyć ich erratę-graficzną i podesłać do Stava będziesz miał profesjonalny wydruk i ładnych poszukiwaczy. Przy minimalnym koszcie i robocie. A Poszukiwacze to nie karty przygód i jak będziesz miał wszystkich (niewielu ich jest) nowo wydrukowanych to nie będą się odróżniali.
Na FFG niema co liczyć - wydają żeby sprzedać a nie żeby było to super.
Na FFG niema co liczyć - wydają żeby sprzedać a nie żeby było to super.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
Na Talisman Island pojawiły się kolejne dwie grafiki. Tym razem Jon ukazał nam:
Flight Potion:

Thundercrest:

Credits: Talisman Island
Flight Potion:

Thundercrest:

Credits: Talisman Island
- Artownik
-