The Dungeon expansion
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13527
Czekają aż Chińczyki to wydrukują...Hellhound pisze:Myślicie, że te podziemia są już gotowe? Tak by to wyglądało w sumie. Pudełko, poszukiwacze, figurki, plansza, wszystko już jest. Jeśli tak to ciekawe na co czekają.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- HunteR
-
No no, kto by pomyślał że tak szybko wezmą się za kolejny dodatek i to tym razem z planszą. Nowe podziemia zapowiadają się dość ciekawie aczkolwiek moim zdaniem trochę mało postaci (ilość kart jest w sam raz, w MiMie kart podziemi nie było wiele).
Mam jeszcze pytanko odnośnie tych grafik które tutaj co jakiś czas się pojawiają. Z braku czasu temat przejrzałem jedynie pobieżnie więc być może coś mi umknęło, ale czy takie grafiki uświadczymy na kartach do podziemi czy to po prostu tylko arty promocyjne? Bo wyglądają na prawdę super i są w zupełnie innym klimacie (tak na oko) niż na kartach do Talismana :-k
Mam jeszcze pytanko odnośnie tych grafik które tutaj co jakiś czas się pojawiają. Z braku czasu temat przejrzałem jedynie pobieżnie więc być może coś mi umknęło, ale czy takie grafiki uświadczymy na kartach do podziemi czy to po prostu tylko arty promocyjne? Bo wyglądają na prawdę super i są w zupełnie innym klimacie (tak na oko) niż na kartach do Talismana :-k
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24372
- Duch17
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Poszukiwacze - Posty: 223
- Kontakt:
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
No to ja zadam pytanie skoro jest ich tak dużo i są tacy wspaniali po co tyle osób urozmaicało sobie zabawę tworząc nowych ?? (mówię o starym mimie) w nowym jest jeszcze mniej i sorry na dłuższą metę sie nudzą po co mam być zmuszony grać kapłanem i modlić sie aby ktoś mnie ubił i abym mógł zacząć grać kimś innym ?? chce mieć szerszy wybór...wiem że Jesteś zwolennikiem nowej wersji i będziesz jej bronił jak ognia ja mam obie i patrze obiektywnie i to co robią nie jest fajne.Kufir pisze:Co wy z tymi poszukiwaczami ? A po co ma byc ich wiecej? Po to aby 50% była niegrywalna ?
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
Po co porównanie do starego MIMa? Tam było postaci dużo i dużo było nie grywalnych, a że powstawały nowe amatorskie? Normalna sprawa, do TMIM też już powstają.
Tutaj w TMIM faktycznie mogło by być ich więcej ale 4 postacie na jeden dodatek to rozsądna liczba jak dla mnie.
P.S Nawet taki Mnich może stać się szybko bardzo potężną postacią, wystarczy jak najszybciej dojść i krążyć non stop koło Świątyni.
Tutaj w TMIM faktycznie mogło by być ich więcej ale 4 postacie na jeden dodatek to rozsądna liczba jak dla mnie.
P.S Nawet taki Mnich może stać się szybko bardzo potężną postacią, wystarczy jak najszybciej dojść i krążyć non stop koło Świątyni.

- Duch17
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
Oczywiście że tak, będzie bardzo potężny tylko pytanie kiedy Ci się znudzi owo krążenie koło świątyni ?? Gra się zacznie robić schematowa a to nie o to chodzi. Jak dla mnie im większy wybór tym większe urozmaicenie, a co za tym idzie dłuższa żywotność gry.Kufir pisze:P.S Nawet taki Mnich może stać się szybko bardzo potężną postacią, wystarczy jak najszybciej dojść i krążyć non stop koło Świątyni.
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
- Rogo
-
A mi się podoba, że nie dają tych wszystkich dziwnych nieludzi
W Starym MiM były duchy, minotaury, morloki, autorskie to już w ogóle różne cudaki, a w nowym wydaniu same człowiekopodobne
No sorry, ale jak gargulec wchodzi sobie do wioski i idzie pogadać z kowalem o zakupie nowej tarczy, albo jak jakaś boginka jest siłą i mocą zbliżona do jakiegoś grubego księżulka to to jest niezła komedia 
Ja nawet nie mam Talismana.
- Duch17
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
A ja to widzę w ten sposób że wszystkie stworzenia chodzące bo tamtym świecie czują potęgę korony władzy i są kierowane czy tą instynktem, czy tak jak Ci człowiekopodobni chęcią władzy do zdobycia jej.Rogo pisze:W Starym MiM były duchy, minotaury, morloki, autorskie to już w ogóle różne cudaki, a w nowym wydaniu same człowiekopodobneNo sorry, ale jak gargulec wchodzi sobie do wioski i idzie pogadać z kowalem o zakupie nowej tarczy, albo jak jakaś boginka jest siłą i mocą zbliżona do jakiegoś grubego księżulka to to jest niezła komedia
Mimo wszystko wracając bardziej do tematu... czekam na kolejne dodatki do nowego Talismana i zapewne kupie podziemia nie miałem styczności z wersją 3.0 i rozwiązanie z planszą narożną jest dla mnie nowością i chętnie przetestuje ją w praktyce.
- Mały Nemo
-
- 8janek8
-
-
- Rogo
-
- Mały Nemo
-
I doczekaliśmy się ostatniego setu kart z Talisman Island
Lone Dwarf:

Goblin Marauders:

Dodatkowo, Jon zdradza nam sekrety konkursu z okazji dziesięciolecia Talisman Island. Polecam zajrzeć na jego stronę i samemu się przekonać!

Goblin Marauders:

Dodatkowo, Jon zdradza nam sekrety konkursu z okazji dziesięciolecia Talisman Island. Polecam zajrzeć na jego stronę i samemu się przekonać!
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Rogo
-
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374