Mad Max fajnie wyszedł, tylko zastanawiam się czy 'mad' nie powinno być w sensie zły, wściekły, wkurzony itp. Bo wariat to on nie był.
Jak to nie?

Rockatansky był nieźle pieprznięty o czym możemy się przekonać już pierwszych minutach pierwszego filmu (motyw z Nightriderem) 8)
Cowboy - prowadzi stado brahminów. Zły może spróbować 1 ukraść. 1,2,3 - udało się; 4,5,6 - zostałeś zastrzelony podczas próby kradzieży - tracisz życie.
Ale tak całkiem? Giniesz na miejscu i losujesz nową postać? Moim zdaniem lekkie przegięcie. Dałbym raczej "Zostałeś postrzelony podczas próby kradzieży - tracisz punkt życia".
Biedna kobieta - jeśli dasz jej 1gk twój charakter poprawi się o 1.
Tzn? Jeśli jestem zły zostaję neutralny a jak neutralny to zostaję dobry? A co jeśli jestem dobry i jej nie dam kasy? Odwrotna sytuacja czy po prostu nic się nie dzieje?
Kopuła gromu - możesz wyzwać na pojedynek inną postać
Podoba mi się, bardzo klimatyczne nawiązanie do Mad Maxa 3 \:D/
Popijawa - spotkałeś starych kumpli i spiliście się przy ognisku. Tracisz turę ale możesz przenieść się do dowolnego obszaru w tym kręgu.
Piękne :mrgreen:
Brahmin = Muł z MiM? tak?
Motor = Koń?
Tak chyba będzie najlepiej, nie ma co kombinować za bardzo zwłaszcza jeśli jakąś zasadę z MiMa da się zaadaptować dla potrzeb Fallouta.
Tak jeszcze pomyślałem teraz, te karty które już zostały zaprojektowane wyglądają nieźle ale czy nie uważacie że do Fallouta bardziej pasowałyby jednak karty w kolorze? Wiem że to podniesie koszty wydruku itd. jednak myślę że można by to rozważyć.
[quote]Mad Max fajnie wyszedł, tylko zastanawiam się czy 'mad' nie powinno być w sensie zły, wściekły, wkurzony itp. Bo wariat to on nie był.[/quote]
Jak to nie? :P Rockatansky był nieźle pieprznięty o czym możemy się przekonać już pierwszych minutach pierwszego filmu (motyw z Nightriderem) 8)
[quote]Cowboy - prowadzi stado brahminów. Zły może spróbować 1 ukraść. 1,2,3 - udało się; 4,5,6 - zostałeś zastrzelony podczas próby kradzieży - tracisz życie.[/quote]
Ale tak całkiem? Giniesz na miejscu i losujesz nową postać? Moim zdaniem lekkie przegięcie. Dałbym raczej "Zostałeś postrzelony podczas próby kradzieży - tracisz punkt życia".
[quote]Biedna kobieta - jeśli dasz jej 1gk twój charakter poprawi się o 1.[/quote]
Tzn? Jeśli jestem zły zostaję neutralny a jak neutralny to zostaję dobry? A co jeśli jestem dobry i jej nie dam kasy? Odwrotna sytuacja czy po prostu nic się nie dzieje?
[quote]Kopuła gromu - możesz wyzwać na pojedynek inną postać[/quote]
Podoba mi się, bardzo klimatyczne nawiązanie do Mad Maxa 3 \:D/
[quote]Popijawa - spotkałeś starych kumpli i spiliście się przy ognisku. Tracisz turę ale możesz przenieść się do dowolnego obszaru w tym kręgu.[/quote]
Piękne :mrgreen:
[quote]Brahmin = Muł z MiM? tak?
Motor = Koń?[/quote]
Tak chyba będzie najlepiej, nie ma co kombinować za bardzo zwłaszcza jeśli jakąś zasadę z MiMa da się zaadaptować dla potrzeb Fallouta.
Tak jeszcze pomyślałem teraz, te karty które już zostały zaprojektowane wyglądają nieźle ale czy nie uważacie że do Fallouta bardziej pasowałyby jednak karty w kolorze? Wiem że to podniesie koszty wydruku itd. jednak myślę że można by to rozważyć.