Stalowa Policja
- HunteR
-
Stalowa Policja
Wspominałem już wcześniej o planach wydania takowej armii w temacie ogólnym. Portal podzielił się właśnie garścią nowych informacji, więc pomyślałem, że nie zaszkodzi założyć osobny temat.
Premiera Stalowe Policji odbędzie się na poznańskim konwencie Pyrkon, a ten odbywa się w dniach 23-25 marca, także jeszcze trochę poczekamy. Cena wyniesie 29zł, więc faktycznie nie przekracza 30zł jak było mówione, choć wydaje mi się, że 29zł za jedną armię to i tak sporo. Zakup dwóch takich armii to 58zł, duże pudełkowe rozszerzenia kosztowały podobnie, ale oprócz dwóch armii oferowały także inne rzeczy. Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce.
Więcej informacji (m. in. na temat unikatowej zdolności armii) znajdziecie w zakładce na stronie Portalu -> CLICK
Myślę, że już wkrótce pojawi się tam instrukcja z opisem jednostek.
Premiera Stalowe Policji odbędzie się na poznańskim konwencie Pyrkon, a ten odbywa się w dniach 23-25 marca, także jeszcze trochę poczekamy. Cena wyniesie 29zł, więc faktycznie nie przekracza 30zł jak było mówione, choć wydaje mi się, że 29zł za jedną armię to i tak sporo. Zakup dwóch takich armii to 58zł, duże pudełkowe rozszerzenia kosztowały podobnie, ale oprócz dwóch armii oferowały także inne rzeczy. Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce.
Więcej informacji (m. in. na temat unikatowej zdolności armii) znajdziecie w zakładce na stronie Portalu -> CLICK
Myślę, że już wkrótce pojawi się tam instrukcja z opisem jednostek.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Likantropia - Posty: 661
- Kontakt:
Wyrzucamy do odrzuconych. Wydaje mi się to być uczciwsze, bo wtedy nie mamy na ręku nadmiaru jednostek.
Oznacza, że w swojej turze można odepchnąć wrogą jednostkę, jakbyśmy zagrali żeton natychmiastowy (przynajmniej my tak gramy).
Generalnie talia jest ciekawa, a sztab wprowadza sporo zamieszania. Taktyka podobna do molocha, czyli bunkrujemy się i robimy kombinacje specyficznymi jednostkami. Odbicie dość rzadko się przydaje, ale potrafi wkurzać, np. jak ustawimy się tym pancernym tyłkiem do sztabu.
Oznacza, że w swojej turze można odepchnąć wrogą jednostkę, jakbyśmy zagrali żeton natychmiastowy (przynajmniej my tak gramy).
Generalnie talia jest ciekawa, a sztab wprowadza sporo zamieszania. Taktyka podobna do molocha, czyli bunkrujemy się i robimy kombinacje specyficznymi jednostkami. Odbicie dość rzadko się przydaje, ale potrafi wkurzać, np. jak ustawimy się tym pancernym tyłkiem do sztabu.
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
Dzięki za odpowiedź. Mnie też ta wersja wydaje się być tą poprawną.SPIDIvonMARDER pisze:Wyrzucamy do odrzuconych. Wydaje mi się to być uczciwsze, bo wtedy nie mamy na ręku nadmiaru jednostek.
Dobry pomysł, sztab nas nie zrani, a możemy czyścić teren z jego obrońców.SPIDIvonMARDER pisze:Odbicie dość rzadko się przydaje, ale potrafi wkurzać, np. jak ustawimy się tym pancernym tyłkiem do sztabu
- SPIDIvonMARDER
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt:
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
Jeśli tak grasz to nie stosujesz się do zasad, chyba, że odbijasz strzał jakiejś jednostki stojącej za tym sztabem. Bo jeśli masz na myśli odbicie ataku sztabu w ten sam sztab, to stosujemy regułę, że sztab nie rani sztabu, czyli nie zadajemy rany (co jest wyjaśnione na ostatniej stronie instrukcji w Kwestii Odbicia).
- SPIDIvonMARDER
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Kontakt: