Kto jak kto, ale żebyś Ty Sesim do tego googla nie użył
Kamerę da się obracać tak jak w Warcrafcie: klawiszami Insert i Delete o 90 stopni, ale po puszczeniu wraca na swoja pozycję. Od początku zdaje mi się, że Blizzard zapowiadał, że mimo 3D nie będzie free camera.
Blog o nauce języka angielskiego: MeetEnglish
Wszystkie moje dodatki tutaj: OneDrive
[quote="SeSim"]Erestor a da się obracać kamerę?[/quote]Kto jak kto, ale żebyś Ty Sesim do tego googla nie użył :P
Kamerę da się obracać tak jak w Warcrafcie: klawiszami Insert i Delete o 90 stopni, ale po puszczeniu wraca na swoja pozycję. Od początku zdaje mi się, że Blizzard zapowiadał, że mimo 3D nie będzie free camera.
Erestor pisze:Kto jak kto, ale żebyś Ty Sesim do tego googla nie użył
Akurat byłem zajęty bardziej poszukiwaniem potwierdzenia infa, że Force Unleashed 2 na Wii nie będzie miało wsparcia dla Wii Motion Plus... Dramat. Gra stworzona idealnie dla Wii i nie ma wsparcia dla rozszerzonej kontroli ruchu...
A co do obracania kamer w SC2. Lipa straszna. To po cholerę zrobili 3d? Nie rozumiem tego zabiegu... To Myth ponad dekadę temu miał taką funkcjonalność! (dowolnego obracania kamery)
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
[quote="Erestor"]Kto jak kto, ale żebyś Ty Sesim do tego googla nie użył :P[/quote] :D Akurat byłem zajęty bardziej poszukiwaniem potwierdzenia infa, że Force Unleashed 2 na Wii nie będzie miało wsparcia dla Wii Motion Plus... Dramat. Gra stworzona idealnie dla Wii i nie ma wsparcia dla rozszerzonej kontroli ruchu...
A co do obracania kamer w SC2. Lipa straszna. To po cholerę zrobili 3d? Nie rozumiem tego zabiegu... To Myth ponad dekadę temu miał taką funkcjonalność! :/ (dowolnego obracania kamery)
Mi się nowy StarCraft bardzo podoba. Już jeden koleś mini kampanię Prekursor z SC1 zrobił pod SC2, a jakaś tam ekipa się zebrała i chcą wszystkie kampanie przenieść, i postępy ponoć są (zobaczymy jak coś faktycznie pokażą).
Poza tym tryb multi naprawdę rządzi. W SC1 był świetny, a tu balans i możliwości jeszcze bardziej wzrosły.
Eeee tam obracanie kamery, liczy się grywalność :D
Mi się nowy StarCraft bardzo podoba. Już jeden koleś mini kampanię Prekursor z SC1 zrobił pod SC2, a jakaś tam ekipa się zebrała i chcą wszystkie kampanie przenieść, i postępy ponoć są (zobaczymy jak coś faktycznie pokażą).
Poza tym tryb multi naprawdę rządzi. W SC1 był świetny, a tu balans i możliwości jeszcze bardziej wzrosły.
Artownik pisze:W SC1 był świetny, a tu balans i możliwości jeszcze bardziej wzrosły.
Hmm znaczy się, możemy zrobić więcej złego na jednego? Sorry z tego co widziałem to tam taktyki za dużo nie ma, nadal zwycięstwo będzie zależało od rushowania
[quote="Artownik"]W SC1 był świetny, a tu balans i możliwości jeszcze bardziej wzrosły.[/quote] Hmm znaczy się, możemy zrobić więcej złego na jednego? :P Sorry z tego co widziałem to tam taktyki za dużo nie ma, nadal zwycięstwo będzie zależało od rushowania ;)
SeSim pisze:nadal zwycięstwo będzie zależało od rushowania
No to jest podstawa na początek, ale już tutaj jest możliwość taktycznego wyboru: robić rusha czy się przed nim bronić i w tym czasie iść w zaawansowane jednostki. Dla mnie najlepsza zabawa jest w lidze 3v3 tam już naprawdę można planować i przydzielać role poszczególnym graczom w teamie... zabawa jest przednia i adrenalina skacze... a przy okazji to się pochwalę w lidze 3v3 jestem w złotej
Blog o nauce języka angielskiego: MeetEnglish
Wszystkie moje dodatki tutaj: OneDrive
[quote="SeSim"]nadal zwycięstwo będzie zależało od rushowania[/quote]No to jest podstawa na początek, ale już tutaj jest możliwość taktycznego wyboru: robić rusha czy się przed nim bronić i w tym czasie iść w zaawansowane jednostki. Dla mnie najlepsza zabawa jest w lidze 3v3 tam już naprawdę można planować i przydzielać role poszczególnym graczom w teamie... zabawa jest przednia i adrenalina skacze... a przy okazji to się pochwalę w lidze 3v3 jestem w złotej :D
Zmieniając temat, widzieliście zwiastun najnowszej, piątej już odsłony Devil May Cry? Tym razem za produkcję nie odpowiadają już ludzie z Capcomu tylko brytyjski Ninja Theory (Heavenly Sword i nadchodzący Enslaved: Odyssey to the West). Twórcy nie tylko zrezygnowali z cyferki zmieniając tytuł na DmC ale także całkowicie zmienili image głównego bohatera robiąc z typowego dla japońskich produkcji pięknego młodzieńca (no dobra, Dante w 4 był już leciwy) w lekko zniewieściałego nastolatka. Najlepsze jest to że Capcom który pozostał wydawcą nowej części nie kryje się z tym że wszelkie zmiany robione są z myślą o zwiększeniu liczby potencjalnych nabywców bo poprzednie, bardziej japońskie gry z Dantem w roli głównej choć były popularne ponoć nie zarabiały aż tyle co zachodnie slashery. Ale powiedzcie szczerze, czy to właśnie nie dzięki specyficznemu i groteskowemu klimatowi seria była tak popularna? No właśnie... mimo wszystko jestem dobrej myśli i czekam na więcej szczegółów bo maniakalnym fanem Devil May Cry nigdy nie byłem (grałem tylko w czwórkę i oglądałem słabiutkie anime oparte na kanwie serii) i choć lubuję się w japońskich klimatach zwiastun DmC mi się podobał podobnie główny bohater który już w jednej z pierwszych scen gasi szluga o łeb potworka (tak, Dante będzie popalał papieroski jak na zbuntowanego nastolatka przystało)
Póki co nie wiadomo czy będzie to reboot serii czy ciąg dalszy a ów młody Dante okaże się jakimś klonem/potomkiem Dantego (syn Dantego i Lady? czemu nie) lub jego fanem który przyjął takie samo imię albo nawet i wrogiem (skoro w Lost koleś mógł przyjąć imię gościa którego chciał zabić to czemu by w DmC nie dać takiego samego twista ).
PS. Pewnie i tak nie wyjdzie na kompy :roll:
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
Zmieniając temat, widzieliście zwiastun najnowszej, piątej już odsłony Devil May Cry? Tym razem za produkcję nie odpowiadają już ludzie z Capcomu tylko brytyjski Ninja Theory (Heavenly Sword i nadchodzący Enslaved: Odyssey to the West). Twórcy nie tylko zrezygnowali z cyferki zmieniając tytuł na DmC ale także całkowicie zmienili image głównego bohatera robiąc z typowego dla japońskich produkcji pięknego młodzieńca (no dobra, Dante w 4 był już leciwy) w lekko zniewieściałego nastolatka. Najlepsze jest to że Capcom który pozostał wydawcą nowej części nie kryje się z tym że wszelkie zmiany robione są z myślą o zwiększeniu liczby potencjalnych nabywców bo poprzednie, bardziej japońskie gry z Dantem w roli głównej choć były popularne ponoć nie zarabiały aż tyle co zachodnie slashery. Ale powiedzcie szczerze, czy to właśnie nie dzięki specyficznemu i groteskowemu klimatowi seria była tak popularna? No właśnie... mimo wszystko jestem dobrej myśli i czekam na więcej szczegółów bo maniakalnym fanem Devil May Cry nigdy nie byłem (grałem tylko w czwórkę i oglądałem słabiutkie anime oparte na kanwie serii) i choć lubuję się w japońskich klimatach zwiastun DmC mi się podobał podobnie główny bohater który już w jednej z pierwszych scen gasi szluga o łeb potworka (tak, Dante będzie popalał papieroski jak na zbuntowanego nastolatka przystało) :D
Póki co nie wiadomo czy będzie to reboot serii czy ciąg dalszy a ów młody Dante okaże się jakimś klonem/potomkiem Dantego (syn Dantego i Lady? czemu nie) lub jego fanem który przyjął takie samo imię albo nawet i wrogiem (skoro w Lost koleś mógł przyjąć imię gościa którego chciał zabić to czemu by w DmC nie dać takiego samego twista :P ).
I tam pod koniec października wychodzi Sid Meier's Pirates na Wii Kto grał na PC może sobie wyobrazić jaki będzie zupełnie nowy wymiar rozgrywki, zwłaszcza pojedynki na szpady
I tam :) pod koniec października wychodzi Sid Meier's Pirates na Wii :] Kto grał na PC może sobie wyobrazić jaki będzie zupełnie nowy wymiar rozgrywki, zwłaszcza pojedynki na szpady :D
Postaram, spróbuję, i ja zmienić temat. Coraz bliżej zbliża się premiera Golden Sun: Dark Dawn, czyli trzeciej części tej znanej gry. Dwie pierwsze części pojawiły się na GBA, odpowiednio 9 lat oraz 8 lat temu, i tworzyły jedną wspólną całość. Gdy już wszyscy stracili nadzieję, że kiedykolwiek zobaczymy jeszcze cokolwiek z GS, na E3 pojawił się trailer:
Tutaj z kolei można przyjrzeć się walce:
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Postaram, spróbuję, i ja zmienić temat. Coraz bliżej zbliża się premiera Golden Sun: Dark Dawn, czyli trzeciej części tej znanej gry. Dwie pierwsze części pojawiły się na GBA, odpowiednio 9 lat oraz 8 lat temu, i tworzyły jedną wspólną całość. Gdy już wszyscy stracili nadzieję, że kiedykolwiek zobaczymy jeszcze cokolwiek z GS, na E3 pojawił się trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=O5yUp89-e9U
Tutaj z kolei można przyjrzeć się walce: http://www.youtube.com/watch?v=WfmK-0ALkEs
Powiem Ci tak. Mam NDSa wraz z AceKardem do niego. Tyle, że ze mnie taki gracz, że o kant chu.. tyłka potłuc, więc gram w niego raz na kilka miesięcy. Ryuusei no RockMan 3 doszedłem do finalniej planszy i z dnia na dzień przestałem grać. Ochota na dokończenie gry naszła mnie jakiś rok później. Podobnie z Bokura no Taiyou DS - także jestem w finalnej planszy, ale do tej pory mnie ochota na dokończenie gry nie złapała.
Aczkolwiek bardzo dobrze mi się zwyczajowo grywało, gdy już grywałem, gdy nie mogłem zasnąć. Zwyczajowo grywałem 2 godziny od północy do 2, raz na 3 dni. Mimo wszystko, polecam Ci inwestycję w NDSa, ewentualnie poczekaj chwilę, bo niedługo ma być nowy NDS, więc może na niego się zdecydujesz.
EDIT:
Okamiden na NDS albo na 3DS.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Powiem Ci tak. Mam NDSa wraz z AceKardem do niego. Tyle, że ze mnie taki gracz, że o kant chu.. tyłka potłuc, więc gram w niego raz na kilka miesięcy. Ryuusei no RockMan 3 doszedłem do finalniej planszy i z dnia na dzień przestałem grać. Ochota na dokończenie gry naszła mnie jakiś rok później. Podobnie z Bokura no Taiyou DS - także jestem w finalnej planszy, ale do tej pory mnie ochota na dokończenie gry nie złapała.
Aczkolwiek bardzo dobrze mi się zwyczajowo grywało, gdy już grywałem, gdy nie mogłem zasnąć. Zwyczajowo grywałem 2 godziny od północy do 2, raz na 3 dni. Mimo wszystko, polecam Ci inwestycję w NDSa, ewentualnie poczekaj chwilę, bo niedługo ma być nowy NDS, więc może na niego się zdecydujesz.
Zastanawiałem się właśnie nad 3DSem. Granie rysikiem jest fajne A ten Okamiden fajnie wygląda! Lubie taką kreskę w grach, ale niekoniecznie w jrpgu...
Zastanawiałem się właśnie nad 3DSem. Granie rysikiem jest fajne :D A ten Okamiden fajnie wygląda! Lubie taką kreskę w grach, ale niekoniecznie w jrpgu...
Wczoraj kupiłem Playstation Move...i jest spoko:D póki co ogarniam demka gier sportowych (tenis, ping pong, rzut dyskiem, golf). Gra się całkiem przyjemnie. Obawiałem się,że sprzęt będzie miał lagi i takie tam, ale wszystko działa bez zarzutu.
Wczoraj kupiłem Playstation Move...i jest spoko:D póki co ogarniam demka gier sportowych (tenis, ping pong, rzut dyskiem, golf). Gra się całkiem przyjemnie. Obawiałem się,że sprzęt będzie miał lagi i takie tam, ale wszystko działa bez zarzutu.
Nie wiem jak kontroler wii...ale jak poruszałem kontrolerem to paletka na ekranie byla względem kontrolera 1:1. Jutro jadę po Sports Champions. Zdam relację jak się sprawdza:)
Nie wiem jak kontroler wii...ale jak poruszałem kontrolerem to paletka na ekranie byla względem kontrolera 1:1. Jutro jadę po Sports Champions. Zdam relację jak się sprawdza:)
Krótko i na temat: ta gra będzie obłędna :mrgreen: Z tego co mówią twórcy większość questów będzie się dało wykonać na kilka, zwykle wykluczających się sposobów a to tym bardziej zachęci do odkrycia wszystkich szesnastu zakończeń gry
Fakt, mimika i walka jeszcze lekko słabują a kitka Geralta jest chyba z betonu ale do premiery ponad pół roku tak więc na pewno wszystko poprawią. Jak do tej pory nowe materiały pojawiają się średnio co kilka miesięcy i każdy następny jest lepszy od poprzedniego co dobitnie pokazuje że prace idą pełną parą no a co by nie mówić, aktualny poziom techniczny gry już jest świetny.
Szkoda tylko że wszystkie zwiastuny i gameplay'e są po angielsku, mam nadzieję że pojawi się chociaż jeden zwiastun po polsku (i oczywiście demko też bym sobie życzył w naszym języku).
Z innej beczki, obczaił ktoś demko nowego Gothica? Ściągnąłem, zainstalowałem i okazało się że nie mogę dostosować rozdzielczości przez co mam ucięte gdzieś 1/3 obrazu co skutecznie unieprzyjemnia rozgrywkę ](*,)
Krótko i na temat: ta gra będzie obłędna :mrgreen: Z tego co mówią twórcy większość questów będzie się dało wykonać na kilka, zwykle wykluczających się sposobów a to tym bardziej zachęci do odkrycia wszystkich szesnastu zakończeń gry :D
Fakt, mimika i walka jeszcze lekko słabują a kitka Geralta jest chyba z betonu ale do premiery ponad pół roku tak więc na pewno wszystko poprawią. Jak do tej pory nowe materiały pojawiają się średnio co kilka miesięcy i każdy następny jest lepszy od poprzedniego co dobitnie pokazuje że prace idą pełną parą no a co by nie mówić, aktualny poziom techniczny gry już jest świetny.
Szkoda tylko że wszystkie zwiastuny i gameplay'e są po angielsku, mam nadzieję że pojawi się chociaż jeden zwiastun po polsku (i oczywiście demko też bym sobie życzył w naszym języku).
Z innej beczki, obczaił ktoś demko nowego Gothica? Ściągnąłem, zainstalowałem i okazało się że nie mogę dostosować rozdzielczości przez co mam ucięte gdzieś 1/3 obrazu co skutecznie unieprzyjemnia rozgrywkę ](*,)
Kufir pisze:Pała jest jakoś przywiązana do ręki ?
Oglądałem filmik na youtbe, jak gracz grając w tenisa wypuścił przypadkiem pałeczkę i rozbiła mu TV
Jest pasek. Tak jak w wiilocie. Tylko oczywiście ludzie "fajni inaczej", bez wyobraźni ignorują ostrzeżenia jakie daje konsola, że warto sobie go założyć na rękę Zapewne niedługo powstanie PSowy odpowiednik wiidamage.com
[quote="Kufir"]Pała jest jakoś przywiązana do ręki ? Oglądałem filmik na youtbe, jak gracz grając w tenisa wypuścił przypadkiem pałeczkę i rozbiła mu TV ;)[/quote] Jest pasek. Tak jak w wiilocie. Tylko oczywiście ludzie "fajni inaczej", bez wyobraźni ignorują ostrzeżenia jakie daje konsola, że warto sobie go założyć na rękę ;) Zapewne niedługo powstanie PSowy odpowiednik wiidamage.com :)
W ogóle gry przy których trzeba skakać jak pijana małpa są fajne inaczej
A wracając do normalnych rozrywek elektronicznych, Blizzard mnie nie zawiódł oświadczając że na najbliższym Blizzconie (22-23 października) nie pojawi się dodatek do Stacrafta 2 (nie tylko nie będzie żadnej prezentacji nie mówiąc już o grywalnej wersji ale nie podane nawet zostaną żadne informacje co do fabuły czy zawartości). Nie ma to jak stare dobre szybkie wydawanie gier w wykonaniu Zamieciowych chłopaków Można mieć tylko nadzieję że ujawnią ostatnią klasę z Diablo 3, chociaż kto wie wszak poprzednią ujawnili na Blizzconie ledwie dwa lata temu więc może być na to jeszcze za wcześnie
Tak już serio mówiąc, jakiś czas temu obiecali że pojawi się coś nowego związanego z Diablo 3 ale najpewniej będzie to właśnie ostatnia klasa, na datę premiery (chociaż przybliżoną) bym nie liczył.
Z innej beczki, szykuje się MMO osadzone w Świecie Mroku :mrgreen: Co prawda ponoć nad grą pracują już od paru lat ale osobiście wcześniej jakoś nie dotarła do mnie ta informacja. Póki co brak jakichkolwiek szczegółów, można jednak domniemywać że skoro gra nosić będzie tytuł World of Darkness a nie Vampire: The masquerade (albo Requiem) wśród grywalnych postaci będą nie tylko wampiry ale też wilkołaki, magowie i inne nadnaturalne istoty zamieszkujące tenże świat. Na smaka pierwszy zwiastun (jakość koszmarna bo nagrywany z przyczajki na jakimś konwencie) -> CLICK
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
W ogóle gry przy których trzeba skakać jak pijana małpa są fajne inaczej :P
A wracając do normalnych rozrywek elektronicznych, Blizzard mnie nie zawiódł oświadczając że na najbliższym Blizzconie (22-23 października) nie pojawi się dodatek do Stacrafta 2 (nie tylko nie będzie żadnej prezentacji nie mówiąc już o grywalnej wersji ale nie podane nawet zostaną żadne informacje co do fabuły czy zawartości). Nie ma to jak stare dobre szybkie wydawanie gier w wykonaniu Zamieciowych chłopaków :P Można mieć tylko nadzieję że ujawnią ostatnią klasę z Diablo 3, chociaż kto wie wszak poprzednią ujawnili na Blizzconie ledwie dwa lata temu więc może być na to jeszcze za wcześnie :wink:
Tak już serio mówiąc, jakiś czas temu obiecali że pojawi się coś nowego związanego z Diablo 3 ale najpewniej będzie to właśnie ostatnia klasa, na datę premiery (chociaż przybliżoną) bym nie liczył.
Z innej beczki, szykuje się MMO osadzone w Świecie Mroku :mrgreen: Co prawda ponoć nad grą pracują już od paru lat ale osobiście wcześniej jakoś nie dotarła do mnie ta informacja. Póki co brak jakichkolwiek szczegółów, można jednak domniemywać że skoro gra nosić będzie tytuł World of Darkness a nie Vampire: The masquerade (albo Requiem) wśród grywalnych postaci będą nie tylko wampiry ale też wilkołaki, magowie i inne nadnaturalne istoty zamieszkujące tenże świat. Na smaka pierwszy zwiastun (jakość koszmarna bo nagrywany z przyczajki na jakimś konwencie) -> [url=http://www.youtube.com/watch?v=I5Wsf31WIdY&feature=player_embedded]CLICK[/url]
dokładnie rzecz ujmując jest to MMO osadzone na nowym wydaniu World of Darkness, tak zwanym nWoD. Jest to jakby druga seria WoD. Podejrzewam że można się spodziewać więc ludzi, wilkołaków, wampirów, geistów, magów , może changelingów jeszcze. Ogólnie system jest dobry, wiem bo sam w nim prowadzę sesje Więc MMO zapowiada się ciekawie
dokładnie rzecz ujmując jest to MMO osadzone na nowym wydaniu World of Darkness, tak zwanym nWoD. Jest to jakby druga seria WoD. Podejrzewam że można się spodziewać więc ludzi, wilkołaków, wampirów, geistów, magów , może changelingów jeszcze. Ogólnie system jest dobry, wiem bo sam w nim prowadzę sesje :D Więc MMO zapowiada się ciekawie
A kto tu mówił o skakaniu? Nie wiem jak na Wii,ale na PS3 póki co nic takiego nie ma ze wsparciem move'a. Ograłem część gier ze sort champions...i to działa:) Ping pong w miarę pokonywania przeciwników staje się coraz bardziej wymagający. Popykałem też trochę w strzelanie z łuku...szału nie ma.
Jak stanieje RUSE to kupię i popykam z pałką...no i Dead Space Extraction w styczniu:)
[quote="HunteR"]W ogóle gry przy których trzeba skakać jak pijana małpa są fajne inaczej :P
A kto tu mówił o skakaniu? Nie wiem jak na Wii,ale na PS3 póki co nic takiego nie ma ze wsparciem move'a. Ograłem część gier ze sort champions...i to działa:) Ping pong w miarę pokonywania przeciwników staje się coraz bardziej wymagający. Popykałem też trochę w strzelanie z łuku...szału nie ma. Jak stanieje RUSE to kupię i popykam z pałką...no i Dead Space Extraction w styczniu:)