Zjazd 2025 - 1-3 sierpnia, Józefosław
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
- abubu
-
Re: Zjazd 2025
... tudzież rozwojowa
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 4471
Po konsultacjach z rodziną mogę wam zaproponować, że gdybym organizował Zjazd, byłoby to w ostatni weekend czerwca ( 27-29 czerwca) lub w pierwszy weekend sierpnia (1-3 sierpnia).
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13523
Dzięki, celujemy w: Weekend (od 25 lipca do 27 lipca)
Muszę jeszcze pogadać z @Oko1983, a na to muszę mieć chwilę czasu wolnego.
Komuś za daleko do Sandomierza?
Muszę jeszcze pogadać z @Oko1983, a na to muszę mieć chwilę czasu wolnego.
Komuś za daleko do Sandomierza?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
Dla mnie napewno za daleko, 8 godzin drogi, jak nie więcej
- JollyRoger
-
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
Przyjąłem. Podałem daty, w których na pewno będę mógł pomóc. Moja dostępność w innych terminach zależy od zbyt wielu nieprzewidywalnych czynników.
Dopóki gramy w Polsce dla mnie dojazd jest do ogarnięcia.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Tylko, ja się zastanawiam co z resztą? Nie chcemy się spotkać? chcemy tylko Sandomierz za blisko?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- abubu
-
@Valdi ... a możesz po polsku? 
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Felis1977
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kontrakty - Posty: 575
Jeśli pytasz o resztę co się nie odzywa to z mojej strony jestem jak najbardziej zainteresowany zjazdem i jak już się zdecyduję na przyjazd to dojadę gdziekolwiek (no, w granicach naszego kraju). Nie deklaruję się z terminem bo nie mam pojęcia co bede robił za tydzień a co dopiero za kilka miesięcy. Jednym słowem dostosuję się do reszty ogółu
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
Może do tego czasu ja z kolei zrobię snotlingi!Felis1977 pisze: ↑poniedziałek 17 mar 2025, 17:13Jeśli pytasz o resztę co się nie odzywa to z mojej strony jestem jak najbardziej zainteresowany zjazdem i jak już się zdecyduję na przyjazd to dojadę gdziekolwiek (no, w granicach naszego kraju). Nie deklaruję się z terminem bo nie mam pojęcia co bede robił za tydzień a co dopiero za kilka miesięcy. Jednym słowem dostosuję się do reszty ogółu![]()
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Berni
-
To ja odpadam, bo zarówno ta data jak i 1-3 sierpnia mi nie pasują. Jestem wtedy na urlopie za granicą.
Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
Miejscówka nie ma dla mnie znaczenia - wszędzie dojadę gdzie wskażecie, bo bym się chętnie spotkał.
Data ma natomiast ogromne znaczenie...
- Felis1977
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Mały Nemo
-
Już się powoli zabrałem:
- Piter
-
Termin od 25 lipca do 27 lipca wstępnie mi pasuje.
Do tego czasu "Alternatywny Talizman: Magia i Miecz" będzie ukończony, więc jeśli nic nie pokrzyżuje mi planów, to przywiozę go ze sobą.
Do tego czasu "Alternatywny Talizman: Magia i Miecz" będzie ukończony, więc jeśli nic nie pokrzyżuje mi planów, to przywiozę go ze sobą.
Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
- Felis1977
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Mały Nemo
-
Ja do tej pory uważam Pluton za planetę, a pierzaste dinozaury mi latają...
Wiesz, co jest dziwnego w tej grafice? Czarodziejka z Plutona robiła to zdjęcie...
- Felis1977
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Pierzaste dinozaury wszystkim latają bo ptaki są w prostej linii potomkami dinozaurów
Źródło: https://xkcd.com/1211
- Zaberish
-
Dla mnie Sandomingo super miejscówka, natomiast akurat między 25 a 27 lipca jestem po przeciwnej stronie mapy kraju (no, prawie), bo nad morzem... Także w tym terminie to mnie nie będzie, ale jak będzie inny termin, to najpewniej będę 
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
-
-
Witam. sledze rozwoj wydarzen i cieszylem sie na sierpien, niestety lipiec nie wchodzi w gre jezeli nie ma lotniska. szkoda bo Sandomierz w sierpniu byl idealny. Przebywam w tym czasie w Mielcu.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
Mam konstruktywną propozycję na czas klarowania się szczegółów Zjazdu:
1-3 sierpnia, Obserwatorium Astronomiczno-Geodezyjne Politechniki Warszawskiej. Józefosław pod Warszawą (ul. Ogrodowa 2, 05-500 Piaseczno).
Z warszawskiego Dworca Centralnego dobry dojazd. Metrem, potem autobusem. Trudno nie trafić, cały przejazd kosztuje chyba jakieś 7 zł.
Obserwatorium wygląda tak:
https://photos.app.goo.gl/Hn9b6rjGK1oMWWqM8
Są sale do gry, kuchnie do gotowania i pokoje do spania (pokoje z ręcznikami i pościelą). Byłem tam onegdaj z Orkiestrą i złego słowa nie powiem.
W pobliżu sklepy spożywcze, 10 min. piechotką zebrane w kupie wszystkie sklepy świata San Park Piaseczno
Dokładną cenę wam podam, gdy zamówimy konkretne pokoje — a zamówimy, bo dookoła sypialnia Warszawy i chyba nie będzie nic na wynajem. Zresztą mam przekonanie, że ceny w Obserwatorium będą przystępne. Aby się w tym upewnić, musiałbym tylko zacząć uprzejmości niezwłocznie. Cennik co prawda wygląda solidnie https://cenagis.edu.pl/oferta-wspolpracy/ ale czuję, że uda mi się ogarnąć temat za 1/3 stawki. Kosztu sali konferencyjnej nie przeskoczymy i jeśli nawet zapłacimy za 3 dni w cenie jednego, to nadal trzeba będzie zebrać 800 zł. Może 1000 zł. Uważam, że warto i polecam uwadze.
1-3 sierpnia, Obserwatorium Astronomiczno-Geodezyjne Politechniki Warszawskiej. Józefosław pod Warszawą (ul. Ogrodowa 2, 05-500 Piaseczno).
Z warszawskiego Dworca Centralnego dobry dojazd. Metrem, potem autobusem. Trudno nie trafić, cały przejazd kosztuje chyba jakieś 7 zł.
Obserwatorium wygląda tak:
https://photos.app.goo.gl/Hn9b6rjGK1oMWWqM8
Są sale do gry, kuchnie do gotowania i pokoje do spania (pokoje z ręcznikami i pościelą). Byłem tam onegdaj z Orkiestrą i złego słowa nie powiem.
W pobliżu sklepy spożywcze, 10 min. piechotką zebrane w kupie wszystkie sklepy świata San Park Piaseczno
Dokładną cenę wam podam, gdy zamówimy konkretne pokoje — a zamówimy, bo dookoła sypialnia Warszawy i chyba nie będzie nic na wynajem. Zresztą mam przekonanie, że ceny w Obserwatorium będą przystępne. Aby się w tym upewnić, musiałbym tylko zacząć uprzejmości niezwłocznie. Cennik co prawda wygląda solidnie https://cenagis.edu.pl/oferta-wspolpracy/ ale czuję, że uda mi się ogarnąć temat za 1/3 stawki. Kosztu sali konferencyjnej nie przeskoczymy i jeśli nawet zapłacimy za 3 dni w cenie jednego, to nadal trzeba będzie zebrać 800 zł. Może 1000 zł. Uważam, że warto i polecam uwadze.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Jestem za.
Bliżej Warszawy to znaczny plus.
Bliżej Warszawy to znaczny plus.
- husar
-
Heh, miejsce bardzo mi odpowiada i data też (chyba, że szefostwo namiesza w grafiku).
- abubu
-
-
-
Na warszawkę bym się skusił