Talisman 5. Edycja ogłoszony!
-
-
Re: Talisman 5. Edycja ogłoszony!
Czy jest gdzieś do pobrania instrukcja po Polsku? Albo chociaż skan?
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1088
- Zaberish
-
Jest. W zipie. 5 link od góry. Działa - dosłownie przed chwilą sprawdziłem.the MackaN pisze: ↑poniedziałek 16 wrz 2024, 14:02 A tu nie ma? https://www.talismanisland.com/resource ... downloads/ ???
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
-
-
Pięknie dziękuję.the MackaN pisze: ↑poniedziałek 16 wrz 2024, 14:02 A tu nie ma? https://www.talismanisland.com/resource ... downloads/ ???
-
-
nie pamietam gdzie czytałem o dodatku do 5 edycji miała wyjśc chyba w październiku. Ktos cos pamięta i poratuje przypomnieniem?
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24088
I wyszedl. Falszywe Bekony, czyli Fate Beckons. Tyle ze po ang, po polsku do tej pory nie zostal ogloszony i nie wiadomo, czy w ogole bedzie.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- DzieX
-
- Kontakt:
Bezczelni Polacy upominali się o poprawkę podstawki, więc dostaną figę
-
-
Pierwsze granie w Talizman T5, rozgrywka szybka, mało wrogów możliwość odrodzenia, ogólnie max 2h smok pokonany, ale chaos na planszy ( trzeba było palcem kierować postać na właściwe miejsce ) i w około karty postaci ( duże karty ). Poprzednia edycja jakoś to ogarniała lepiej. Może mają plan na dodatki wprowadzą coś nowego. Na razie dobra zabawa dla młodszego pokolenia.
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
• Umiejętności - Posty: 2089
Zaraz, zaraz, 5. edycja? Zapowiedziana ponad pół roku temu?? I minęło już 15 lat od wydania 4. edycji??? Toż to było wczoraj...
Kamień, pod którym się zaszyłem, jest tak wielki, że dopiero teraz się dowiedziałem - gdy na SteamDB wyskoczyła mi data premiery Talisman: Digital 5th Edition i postanowiłem własnoręcznie opracować wpis encyklopedyczny tej gry na GRYOnline.pl, zamiast zlecać go swoim autorom
Po lekturze instrukcji widzę, że zmiany względem 4E są kosmetyczne, ale przemyślane. Używanie Losu, żeby wykonywać mniej losowe ruchy - genialne. Progresywny system rozwoju postaci - miło, że "fanowska modyfikacja", z którą zawsze grałem, weszła do oficjalnych zasad
Na zakup się jednak nie skuszę - nie gram już w planszówki, z czasem życie podsunęło mi inne hobby (ostatnio kręcę się na Torze Poznań, a Forum MiM zamieniłem na forum Forzy Motorsport/Horizon). Co jakiś czas próbuję jeszcze umówić się na partyjkę Talismana albo Magii i Miecza jak za starych, dobrych czasów z przyjaciółmi, którzy wciągnęli mnie w ten cały "TalismanVerse" przed eonami... ale jakoś się nie udaje...
PS Bardzo jestem rad, że Forum nadal działa i aktywni są na nim zarówno weterani (cześć, chłopaki!), jak i świeża krew. Nie wiem, kim jest @Budowniczy Mostów (szkoda, że nie zdążyłem poznać, zanim przestałem tu zaglądać), ale schlebiają mi te wszystkie powiadomienia, które otrzymałem z jego strony przez minione 8 lat (dlaczego tu nie zaglądałem od tak dawna...).
PS2 Pliki do Umiejętności nadal mam gdzieś na dysku... jeśli ktokolwiek jeszcze potrzebuje ich do czegoś
Kamień, pod którym się zaszyłem, jest tak wielki, że dopiero teraz się dowiedziałem - gdy na SteamDB wyskoczyła mi data premiery Talisman: Digital 5th Edition i postanowiłem własnoręcznie opracować wpis encyklopedyczny tej gry na GRYOnline.pl, zamiast zlecać go swoim autorom
Po lekturze instrukcji widzę, że zmiany względem 4E są kosmetyczne, ale przemyślane. Używanie Losu, żeby wykonywać mniej losowe ruchy - genialne. Progresywny system rozwoju postaci - miło, że "fanowska modyfikacja", z którą zawsze grałem, weszła do oficjalnych zasad
Na zakup się jednak nie skuszę - nie gram już w planszówki, z czasem życie podsunęło mi inne hobby (ostatnio kręcę się na Torze Poznań, a Forum MiM zamieniłem na forum Forzy Motorsport/Horizon). Co jakiś czas próbuję jeszcze umówić się na partyjkę Talismana albo Magii i Miecza jak za starych, dobrych czasów z przyjaciółmi, którzy wciągnęli mnie w ten cały "TalismanVerse" przed eonami... ale jakoś się nie udaje...
PS Bardzo jestem rad, że Forum nadal działa i aktywni są na nim zarówno weterani (cześć, chłopaki!), jak i świeża krew. Nie wiem, kim jest @Budowniczy Mostów (szkoda, że nie zdążyłem poznać, zanim przestałem tu zaglądać), ale schlebiają mi te wszystkie powiadomienia, które otrzymałem z jego strony przez minione 8 lat (dlaczego tu nie zaglądałem od tak dawna...).
PS2 Pliki do Umiejętności nadal mam gdzieś na dysku... jeśli ktokolwiek jeszcze potrzebuje ich do czegoś
Ostatnio zmieniony środa 13 lis 2024, 12:52 przez Draugnimir, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mały Nemo
-
Witaj z powrotem, @Draugnimir! Pietnascie lat to Ciebie z nami nie bylo!
Od jakiegos dluzszego czasu co roku organizujemy zjazdy forum; przyszlorocznego nie mamy jeszcze umowionego, niemniej @Budowniczy Mostów jest stalym uczestnikiem zjazdow, wiec bedziesz mial okazje poznac na zywo jak rowniez zagrac w MiMa .
A plik psd umiejetnosci bym przygarnal.
Od jakiegos dluzszego czasu co roku organizujemy zjazdy forum; przyszlorocznego nie mamy jeszcze umowionego, niemniej @Budowniczy Mostów jest stalym uczestnikiem zjazdow, wiec bedziesz mial okazje poznac na zywo jak rowniez zagrac w MiMa .
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
Czołem, Nemo!Mały Nemo pisze: ↑środa 13 lis 2024, 11:36 Od jakiegos dluzszego czasu co roku organizujemy zjazdy forum; przyszlorocznego nie mamy jeszcze umowionego, niemniej @Budowniczy Mostów jest stalym uczestnikiem zjazdow, wiec bedziesz mial okazje poznac na zywo jak rowniez zagrac w MiMa .
Chętnie dowiem się o kolejnym zjeździe, jak ustalicie termin i miejsce. Nie mogę obiecać, że znowu zacznę zaglądać tutaj regularnie, więc najlepiej, jak wyślecie mi maila
A pliki do Umiejętności podeślę Ci w PW, jak je znajdę i wymyślę, jak przesłać tyle megabajtów
Ostatnio zmieniony środa 13 lis 2024, 13:59 przez Mały Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: //N.
Powód: //N.
- Mały Nemo
-
Sprobuj poprzez mediafire.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13322
A może chcesz spotkać się w Wawie pod koniec miesiąca?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- abubu
-
Ma ktoś dokładne wymiary planszy 5 edycji? Jak tak, to proszę o podesłanie (może być w milimetrach lub w calach).
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
-
OK ... jakby kogoś to interesowało, to plansza ma 30,25x20,25 cali (łącznie z czarną obwódką i jasno-beżowym marginesem) sama grafika ma 30x20 cali.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- blazius
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magowie Mroku
• Mała Pustynia
• Pojedyncze karty
• Przedpola Piekieł
• Źródła Magii - Posty: 963
"Dzień dobry!
Dziękuję za wiadomość!
Niestety premiera dodruku przesunęła się na przełom roku.
Serdecznie pozdrawiam,
ALEplanszówki.pl"
Dziękuję za wiadomość!
Niestety premiera dodruku przesunęła się na przełom roku.
Serdecznie pozdrawiam,
ALEplanszówki.pl"
- Szkodnix
-
Właśnie coś przebąkiwały sklepy, że raczej początek kolejnego roku.
Ciekawi mnie czy jakkolwiek jeszcze marketing ruszy, bo odkąd cały preorder im się wyprzedał to w sprawie Talismana jest cisza jak makiem zasiał.
Nawet nic o dodatku nie wiadomo, poza tym, że będzie, ale nie będzie. Coś średnio chcą moich pieniędzy
EDIT 19.11.2024. Ok, moje hejty chyba mają jakąś magię, bo już drugi raz w ciągu dwóch tygodni najpierw leci ode mnie hejt na gry, a za dwa dni się dowiaduję, że właśnie mój problem został rozwiązany.