1.Jak interpretować karty zdarzeń SPOTKANIE - Np. jest karta Książęcy Edykt mówiąca o tym, że dopóki mam tą kartę nie mogę wejść do Grodu ,a pozbyć się jej mogę jak spotkam jakaś postać i jej wręczę ta kartę czyli rozumiem ,że muszę ją trzymać przy swojej postaci ?? i nie wlicza mi się ona jako PRZEDMIOT? Ogólnie karty spotkań trzeba brać ze sobą do postaci czy zostawiać na planszy?Albo Znak Jastrzebia - jesli złoże ofiare to mnie przeniesie na obszar wiodący do Grodu wrót czyli jesli nie składam ofiary to karte odkładam zo zużytych czy jesli nie składam ofiary to zostawiam ją na polu jak porzucony przedmiot?
2. Jak to jest w końcu z tymi przedmiotami ... np. Mam miecz (+1 pkt miecza ) ,dodatkowo jakieś dwa przedmioty magiczne które też mi dają po dodatkowym punkcie miecza i czy w trakcie walki z Postacią albo jakiś Wrogiem doliczam w takim przypadku 3 pkt miecza do swojego podstawowego miecza? chodzi mi o to ,że ostatnio miałem w grze Miecz, taką maskę co też mi dawała jakiś tam punkt chyba magii albo miecza,jakiś inny miecz z przedmiotu magicznego, srebrna strzałę ( o ile dobrze nazwę pamiętam) i czy te punkty w razie walki moge dodac z tych wszystkich przedmiotów?
3. Zaklęcie kamień filozoficzny - dotyczy ze swoje przedmioty w złoto moge zamienic czy przedmioty inne postaci ( przeciwnika ) ?
4.Karta Czółno - przystań w grodzie to jest osobna mapa Gród tak? czy chodzi o to pole Gród na podstawie?
5. przedmiot magiczny Zwierciadło zniszczenia - tego to juz kompletnie nie kumam. Pozbawi punkty miecza albo magii oprócz tych z podstawy oraz tych z przedmiotów i przyjaciół? wiec tak naprawde które inne punkty moge zabrac skoro te 3 podpunkty są wykluczone?