Nie zakupiłem Season Pass'a. Myślałem że będę kupować po dodatku raz na miesiąc. Tak symbolicznie po 30 zł to się nawet w kieszeni nie odczuje. Stało się inaczej w październiku kupiłem wszystkie możliwe dodatki (bez miasta). Wydałem na grę ok 90 zł. Wiem że kupując oddzielnie w końcu przepłacę ponad 160 zł - normalna cena Season Pass'a w cdp.pl. Ale co zrobić - po prostu warto. Na pewno delikatnie skoczy mi ciśnienie jak zobacze Season Pass'a po 50 zł Nie planuje kupowania dodatkowych poszukiwaczy wg. mnie są zbyt przegięci np. taka Męczenniczka.
Miasta jeszcze nie mam czekam na pojawienie się dodatku w cdp.pl.
Jak Wam się podoba nowy interfejs gry, po aktualizacji? Dzięki przesunięciu kart na dół plansza chyba jest większa (bardziej przybliżona). Szkoda że nie ma miejsca żeby widać było wszystkie stosu kart przygód, ekwipunku czarów itd.
Nie zakupiłem Season Pass'a. Myślałem że będę kupować po dodatku raz na miesiąc. Tak symbolicznie po 30 zł to się nawet w kieszeni nie odczuje. Stało się inaczej w październiku kupiłem wszystkie możliwe dodatki (bez miasta). Wydałem na grę ok 90 zł. Wiem że kupując oddzielnie w końcu przepłacę ponad 160 zł - normalna cena Season Pass'a w cdp.pl. Ale co zrobić - po prostu warto. Na pewno delikatnie skoczy mi ciśnienie jak zobacze Season Pass'a po 50 zł :) Nie planuje kupowania dodatkowych poszukiwaczy wg. mnie są zbyt przegięci np. taka Męczenniczka. Miasta jeszcze nie mam czekam na pojawienie się dodatku w cdp.pl.
Jak Wam się podoba nowy interfejs gry, po aktualizacji? Dzięki przesunięciu kart na dół plansza chyba jest większa (bardziej przybliżona). Szkoda że nie ma miejsca żeby widać było wszystkie stosu kart przygód, ekwipunku czarów itd.
Pokazało mi się w rogu ekranu info o dostępności Miasta ale po wejściu do gry nie ma opcji dokupienia tego dodatku. Widać nie jest jeszcze wydany albo coś jest nie tak z moim kontem.
asd
Pokazało mi się w rogu ekranu info o dostępności Miasta ale po wejściu do gry nie ma opcji dokupienia tego dodatku. Widać nie jest jeszcze wydany albo coś jest nie tak z moim kontem.
Miasto już wydane zostało. Może to wina Amazon. Swoją drogą Amazon zawsze się spóźnia i updejtami, miałem Talismana z Amazona, a i tak kupiłem go raz jeszcze na Google Play.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Miasto już wydane zostało. Może to wina Amazon. Swoją drogą Amazon zawsze się spóźnia i updejtami, miałem Talismana z Amazona, a i tak kupiłem go raz jeszcze na Google Play.
Cześć wszystkim również jak wy jestem fanem MiM ba średnio raz a nawet 2-3 razy w miesiącu z grupą znajomych grywamy w wersję planszową (wszystkie dodatki który wyszły dotychczas), ale moje zapytanie dotyczy wersji komputerowej a dokładnie na steam. Czy również macie problem ze znalezieniem gier online po aktualizacji która miała ostatnio miejsce?? Mam problem z zaproszeniem znajomych do gry. Do momentu aktualizacji było wszystko w porządku po aktualizacji a dodam że również zakupiłem dodatek miasta nie mogę znaleźć żadnej gry online oraz nie mogę grać ze znajomymi online, z SI mogę grać ale żeby zaprosić kogoś to już nie. Czy coś wiecie co się stało i kiedy to naprawią??
Maciek
Cześć wszystkim również jak wy jestem fanem MiM ba średnio raz a nawet 2-3 razy w miesiącu z grupą znajomych grywamy w wersję planszową (wszystkie dodatki który wyszły dotychczas), ale moje zapytanie dotyczy wersji komputerowej a dokładnie na steam. Czy również macie problem ze znalezieniem gier online po aktualizacji która miała ostatnio miejsce?? Mam problem z zaproszeniem znajomych do gry. Do momentu aktualizacji było wszystko w porządku po aktualizacji a dodam że również zakupiłem dodatek miasta nie mogę znaleźć żadnej gry online oraz nie mogę grać ze znajomymi online, z SI mogę grać ale żeby zaprosić kogoś to już nie. Czy coś wiecie co się stało i kiedy to naprawią??
Ja online nie grywam, więc nie mam pojęcia jak sprawa wygląda, aczkolwiek jeżeli Nomadzi o tym problemie wiedzą (a raczej wiedzą, bo ich forum na Steam jest zalewane tematami wszelkiej maści), to przypuszczam, iż dużo czasu im to nie zajmie. Jest wtorek, więc nie zdziwiłbym się jakby koło czwartku jakąś łatkę wydali.
Cześć,
Ja online nie grywam, więc nie mam pojęcia jak sprawa wygląda, aczkolwiek jeżeli Nomadzi o tym problemie wiedzą (a raczej wiedzą, bo ich forum na Steam jest zalewane tematami wszelkiej maści), to przypuszczam, iż dużo czasu im to nie zajmie. Jest wtorek, więc nie zdziwiłbym się jakby koło czwartku jakąś łatkę wydali.
Catareck pisze:Cześć wszystkim również jak wy jestem fanem MiM ba średnio raz a nawet 2-3 razy w miesiącu z grupą znajomych grywamy w wersję planszową (wszystkie dodatki który wyszły dotychczas), ale moje zapytanie dotyczy wersji komputerowej a dokładnie na steam. Czy również macie problem ze znalezieniem gier online po aktualizacji która miała ostatnio miejsce?? Mam problem z zaproszeniem znajomych do gry. Do momentu aktualizacji było wszystko w porządku po aktualizacji a dodam że również zakupiłem dodatek miasta nie mogę znaleźć żadnej gry online oraz nie mogę grać ze znajomymi online, z SI mogę grać ale żeby zaprosić kogoś to już nie. Czy coś wiecie co się stało i kiedy to naprawią??
U mnie wszystko działa dobrze po aktualizacji, może sprawdź spójność plików albo usuń pliki gry i ponownie zaktualizuj.
[quote="Catareck"]Cześć wszystkim również jak wy jestem fanem MiM ba średnio raz a nawet 2-3 razy w miesiącu z grupą znajomych grywamy w wersję planszową (wszystkie dodatki który wyszły dotychczas), ale moje zapytanie dotyczy wersji komputerowej a dokładnie na steam. Czy również macie problem ze znalezieniem gier online po aktualizacji która miała ostatnio miejsce?? Mam problem z zaproszeniem znajomych do gry. Do momentu aktualizacji było wszystko w porządku po aktualizacji a dodam że również zakupiłem dodatek miasta nie mogę znaleźć żadnej gry online oraz nie mogę grać ze znajomymi online, z SI mogę grać ale żeby zaprosić kogoś to już nie. Czy coś wiecie co się stało i kiedy to naprawią??[/quote]
U mnie wszystko działa dobrze po aktualizacji, może sprawdź spójność plików albo usuń pliki gry i ponownie zaktualizuj.
Ciekawą rzecz dzisiaj zauważyłam, mianowicie podczas rozgrywki, gdy Złodziej na obszarze Wioski, postanawia ukraść przedmiot kowalowi, jego tura jeszcze się nie kończy (nadal może odwiedzić kowala lub mistyka). Ciekawa jestem (abstrahując od wersji cyfrowej) jak to wygląda w waszych rozgrywkach.
Ciekawą rzecz dzisiaj zauważyłam, mianowicie podczas rozgrywki, gdy Złodziej na obszarze Wioski, postanawia ukraść przedmiot kowalowi, jego tura jeszcze się nie kończy (nadal może odwiedzić kowala lub mistyka). Ciekawa jestem (abstrahując od wersji cyfrowej) jak to wygląda w waszych rozgrywkach.
amuszu pisze:Ciekawą rzecz dzisiaj zauważyłam, mianowicie podczas rozgrywki, gdy Złodziej na obszarze Wioski, postanawia ukraść przedmiot kowalowi, jego tura jeszcze się nie kończy (nadal może odwiedzić kowala lub mistyka). Ciekawa jestem (abstrahując od wersji cyfrowej) jak to wygląda w waszych rozgrywkach.
Tak samo. Zauważ, iż Złodziej może ukraść Przedmiot, wykonując ją jako dodatkową akcję, a nie jako zamiennik badania Wioski.
[quote="amuszu"]Ciekawą rzecz dzisiaj zauważyłam, mianowicie podczas rozgrywki, gdy Złodziej na obszarze Wioski, postanawia ukraść przedmiot kowalowi, jego tura jeszcze się nie kończy (nadal może odwiedzić kowala lub mistyka). Ciekawa jestem (abstrahując od wersji cyfrowej) jak to wygląda w waszych rozgrywkach.[/quote]
Tak samo. Zauważ, iż Złodziej może ukraść Przedmiot, wykonując ją jako dodatkową akcję, a nie jako zamiennik badania Wioski.
Ok, jakby na to popatrzeć w ten sposób, po przyznaję Ci rację. Zdziwiło mnie to dlatego, że jeżeli poszukiwacz wkracza na obszar zajęty przez innego poszukiwacz, to mamy wybór: badamy obszar lub spotykamy poszukiwacza (i tutaj też możemy postąpić dwojako - albo atakujemy, albo korzystamy z umiejętności). I pewnie dlatego mnie to zaskoczyło.
Ok, jakby na to popatrzeć w ten sposób, po przyznaję Ci rację. Zdziwiło mnie to dlatego, że jeżeli poszukiwacz wkracza na obszar zajęty przez innego poszukiwacz, to mamy wybór: badamy obszar lub spotykamy poszukiwacza (i tutaj też możemy postąpić dwojako - albo atakujemy, albo korzystamy z umiejętności). I pewnie dlatego mnie to zaskoczyło.
Talisman DE czasami może zaskoczyć, aczkolwiek w przytłaczającej większości przypadków jego zasady opierają się na zasadach z wersji papierowej, a więc swobodnie można interpretować sytuacje w grze w wersję papierową na podstawie podobnych sytuacji z Talisman DE. W ostateczności to Anglicy tworzą grę, która oryginalnie powstała po angielsku, więc nikt inny lepiej jak oni nie zgłębi się w sens każdej karty .
Talisman DE czasami może zaskoczyć, aczkolwiek w przytłaczającej większości przypadków jego zasady opierają się na zasadach z wersji papierowej, a więc swobodnie można interpretować sytuacje w grze w wersję papierową na podstawie podobnych sytuacji z Talisman DE. W ostateczności to Anglicy tworzą grę, która oryginalnie powstała po angielsku, więc nikt inny lepiej jak oni nie zgłębi się w sens każdej karty ;).
Witam. Grając aktualnie w TDE z SI natknąłem się na dziwną sytuacje która tak mnie wkurzyła ](*,) że przerwałem właśnie rozgrywkę :mrgreen: i chcąc się się dowiedzieć czy tak ma być.
To dopiero 30 runda ale udało mi się już dzięki paroma kartami wygrać z panem ciemności i zgarnąłem bezdenną torbę. Ukryłem w niej 3 przedmioty, po paru turach SI wylosował kartę kryjówka złodziei i zapłacił 1 sz i zabrał mi bezdenną torbę a tam jest napisane że nie może mi jej odebrać żaden poszukiwacz za pomocą zdolności ani zaklęcia, a dzięki tej karcie miejsca może? Beznadziejnie jak już tą torbę mamy to powinniśmy ją stracić tylko jeśli całkiem zginiemy czy coś.
Dobra a teraz lece grac dalej i ścigać SI żeby go całkiem zabić :mrgreen: albo naśle na niego żniwiarza :twisted:
Talisman MiM & Talisman DE
Witam. Grając aktualnie w TDE z SI natknąłem się na dziwną sytuacje która tak mnie wkurzyła ](*,) że przerwałem właśnie rozgrywkę :mrgreen: i chcąc się się dowiedzieć czy tak ma być. To dopiero 30 runda ale udało mi się już dzięki paroma kartami wygrać z panem ciemności i zgarnąłem bezdenną torbę. Ukryłem w niej 3 przedmioty, po paru turach SI wylosował kartę kryjówka złodziei i zapłacił 1 sz i zabrał mi bezdenną torbę a tam jest napisane że nie może mi jej odebrać żaden poszukiwacz za pomocą zdolności ani zaklęcia, a dzięki tej karcie miejsca może? Beznadziejnie jak już tą torbę mamy to powinniśmy ją stracić tylko jeśli całkiem zginiemy czy coś. Dobra a teraz lece grac dalej i ścigać SI żeby go całkiem zabić :mrgreen: albo naśle na niego żniwiarza :twisted:
Jak by nie patrzeć, karta Kryjówka Złodziei nie jest ani zdolnością Poszukiwacza, ani zaklęciem, więc teoretycznie (i jak widać - również praktycznie) można tak zinterpretować jej działanie.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 09 lis 2015, 09:37 przez Rogo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja nawet nie mam Talismana.
Jak by nie patrzeć, karta Kryjówka Złodziei nie jest ani zdolnością Poszukiwacza, ani zaklęciem, więc teoretycznie (i jak widać - również praktycznie) można tak zinterpretować jej działanie.
Jest taki Pet - Zolw bodajze, ktory umozliwia poruszanie sie tylko o 1 Obszar. Po kilku(nastu) turach stracilem jednak mozliwosc korzystania z niego. Nie wiem dlaczego.
asd
Jest taki Pet - Zolw bodajze, ktory umozliwia poruszanie sie tylko o 1 Obszar. Po kilku(nastu) turach stracilem jednak mozliwosc korzystania z niego. Nie wiem dlaczego.
wynik rzutu koscia - nalezy odebrac kazdemu poszukiwaczowi po jednym przedmiocie
poszukiwacz poza wewnetrzna kraina posiada bezdenna torbe i nie da sie jej mu odebrac (wybor bezdennej torby jest niemozliwy, a po wybraniu przedmiotu znajdujacego sie w torbie jedyna opcje stanowi 'anuluj', gry nie da sie skonczyc...
zakonczenie - gildia zlodziei
wynik rzutu koscia - nalezy odebrac kazdemu poszukiwaczowi po jednym przedmiocie
poszukiwacz poza wewnetrzna kraina posiada bezdenna torbe i nie da sie jej mu odebrac (wybor bezdennej torby jest niemozliwy, a po wybraniu przedmiotu znajdujacego sie w torbie jedyna opcje stanowi 'anuluj', gry nie da sie skonczyc...
Oki, zgłoszę to developerom. Dzięki za informację!
[quote="megoviator"]zakonczenie - gildia zlodziei
poszukiwacz poza wewnetrzna kraina posiada bezdenna torbe i nie da sie jej mu odebrac (wybor bezdennej torby jest niemozliwy, a po wybraniu przedmiotu znajdujacego sie w torbie jedyna opcje stanowi 'anuluj', gry nie da sie skonczyc...[/quote]
Oki, zgłoszę to developerom. Dzięki za informację! :)
No to tak jak ja ostatnio rokminiałem jak to jest z tą bezdenną torbą no ale jest tam napisane że zaklęcie i specjalna zdolność poszukiwacza nie może jej odebrać a takie karty jak zdarzenie, miejsca, nieznajomy czy też właśnie alternatywne zakończenie może zabrać torbę.
W sumie to tu jest też taki mały cheat żeby sobie usunąć przedmioty z torby to wtedy przynajmniej nie zabierze torby razem z zwartością, tylko zależy czy wiemy że nas to spotka i możemy usunąć je wcześniej albo w trakcie ale chyba tak nie jest więc trzeba by myśleć z wyprzedzeniem.
Talisman MiM & Talisman DE
[quote="megoviator"]zakonczenie - gildia zlodziei
poszukiwacz poza wewnetrzna kraina posiada bezdenna torbe i nie da sie jej mu odebrac (wybor bezdennej torby jest niemozliwy, a po wybraniu przedmiotu znajdujacego sie w torbie jedyna opcje stanowi 'anuluj', gry nie da sie skonczyc...[/quote] No to tak jak ja ostatnio rokminiałem jak to jest z tą bezdenną torbą no ale jest tam napisane że zaklęcie i specjalna zdolność poszukiwacza nie może jej odebrać a takie karty jak zdarzenie, miejsca, nieznajomy czy też właśnie alternatywne zakończenie może zabrać torbę. W sumie to tu jest też taki mały cheat żeby sobie usunąć przedmioty z torby to wtedy przynajmniej nie zabierze torby razem z zwartością, tylko zależy czy wiemy że nas to spotka i możemy usunąć je wcześniej albo w trakcie ale chyba tak nie jest więc trzeba by myśleć z wyprzedzeniem.
Jego główne zdolności dotyczą goblinów, a tych mozna znaleźć w Podziemiach (bodaj 11 sztuk). Więc ja bym chyba tam od razu szedł i liczył, iż nic innego mnie tam nie zabije.
Jego główne zdolności dotyczą goblinów, a tych mozna znaleźć w Podziemiach (bodaj 11 sztuk). Więc ja bym chyba tam od razu szedł i liczył, iż nic innego mnie tam nie zabije.
Gdyby tylko miał prosty sposób na zmianę charakteru na dobry, to sensowne byłoby kręcenie się nieopodal Skał i Kapliczki aby odzyskiwać utracone życie i los, ale to i tak do zwycięstwa raczej nie doprowadzi. Ta taktyka, którą proponujesz może sprawdzić się w przypadku Wodza Ogrów, któremu jeśli szczęście dopisze może przejść przejść przez podziemia z kilkoma podporządkowanymi wrogami i pokonać wysoko bosa żeby wyjść na Koronie Władzy.
Gdyby tylko miał prosty sposób na zmianę charakteru na dobry, to sensowne byłoby kręcenie się nieopodal Skał i Kapliczki aby odzyskiwać utracone życie i los, ale to i tak do zwycięstwa raczej nie doprowadzi. Ta taktyka, którą proponujesz może sprawdzić się w przypadku Wodza Ogrów, któremu jeśli szczęście dopisze może przejść przejść przez podziemia z kilkoma podporządkowanymi wrogami i pokonać wysoko bosa żeby wyjść na Koronie Władzy.
Niby, ale Podziemia to jedyne sensowne miejsce, gdzie można spotkać Goblinów, a zdolność główna Szamana właśnie opiera się na goblinach, więc albo gracz tę zdolność zignoruje, albo będzie musiał wyruszyć do Podziemi.
Niby, ale Podziemia to jedyne sensowne miejsce, gdzie można spotkać Goblinów, a zdolność główna Szamana właśnie opiera się na goblinach, więc albo gracz tę zdolność zignoruje, albo będzie musiał wyruszyć do Podziemi.
Ja nic nie wiem. Ciekaw jestem, czy w tym roku też dadzą nam na gwiazdkę jakichś Poszukiwaczy DLC za darmo (jak dali Ninję i Pirata), czy też po tej awanturze z Szamanką doszli do wniosku, iż nic więcej za darmo dla niewdzięczników już nie będzie.
Ja nic nie wiem. Ciekaw jestem, czy w tym roku też dadzą nam na gwiazdkę jakichś Poszukiwaczy DLC za darmo (jak dali Ninję i Pirata), czy też po tej awanturze z Szamanką doszli do wniosku, iż nic więcej za darmo dla niewdzięczników już nie będzie.