Las - dwie karty, Arcydruid oraz król ropuch

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
krabi_one [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: sobota 26 gru 2020, 17:00

Las - dwie karty, Arcydruid oraz król ropuch

Post autor: krabi_one »

cześć,
mam jedno pytanie otóż będąc w Lesie podczas wyjmowania dwóch kart były odpowiednio :
1. Arcydruid "4"
2. Król Ropuch "4"

Król ropuch zmienia każdego w ropuchę ale co jeśli pierwszą był Arcydruid i postać może wybrać - teleportację na dowolny inny obszar w tej krainie .
oznacza to że udało nam się uciec od zmiany w ropuchę ?



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22392
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Las - dwie karty, Arcydruid oraz król ropuch

Post autor: Mały Nemo »

A arcydruid nie daje teleportacje w NASTEPNYM ruchu?


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
ModulO
Filozof
Filozof
Filozof
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Pojedyncze Karty
Bohaterowie Sanktuarium
Goblin Skarbnik
Plaga Nieumarłych
Spojrzenie Meduzy
Posty: 646
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 17:43
Lokalizacja: Katowice
Płeć:

Re: Las - dwie karty, Arcydruid oraz król ropuch

Post autor: ModulO »

Tekst na karcie Arcydruida to "Arcydruid poszukuje kogoś, kto zaprowadzi porządek na świecie. Pierwszy Neutralny Poszukiwacz, który go odwiedzi, może wybrać: 1 Zaklęcie, 1 punkt Siły, Mocy, Życia lub Losu, 1 sztukę złota albo teleportację na dowolny inny obszar w tej Krainie. Następnie arcydruid wędruje na stos kart odrzuconych"

Pytanie więc czy byłeś Neutralnym Poszukiwaczem ?

Kolejność kart z tym samym numerem spotkania powinienieś rozpatrywać wg kolejności ich wylosowania.

Pytanie co było pierwsze ? Arcydruid czy Król Ropuch ?



krabi_one [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: sobota 26 gru 2020, 17:00

Re: Las - dwie karty, Arcydruid oraz król ropuch

Post autor: krabi_one »

Tak, pierwszy był Arcydruid i byłem neutralnym poszukiwaczem.



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5721
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 34

Re: Las - dwie karty, Arcydruid oraz król ropuch

Post autor: Rogo »

krabi_one pisze: sobota 26 gru 2020, 19:39 Tak, pierwszy był Arcydruid i byłem neutralnym poszukiwaczem.
Zatem, jeśli wybrałeś teleportację, to Król Ropuch został na obszarze, a Ty rozpatrujesz obszar, na który się przeniosłeś.


Ja nawet nie mam Talismana.

ODPOWIEDZ