wejdz na https://www.heroforge.com/ i prostym kreatorem robisz jaką chcesz figurkę tylko ceny z kosmosu. najlepiej za 8 $ wygenerować plik do własnoręcznego wydrukowania.
Talisman: Digital Edition
- armisch
-
- Kontakt:
Re: Talisman: Digital Edition
wejdz na https://www.heroforge.com/ i prostym kreatorem robisz jaką chcesz figurkę tylko ceny z kosmosu. najlepiej za 8 $ wygenerować plik do własnoręcznego wydrukowania.
- abubu
-
O heroforge już było w innym temacie: http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.p ... 23#p167423
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 3552
-
Witam Was 
zaznaczając, że jestem nowy proszę o wyrozumiałość
Kto mi wytłumaczy jak używać zaklęć, które można rzucić w dowolnym momencie.
Chodzi mi głównie o to, że jak przeciwnik rzuci mi np zaklęcie dzięki któremu może mi coś zabrać itp., a ja w tym czasie posiadam zaklęcie które niweluje inne zaklęcia
to jak mogę je użyć?
zwyczajnie nie ma na to czasu bo tura szybko się kończy i jest po sprawie.
Wiem że da się zakolejkować takie zaklęcie ale czy da się go użyć faktycznie wtedy kiedy się tego chce?
może są jakieś ustawienia w grze
proszę Was o pomoc
pozdrawiam
zaznaczając, że jestem nowy proszę o wyrozumiałość
Kto mi wytłumaczy jak używać zaklęć, które można rzucić w dowolnym momencie.
Chodzi mi głównie o to, że jak przeciwnik rzuci mi np zaklęcie dzięki któremu może mi coś zabrać itp., a ja w tym czasie posiadam zaklęcie które niweluje inne zaklęcia
to jak mogę je użyć?
zwyczajnie nie ma na to czasu bo tura szybko się kończy i jest po sprawie.
Wiem że da się zakolejkować takie zaklęcie ale czy da się go użyć faktycznie wtedy kiedy się tego chce?
może są jakieś ustawienia w grze
proszę Was o pomoc
pozdrawiam
- Maletz
-
@chmiel88 Jeśli chcesz Zaklęcia/Przedmiotu/Przyjaciela użyć w danym momencie, robisz dwuklik na podświetlonej na niebiesko karcie w zakładce z kartami, których możesz użyć. Karty podświetlają się w zależności od okoliczności - jeśli ktoś rzuci na Ciebie zaklęcie, a Ty masz kontrzaklęcie, to tuż po rzuceniu przez określony czas kontrzaklęcie będzie podświetlone i będziesz mógł go użyć. (nieszczególnie po polsku, ale jestem jeszcze przed kawą). 
-
-
Maletz pisze: ↑wtorek 30 cze 2020, 09:33 @chmiel88 Jeśli chcesz Zaklęcia/Przedmiotu/Przyjaciela użyć w danym momencie, robisz dwuklik na podświetlonej na niebiesko karcie w zakładce z kartami, których możesz użyć. Karty podświetlają się w zależności od okoliczności - jeśli ktoś rzuci na Ciebie zaklęcie, a Ty masz kontrzaklęcie, to tuż po rzuceniu przez określony czas kontrzaklęcie będzie podświetlone i będziesz mógł go użyć. (nieszczególnie po polsku, ale jestem jeszcze przed kawą).![]()
a jak mogę wydłużyć ten "określony czas" bo zwyczajnie jest za mało czasu żeby zareagować?
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23138
W House Rules opcjach (trzecia zakładka) na samym dole masz czasy reakcji i między innymi jeden z nich dotyczy Zaklęć.chmiel88 pisze: ↑wtorek 30 cze 2020, 12:06Maletz pisze: ↑wtorek 30 cze 2020, 09:33 @chmiel88 Jeśli chcesz Zaklęcia/Przedmiotu/Przyjaciela użyć w danym momencie, robisz dwuklik na podświetlonej na niebiesko karcie w zakładce z kartami, których możesz użyć. Karty podświetlają się w zależności od okoliczności - jeśli ktoś rzuci na Ciebie zaklęcie, a Ty masz kontrzaklęcie, to tuż po rzuceniu przez określony czas kontrzaklęcie będzie podświetlone i będziesz mógł go użyć. (nieszczególnie po polsku, ale jestem jeszcze przed kawą).![]()
a jak mogę wydłużyć ten "określony czas" bo zwyczajnie jest za mało czasu żeby zareagować?
Our motto, DON'T WAKE UP

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

-
-
@Mały Nemo Dzięki - sprawdże jak będę w domu. Z tego co się orientuje były tam wartości liczbowe od 1 do 5 chyba co one oznaczają ? sekundy ?
- Pablo
-
-
Spis dodatków autora:
• Dyniowy Król - Dyniokruk
• Nowe Przygody
• Paczka Przygód
• Smocze Dary
• Ukryta Dolina
• Ulice Miasta
• Zaklęcia - Posty: 3031
-
-
dziękuję @Pablo
a jeszcze mam dwa pytania.
1) Jeżeli posiadam season pass, to czy mój znajomy, który ma podstawową wersję gry, będzie miał do wyboru też innych poszukiwaczy z dodatków np. las, podziemia itp?
wiem, że w dodatki ze mną zagra, ale nie wiem jak z innymi poszukiwaczami - zaznaczam że ja będę hostującym w grze.
2) jak gra zapisuje stany gry? nie ma opcji "zapisz" podczas rozgrywki. Jeżeli wyjdę, to mam komunikat, że "wszystkie postępy zostaną utracone"
Później mam opcję wczytaj i o dziwo widzę zapis, kolega może dołączyć i gramy dalej
Na jakiej zasadzie to działa? gdzie są zapisywane pliki save'ów. I kto musi wyjść pierwszy z gry (host, przeciwnik) żeby AI nie grało za przeciwnika i save był poprawny?
a jeszcze mam dwa pytania.
1) Jeżeli posiadam season pass, to czy mój znajomy, który ma podstawową wersję gry, będzie miał do wyboru też innych poszukiwaczy z dodatków np. las, podziemia itp?
wiem, że w dodatki ze mną zagra, ale nie wiem jak z innymi poszukiwaczami - zaznaczam że ja będę hostującym w grze.
2) jak gra zapisuje stany gry? nie ma opcji "zapisz" podczas rozgrywki. Jeżeli wyjdę, to mam komunikat, że "wszystkie postępy zostaną utracone"
Później mam opcję wczytaj i o dziwo widzę zapis, kolega może dołączyć i gramy dalej
Na jakiej zasadzie to działa? gdzie są zapisywane pliki save'ów. I kto musi wyjść pierwszy z gry (host, przeciwnik) żeby AI nie grało za przeciwnika i save był poprawny?
- Mały Nemo
-
Tak, raczej sekundy. I tak, w przypadku Zaklęć max wynosi 5, więc raczej 5 sekund.
Our motto, DON'T WAKE UP

- Mały Nemo
-
Nie powinien był mieć. Gracz ma dostęp jedynie do tych Poszukiwaczy, których sam kupił. Aczkolwiek o ile pamiętam jest bug (którego Nomadzi zdecydowali się nie naprawiać), który powoduje, że grając w losowe postaci gracz może otrzymać możliwość zagrania Poszukiwaczem, którego nie posiada.chmiel88 pisze: ↑wtorek 30 cze 2020, 12:50 1) Jeżeli posiadam season pass, to czy mój znajomy, który ma podstawową wersję gry, będzie miał do wyboru też innych poszukiwaczy z dodatków np. las, podziemia itp?
Gra automatycznie zapisuje turę na zakończenie tury gracza. Może coś extra się dzieje w przypadku multiplayer, ale ja w to nie gram, więc nie wiem. W single player gra jest sejwowana na sam koniec.
Our motto, DON'T WAKE UP

-
-
dzięki @Mały Nemo za wyjaśnienia. Jak będę miał jeszcze jakieś pytanie, to ośmielę się napisać. Miłego dnia 
-
-
To ja cały czas myślałem, że tak ma być
Kroczysz więc wiecznie przez krainę cieni, walcząc ze złem tam, gdzie inni polegli. Niech twa żądza zemsty nigdy nie zagaśnie. Niech krew na twym mieczu nigdy nie zasycha. I obyśmy nigdy więcej cię nie potrzebowali.
-Wpis w Corraksie 7:17
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
tvtropes/AscendedGlitch (Uwaga, wizyta na TV Tropes może oznaczać utratę kilku godzin produktywności!)
- Mały Nemo
-
Nomadzi ogłosili stworzenie Nomad Games Account, które pozwala powiązać ze sobą zakupy między platformami oraz dodaje pierdyliard różnych statsów.
https://steamcommunity.com/games/talism ... 7124733391
https://steamcommunity.com/games/talism ... 7124733391
Our motto, DON'T WAKE UP

-
-
Przecież było konto Asmodee
Kroczysz więc wiecznie przez krainę cieni, walcząc ze złem tam, gdzie inni polegli. Niech twa żądza zemsty nigdy nie zagaśnie. Niech krew na twym mieczu nigdy nie zasycha. I obyśmy nigdy więcej cię nie potrzebowali.
- Xan
-
Nomadzi rozwiązali współpracę z Asmodee i stworzyli swoje konta.
Talisman: Digital Edition!
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
- Mały Nemo
-
Konto Asmodee nie jest Nomadów i nie mają nad nim kontroli. A jakiś spory czas temu ich drogi się rozeszły, więc nic Nomadów (i vice versa) z Asmodee nie łączy.
Our motto, DON'T WAKE UP

-
-
O.o chyba trzeba aro sprawdzić
- Adzet
-
Szkoda, że tylko zmiany kosmetyczne wprowadzają. Przydałby się nowy dodatek 
- Maletz
-
54 strony tematu, a prawie zero propozycji, żebyśmy w końcu kiedyś zagrali 
- MCSilvia
-
-
Spis dodatków autora:
• Kamienie Szlachetne
• Ukryta Dolina - Posty: 243
- Rogo
-
Prawdopodobnie dlatego, że temat został założony w celach informacyjnych i do wyrażania opinie.
Gorąco zachęcam do założenia tematu w dziale "Szukam Graczy"
Ja nawet nie mam Talismana.
- Mały Nemo
-
Generalnie jest przypięty temat ustawiania gier, tylko że został od dawno zapomniany. Jakby co, to jest on tutaj: http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?f=76&t=6570
Our motto, DON'T WAKE UP