Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Robert19
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 23 sty 2022, 07:52
Płeć:

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Robert19 »

Cześć, mam dwa pytania w sprawie zasad:
1) w świątyni rzucam dwiema kośćmi, wyrzucam 5 (zgubiłem się) i kończę turę. Czy w mojej następnej turze, aby się uwolnić rzucam jedną kością czy dwiema kośćmi? Jak gracie po wyrzuceniu dwiema kośćmi 5 w świątyni?
2) Po rzuceniu kością zjawa pojawia się na cmentarzu. Następny gracz który odwiedzi cmentarz najpierw musi rozpatrzyć obszar, czyli wykonać jedno polecenie z obszaru cmentarz czy walczyć z wrogiem?
Z góry dziękuję za pomoc :)



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5941
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Krzyków
Płeć:
Wiek: 35

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Rogo »

Cześć,

1) jedną kością
2) najpierw Wróg. I zgodnie z zasadami, jeśli przegrasz lub zremisujesz, Twoja tura się kończy, więc nie badasz obszaru


Ja nawet nie mam Talismana.

Gappeq
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 17
Rejestracja: wtorek 24 maja 2016, 17:03

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Gappeq »

Kiedy atakuję innego poszukiwacza, to kto pierwszy rzuca kością za swój atak?

Gram Zbieraczką, chowam kiścień do schowka i losuję kartę która mówi, że moje bronie i pancerze korodują i muszę je odrzucić. Czy kiścień również muszę odrzucić w tej sytuacji, skoro jest on ukryty w sakwie Zbieraczki?


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22993
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 16

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Mały Nemo »

Gappeq pisze: niedziela 20 lis 2022, 13:56 Kiedy atakuję innego poszukiwacza, to kto pierwszy rzuca kością za swój atak?
Atakujący Poszukiwacz.
Gappeq pisze: niedziela 20 lis 2022, 13:56 Gram Zbieraczką, chowam kiścień do schowka i losuję kartę która mówi, że moje bronie i pancerze korodują i muszę je odrzucić. Czy kiścień również muszę odrzucić w tej sytuacji, skoro jest on ukryty w sakwie Zbieraczki?
Musisz. Schowek jedynie chroni przed innymi Poszukiwaczami.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Makowski_
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 16
Rejestracja: środa 22 gru 2021, 11:55
Płeć:

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Makowski_ »

Witam, mam pytanie odnośnie gry z poszukiwaczem Majsterkowicz:
Czy po rzuceniu zaklęcia Mesmeryzm na przedmiot Majsterkowicza (który jest zamieniony w zautomatyzowanegi przyjaciela), staje się on normalnym przedmiotem w ekwipunku gracza, który rzucił zaklęcie czy pozostaje przyjacielem, oraz czy można później normalnie korzystać z tej karty (jej premii np.)



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22993
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 16

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Mały Nemo »

Nie mozna rzucic Mesmeryzmu na "kombinowanego" przyjaciela. Jedynie na takiego, co na karcie ma napisane, ze jest przyjacielem.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Makowski_
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 16
Rejestracja: środa 22 gru 2021, 11:55
Płeć:

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Makowski_ »

Okej, dzięki. W takim razie jeszcze jedno pytanie, czy po spotkaniu karty Klątwa Wiedźmy przez Majsterkowicza, jego zautomatyzowani przyjaciele opuszczają go (odrzuca zautomatyzowane przedmioty) ?



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22993
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 16

Re: Kilka pytań odnośnie zasad i innych

Post autor: Mały Nemo »

Tak.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

ODPOWIEDZ