Cześć, mam dwa pytania w sprawie zasad:
1) w świątyni rzucam dwiema kośćmi, wyrzucam 5 (zgubiłem się) i kończę turę. Czy w mojej następnej turze, aby się uwolnić rzucam jedną kością czy dwiema kośćmi? Jak gracie po wyrzuceniu dwiema kośćmi 5 w świątyni?
2) Po rzuceniu kością zjawa pojawia się na cmentarzu. Następny gracz który odwiedzi cmentarz najpierw musi rozpatrzyć obszar, czyli wykonać jedno polecenie z obszaru cmentarz czy walczyć z wrogiem?
Z góry dziękuję za pomoc
Cześć, mam dwa pytania w sprawie zasad: 1) w świątyni rzucam dwiema kośćmi, wyrzucam 5 (zgubiłem się) i kończę turę. Czy w mojej następnej turze, aby się uwolnić rzucam jedną kością czy dwiema kośćmi? Jak gracie po wyrzuceniu dwiema kośćmi 5 w świątyni? 2) Po rzuceniu kością zjawa pojawia się na cmentarzu. Następny gracz który odwiedzi cmentarz najpierw musi rozpatrzyć obszar, czyli wykonać jedno polecenie z obszaru cmentarz czy walczyć z wrogiem? Z góry dziękuję za pomoc :)
Kiedy atakuję innego poszukiwacza, to kto pierwszy rzuca kością za swój atak?
Gram Zbieraczką, chowam kiścień do schowka i losuję kartę która mówi, że moje bronie i pancerze korodują i muszę je odrzucić. Czy kiścień również muszę odrzucić w tej sytuacji, skoro jest on ukryty w sakwie Zbieraczki?
Gram Zbieraczką, chowam kiścień do schowka i losuję kartę która mówi, że moje bronie i pancerze korodują i muszę je odrzucić. Czy kiścień również muszę odrzucić w tej sytuacji, skoro jest on ukryty w sakwie Zbieraczki?
Gappeq pisze: ↑niedziela 20 lis 2022, 13:56
Atakujący Poszukiwacz.
Gappeq pisze: ↑niedziela 20 lis 2022, 13:56
Musisz. Schowek jedynie chroni przed innymi Poszukiwaczami.
Our motto, DON'T WAKE UP
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=Gappeq post_id=195463 time=1668948972 user_id=11148] Kiedy atakuję innego poszukiwacza, to kto pierwszy rzuca kością za swój atak? [/quote]
Atakujący Poszukiwacz.
[quote=Gappeq post_id=195463 time=1668948972 user_id=11148] Gram Zbieraczką, chowam kiścień do schowka i losuję kartę która mówi, że moje bronie i pancerze korodują i muszę je odrzucić. Czy kiścień również muszę odrzucić w tej sytuacji, skoro jest on ukryty w sakwie Zbieraczki? [/quote]
Musisz. Schowek jedynie chroni przed innymi Poszukiwaczami.
Witam, mam pytanie odnośnie gry z poszukiwaczem Majsterkowicz:
Czy po rzuceniu zaklęcia Mesmeryzm na przedmiot Majsterkowicza (który jest zamieniony w zautomatyzowanegi przyjaciela), staje się on normalnym przedmiotem w ekwipunku gracza, który rzucił zaklęcie czy pozostaje przyjacielem, oraz czy można później normalnie korzystać z tej karty (jej premii np.)
Witam, mam pytanie odnośnie gry z poszukiwaczem Majsterkowicz: Czy po rzuceniu zaklęcia Mesmeryzm na przedmiot Majsterkowicza (który jest zamieniony w zautomatyzowanegi przyjaciela), staje się on normalnym przedmiotem w ekwipunku gracza, który rzucił zaklęcie czy pozostaje przyjacielem, oraz czy można później normalnie korzystać z tej karty (jej premii np.)
Okej, dzięki. W takim razie jeszcze jedno pytanie, czy po spotkaniu karty Klątwa Wiedźmy przez Majsterkowicza, jego zautomatyzowani przyjaciele opuszczają go (odrzuca zautomatyzowane przedmioty) ?
Okej, dzięki. W takim razie jeszcze jedno pytanie, czy po spotkaniu karty Klątwa Wiedźmy przez Majsterkowicza, jego zautomatyzowani przyjaciele opuszczają go (odrzuca zautomatyzowane przedmioty) ?