Witajcie, chce kupić synowi kultową grę planszową RYZYKO.
Pytanie jednak jaką wersje kupić ?
Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?
Obecnie na rynku najwięcej jest tych ofert:
https://www.empik.com/gra-planszowa-ryz ... ,zabawki-p
Czytałem jednak że zasady gry są mocno niespójne i potrzeba je samemu modyfikować.
Ryzyko - jakie kupić ?
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 12405
Re: Ryzyko - jakie kupić ?
Hmm mam ryzyko, grałem lata temu. Kup Talismana będzie miał na wkład własny w kredyt hipoteczny 
A tak serio to wydaje mi się że podstawowe wersję gier są zawsze najlepsze. Więc kupiłbym tą, chyba że jest fanem np. GoT czy innego Universum to wtedy można kupić coś innego.
A tak serio to wydaje mi się że podstawowe wersję gier są zawsze najlepsze. Więc kupiłbym tą, chyba że jest fanem np. GoT czy innego Universum to wtedy można kupić coś innego.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23104
Re: Ryzyko - jakie kupić ?
Ja jakiś rok temu kupiłem dzieciakowi Ryzyko. Zasady ma trochę inne niż moja przedpotopowa wersja, ale też da się grać. Weź jednak pod uwagę fakt, że Ryzyko jest idealną grą do pokazania, że nie wszystkie gry są dla wszystkich dzieci. Ty, ja, może @Valdi też, mamy jakieś wspomnienia z tą grą i być może nie pamiętamy już jak się wkurwialiśmy jak atakowaliśmy przeciwnika 30 piechurami i przegrywaliśmy połowę, bo rzuty kością postanowiły wesprzeć przeciwnika. Jeśli więc Twoje dziecko jest bardziej nerwowe albo wrażliwsze, to bym jednak odradzał Ryzyko.
Our motto, DON'T WAKE UP

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
Gra się na pewno spodoba i nie kombinuje z universum ponieważ na prawdziwej mapie syn pouczy się tez geografii.
Pytanie zatem o zasady. Ludzie w komentarzach na allegro piszą że trzeba je samemu zmodyfikować ?
Czemu co z nimi nie tak ? (Prócz tego że gra jest bardzo losowa) Ktoś ma jakieś te zmodyfikowane zasady ?
Pytanie zatem o zasady. Ludzie w komentarzach na allegro piszą że trzeba je samemu zmodyfikować ?
Czemu co z nimi nie tak ? (Prócz tego że gra jest bardzo losowa) Ktoś ma jakieś te zmodyfikowane zasady ?

- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje