Rogo pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 19:04
Właśnie dlatego, że nie masz tam konta, Ci o tym piszę - bo inaczej pewnie byś się nie dowiedział.
Akurat czytałem o tym wcześniej (choć dzięki za pamięć), ale osobiście wolę być niewolnikiem Steam, a nie EGS . Jestem raptem tylko dzieckiem i nie lubię agresywnych zachować ani tym bardziej graczy .
Our motto, DON'T WAKE UP
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=Rogo post_id=178179 time=1581012277 user_id=5247] Właśnie dlatego, że nie masz tam konta, Ci o tym piszę - bo inaczej pewnie byś się nie dowiedział. [/quote]
Akurat czytałem o tym wcześniej (choć dzięki za pamięć), ale osobiście wolę być niewolnikiem Steam, a nie EGS ;). Jestem raptem tylko dzieckiem i nie lubię agresywnych zachować ani tym bardziej graczy :P.
Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach
Dla niewtajemniczonych na Epicu co tydzień otrzymuje się darmową grę i są to raczej nowe i ciekawe tytuły.
Ja już tam mam 75 gier w kolekcji, a nie wydałem nawet złotówki. Więc warto się zarejestrować i sprawdzać co jakiś czas.
W sklepie wyświetla się kiedy i jaki tytuł będzie rozdawany gratis.
Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach :) Dla niewtajemniczonych na Epicu co tydzień otrzymuje się darmową grę i są to raczej nowe i ciekawe tytuły. Ja już tam mam 75 gier w kolekcji, a nie wydałem nawet złotówki. Więc warto się zarejestrować i sprawdzać co jakiś czas. W sklepie wyświetla się kiedy i jaki tytuł będzie rozdawany gratis.
Berni pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 20:23Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach :)
Mam nadzieję że to żart. Jeśli tak to zabawny, udał Ci się.
A jeśli to prawda to jest bolesna.
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Mały Nemo pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 20:20Akurat czytałem o tym wcześniej (choć dzięki za pamięć), ale osobiście wolę być niewolnikiem Steam, a nie EGS ;).
GOG Galaxy 2 podobno ma integrować wygodnie wszystkie platformy, tak żebyś używał jednego klienta do wszystkich kont.
Osobiście jeszcze nie testowałem ale wierzę im.
Dodano po 10 minutach 29 sekundach:
Berni pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 20:23Więc warto się zarejestrować i sprawdzać co jakiś czas.
Fuj, fuj. "Sprawdzać." Od czego są powiadomienia? :-)
Już wypichciłem aplet na IFTTT, jeśli okaże się że działa to postaram się tu wrócić i podzielić rozwiązaniem.
Dzięki za cynk @Rogo i @Berni.
[quote=Berni post_id=178181 time=1581017018 user_id=7725]Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach :)[/quote]Mam nadzieję że to żart. Jeśli tak to zabawny, udał Ci się. A jeśli to prawda to jest bolesna.
[size=85][color=green]Dodano po 1 minucie 25 sekundach: [/color][/size] [quote="Mały Nemo" post_id=178180 time=1581016814 user_id=704]Akurat czytałem o tym wcześniej (choć dzięki za pamięć), ale osobiście wolę być niewolnikiem Steam, a nie EGS ;).[/quote]GOG Galaxy 2 podobno ma integrować wygodnie wszystkie platformy, tak żebyś używał jednego klienta do wszystkich kont. Osobiście jeszcze nie testowałem ale wierzę im.
[size=85][color=green]Dodano po 10 minutach 29 sekundach: [/color][/size] [quote=Berni post_id=178181 time=1581017018 user_id=7725]Więc warto się zarejestrować i sprawdzać co jakiś czas.[/quote]Fuj, fuj. "Sprawdzać." Od czego są powiadomienia? :-) Już wypichciłem aplet na IFTTT, jeśli okaże się że działa to postaram się tu wrócić i podzielić rozwiązaniem. Dzięki za cynk [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] i [usermention2=7725 color=#000000]Berni[/usermention2].
Berni pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 20:23Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach
Mam nadzieję że to żart. Jeśli tak to zabawny, udał Ci się.
A jeśli to prawda to jest bolesna.
Netflix skorzystał tak właśnie na sytuacji i opublikował serial Pandemia
Krzysiek pisze: ↑piątek 07 lut 2020, 09:08
Już wypichciłem aplet na IFTTT, jeśli okaże się że działa to postaram się tu wrócić i podzielić rozwiązaniem.
[quote=Krzysiek post_id=178187 time=1581062918 user_id=7201] [quote=Berni post_id=178181 time=1581017018 user_id=7725]Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach :)[/quote]Mam nadzieję że to żart. Jeśli tak to zabawny, udał Ci się. A jeśli to prawda to jest bolesna. [/quote] Netflix skorzystał tak właśnie na sytuacji i opublikował serial Pandemia :D
[quote=Krzysiek post_id=178187 time=1581062918 user_id=7201] Już wypichciłem aplet na IFTTT, jeśli okaże się że działa to postaram się tu wrócić i podzielić rozwiązaniem. [/quote] :+1:
Mały Nemo pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 20:20Akurat czytałem o tym wcześniej (choć dzięki za pamięć), ale osobiście wolę być niewolnikiem Steam, a nie EGS .
GOG Galaxy 2 podobno ma integrować wygodnie wszystkie platformy, tak żebyś używał jednego klienta do wszystkich kont.
Osobiście jeszcze nie testowałem ale wierzę im.
Ja używam go od pierwszych betatestów i to działa.
Tylko tak czy inaczej musisz mieć uruchomione inne platformy, bo to nie zaciąga biblioteki tylko pozwala na uruchomienie dowolnej gry z jednego lauchera (o ile podepniesz inne platformy pod GOGa).
Po prostu jest to wygodne dla leniwych jak szukasz gierek i uruchamiasz je w jednej apce, a nie pięciu.
[quote=Krzysiek post_id=178187 time=1581062918 user_id=7201] [quote=Berni post_id=178181 time=1581017018 user_id=7725]Miała być jeszcze Pandemia ale wycofali się z tego ze względu na sytuację w Chinach :)[/quote]Mam nadzieję że to żart. Jeśli tak to zabawny, udał Ci się. A jeśli to prawda to jest bolesna. [/quote]
To prawda. https://www.pcgamer.com/pandemic-will-no-longer-be-free-on-the-epic-game-store-next-week/
[quote=Krzysiek post_id=178187 time=1581062918 user_id=7201] [size=85][color=green]Dodano po 1 minucie 25 sekundach: [/color][/size] [quote="Mały Nemo" post_id=178180 time=1581016814 user_id=704]Akurat czytałem o tym wcześniej (choć dzięki za pamięć), ale osobiście wolę być niewolnikiem Steam, a nie EGS ;).[/quote]GOG Galaxy 2 podobno ma integrować wygodnie wszystkie platformy, tak żebyś używał jednego klienta do wszystkich kont. Osobiście jeszcze nie testowałem ale wierzę im. [/quote]
Ja używam go od pierwszych betatestów i to działa. Tylko tak czy inaczej musisz mieć uruchomione inne platformy, bo to nie zaciąga biblioteki tylko pozwala na uruchomienie dowolnej gry z jednego lauchera (o ile podepniesz inne platformy pod GOGa). Po prostu jest to wygodne dla leniwych jak szukasz gierek i uruchamiasz je w jednej apce, a nie pięciu.
Q: co to jest GOG Galaxy 2?
A: aplikacja do uruchamiania aplikacji, które uruchamiają inne aplikacje (m.in. gry)?
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Q&A
Q: co to jest GOG Galaxy 2? A: aplikacja do uruchamiania aplikacji, które uruchamiają inne aplikacje (m.in. gry)?
@abubu nie do końca tak jest.
GOG Galaxy 2 to laucher platformy GOG, który obsługuje ich gry. Dodano funkcjonalność, gdzie można podpiąć biblioteki innych dostawców i zamiast odpalać 10 aplikacji to masz wszystko widoczne na GOGu i tam uruchamiasz jednym kliknięciem. Moim zdaniem to akurat dobry pomysł bo od jakiegoś czasu odpalam wszystko właśnie z GOGa bo jest łatwiej i czytelniej.
[usermention2=7964 color=#BF0000]abubu[/usermention2] nie do końca tak jest. GOG Galaxy 2 to laucher platformy GOG, który obsługuje ich gry. Dodano funkcjonalność, gdzie można podpiąć biblioteki innych dostawców i zamiast odpalać 10 aplikacji to masz wszystko widoczne na GOGu i tam uruchamiasz jednym kliknięciem. Moim zdaniem to akurat dobry pomysł bo od jakiegoś czasu odpalam wszystko właśnie z GOGa bo jest łatwiej i czytelniej.
Berni pisze: ↑czwartek 06 lut 2020, 20:23Więc warto się zarejestrować i sprawdzać co jakiś czas.
Fuj, fuj. "Sprawdzać." Od czego są powiadomienia? :-)
Już wypichciłem aplet na IFTTT, jeśli okaże się że działa to postaram się tu wrócić i podzielić rozwiązaniem
:+1:
No dobra, aplet zadziałał. Dostałem powiadomienia.
promocje.png
Zrobiłem publiczną wersję. Jeśli nic nie namieszałem to też powinna działać.
Do jej użycia potrzebne jest, oczywiście, założenie konta na IFTTT.
I niestety także założenie konta na reddicie. Na szczęście jest to łatwe i nieobowiązujące. A przynajmniej takie było jak dawno temu zakładałem. Polecam zrobienie tego raczej na old.reddit.com.
Po utworzeniu kont w obu serwisach klikamy w wielki przycisk "Connect" do którego kieruje mój link i magia powinna zacząć się dziać. Może poprosi jeszcze o jakieś kliki czy potwierdzenia.
Odradzam próby przejścia powyższej procedury na urządzeniach mobilnych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[quote=Arthan post_id=178189 time=1581065903 user_id=11147][quote=Krzysiek post_id=178187 time=1581062918 user_id=7201][quote=Berni post_id=178181 time=1581017018 user_id=7725]Więc warto się zarejestrować i sprawdzać co jakiś czas.[/quote]Fuj, fuj. "Sprawdzać." Od czego są powiadomienia? :-) Już wypichciłem aplet na IFTTT, jeśli okaże się że działa to postaram się tu wrócić i podzielić rozwiązaniem[/quote]:+1:[/quote]No dobra, aplet zadziałał. Dostałem powiadomienia.[attachment=0]promocje.png[/attachment] Zrobiłem [url=https://ifttt.com/applets/MwNQShFP-epic-game-deals]publiczną wersję[/url]. Jeśli nic nie namieszałem to też powinna działać. Do jej użycia potrzebne jest, oczywiście, założenie konta na IFTTT. I niestety także założenie konta na reddicie. Na szczęście jest to łatwe i nieobowiązujące. A przynajmniej takie było jak dawno temu zakładałem. Polecam zrobienie tego raczej na [url=https://old.reddit.com/]old.reddit.com[/url]. Po utworzeniu kont w obu serwisach klikamy w wielki przycisk "Connect" do którego kieruje [url=https://ifttt.com/applets/MwNQShFP-epic-game-deals]mój link[/url] i magia powinna zacząć się dziać. Może poprosi jeszcze o jakieś kliki czy potwierdzenia.
Odradzam próby przejścia powyższej procedury na urządzeniach mobilnych.
Jak masz ustawionego Epica aby uruchamiał się razem ze startem systemu to zawsze wyskakuje na pulpicie powiadomienie, że są nowe gry za free.
Jak nie masz to faktycznie raz na tydzień po prostu można zaglądnąć i pobrać.
Nawet na stronie sklepu jest podana zawsze data co i kiedy będzie do ściągnięcia za free.
Jak masz ustawionego Epica aby uruchamiał się razem ze startem systemu to zawsze wyskakuje na pulpicie powiadomienie, że są nowe gry za free. Jak nie masz to faktycznie raz na tydzień po prostu można zaglądnąć i pobrać. Nawet na stronie sklepu jest podana zawsze data co i kiedy będzie do ściągnięcia za free.
Ja mam masakrycznie słabą pamięć ale wyskakuje mi na pulpicie na dole po prawej, że są nowe darmowe gry na Epicu.
To dokładnie taki sam automat jak stworzyłeś tylko wbudowany w ich program, który i tak się uruchamia w tle razem ze startem systemu.
Ja mam masakrycznie słabą pamięć ale wyskakuje mi na pulpicie na dole po prawej, że są nowe darmowe gry na Epicu. To dokładnie taki sam automat jak stworzyłeś tylko wbudowany w ich program, który i tak się uruchamia w tle razem ze startem systemu.