Walka w wewnętrznej krainie

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
zajux [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 5
Rejestracja: niedziela 22 mar 2020, 10:17

Walka w wewnętrznej krainie

Post autor: zajux »

Hej.
Może banalne pytanie, ale mamy problem z walką w krainie wewnętrznej. Czy doliczacie bonusy z przedmiotów i przyjaciół do wyniku walki? Pomiędzy poszukiwaczami oraz z postaciami z obszarów (np. wilkołak).

Drugie pytanie: ile czarów na turę można rzucić? Mam na ręce 3 czary, które wedle opisu mogę rzucić w każdym momencie, pytanie czy mogę rzucić wszystkie 3 w tej samej turze? Czy mogę rzucić czar w tej samej turze, w której go pozyskałem?

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość.



Nieuhwytny
Filozof
Filozof
Filozof
Posty: 696
Rejestracja: poniedziałek 05 sie 2019, 06:58
Płeć:

Re: Walka w wewnętrznej krainie

Post autor: Nieuhwytny »

zajux pisze: sobota 30 sty 2021, 19:43 Drugie pytanie: ile czarów na turę można rzucić? Mam na ręce 3 czary, które wedle opisu mogę rzucić w każdym momencie, pytanie czy mogę rzucić wszystkie 3 w tej samej turze? Czy mogę rzucić czar w tej samej turze, w której go pozyskałem?
Jeśli jest twoja tura możesz 3. Jeżli jest tura innego gracza 1.

Dodano po 2 minutach 41 sekundach:
Instrukcja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



zajux [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 5
Rejestracja: niedziela 22 mar 2020, 10:17

Re: Walka w wewnętrznej krainie

Post autor: zajux »

Dzięki. A pierwsze pytanie?



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22392
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Walka w wewnętrznej krainie

Post autor: Mały Nemo »

zajux pisze: sobota 30 sty 2021, 19:43 Może banalne pytanie, ale mamy problem z walką w krainie wewnętrznej. Czy doliczacie bonusy z przedmiotów i przyjaciół do wyniku walki? Pomiędzy poszukiwaczami oraz z postaciami z obszarów (np. wilkołak).
Tak, w każdej walce lub walce psychicznej dodajesz wszystkie bonusy, jakie możesz w tym rodzaju walki dodać. I nie ma znaczenia z kim walczysz i gdzie (chyba że odrębne zasady na karcie czegoś zakazują).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

zajux [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 5
Rejestracja: niedziela 22 mar 2020, 10:17

Re: Walka w wewnętrznej krainie

Post autor: zajux »

Dziękuję i pozdrawiam.



Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
Posty: 5133
Rejestracja: wtorek 26 cze 2012, 22:06

Re: Walka w wewnętrznej krainie

Post autor: abubu »

A moje pewnie jest takie.. czy rzucasz Czary czy Zaklęcia? Jest to dość istotna różnica... W MiM są Czary a w TMiM są Zaklęcia ... co więcej, zasady ich dotyczące w tej kwestii są różne. :)

Innymi słowy:
Grasz w grę Magia i Miecz (z Czarami) czy w Talisman: Magia i Miecz (z Zaklęciami)???


Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
ODPOWIEDZ