[TMiM] Programy do projektowania figurek
- Lostbastard
-
[TMiM] Programy do projektowania figurek
Witam, poleci może ktoś jakieś programy do projektowania w 3d. Chodzi mi głównie o projektowanie figurek. Pozdrawiam 
- abubu
-
Re: [TMiM] Programy do projektowania figurek
3D Studio Max
Blender
Blender
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- fallenmk
-
-
Spis dodatków autora:
• Krainy Wschodu
• Miecze Czarnoksiężnika
• Poszukiwacze z DnD
• Powrót Kruczej Wiedźmy
• Purpurowy Czerw
• Pułapki w Podziemiach - Posty: 1837
-
- MarekR
-
-
Spis dodatków autora:
• Kazamaty Skavenów - Posty: 192
Nie mogę się z tobą zgodzić do końca. Program wyżej proponowany jest znakomitą alternatywą dla osób które nie umieją lub nie znają programów dedykowanych do modelowania (projektowania) 3D. Jak się go dobrze pozna można a wyciągnąć fajne możliwość. Przykład figurek robionych przez moją córkę przy użyciu własnej wyobraźni poniżej. Nauczenie się profesjonalnego programu i zrobienie figurki spełniającej oczekiwania twoje i klienta końcowego zakładam że będzie trwać z pół roku. Jeśli zamierzasz robić z tego biznes ma to sens - nauka takiego oprogramowania

Koszt otrzymania pliku w formacie STL od heroforge to koszt 30 zł. Uważam to za bardzo mały koszt. Profesjonalny grafik na projekcie od zera pewnie skasował by cie na koszt w granicach od 200 może do 600 zł za figurkę. Nie znam rynku ale tak na czuja mówię. Posiadając już plik STL musisz go gdzieś wydrukować - kolejny etap np: w firmie która zajmuje się wydrukiem 3D. U mojego znajomego wydruk figurki waha się od 35 do 55zł. Im więcej figurek tym taniej i nie mam tu na myśli figurek jednego typu. Mogą być różne chodzi o wypełnienie komory drukującej jak największą ilością obiektów które są drukowane, przez co optymalizowany jest koszt.
- Lostbastard
-
Myślę że trochę przesadzasz z nauką, nie trwa to pół rokuNie mogę się z tobą zgodzić do końca. Program wyżej proponowany jest znakomitą alternatywą dla osób które nie umieją lub nie znają programów dedykowanych do modelowania (projektowania) 3D. Jak się go dobrze pozna można a wyciągnąć fajne możliwość. Przykład figurek robionych przez moją córkę przy użyciu własnej wyobraźni poniżej. Nauczenie się profesjonalnego programu i zrobienie figurki spełniającej oczekiwania twoje i klienta końcowego zakładam że będzie trwać z pół roku. Jeśli zamierzasz robić z tego biznes ma to sens - nauka takiego oprogramowania
Obrazek Obrazek Obrazek
Koszt otrzymania pliku w formacie STL od heroforge to koszt 30 zł. Uważam to za bardzo mały koszt. Profesjonalny grafik na projekcie od zera pewnie skasował by cie na koszt w granicach od 200 może do 600 zł za figurkę. Nie znam rynku ale tak na czuja mówię. Posiadając już plik STL musisz go gdzieś wydrukować - kolejny etap np: w firmie która zajmuje się wydrukiem 3D. U mojego znajomego wydruk figurki waha się od 35 do 55zł. Im więcej figurek tym taniej i nie mam tu na myśli figurek jednego typu. Mogą być różne chodzi o wypełnienie komory drukującej jak największą ilością obiektów które są drukowane, przez co optymalizowany jest koszt.
Magiczny Miecz Talisman: Magia i Miecz Magia i Miecz
A za 30 zł można mieć już wydrukowaną gotową figurkę a nie sam plik
-
-
Jak zaprojektuje sobie figurkę w tym programie to wydruk należy wykonać samodzielnie ??? https://www.heroforge.com/ . jak to jest z tym zamawianiem figurek ?
- Paulina
-
Na Hero forge jest możliwość zakupić stworzony przez siebie model jak i chyba zakupić to w formie fizecznej. Ale chyba taniej jest zakupić model i wydrukować we własnym zakresie.
Co ciekawsze jeżeli to figurka do Talismana A my nie mamy figurki do danej postaci to możemy wydrukować Ci ją za darmo- oczywiście przed wcześniejszym ustalaniu tego z Waldkiem. Zależy to czy ktoś od nas nie pracuje nad tą samą figurką.
Co ciekawsze jeżeli to figurka do Talismana A my nie mamy figurki do danej postaci to możemy wydrukować Ci ją za darmo- oczywiście przed wcześniejszym ustalaniu tego z Waldkiem. Zależy to czy ktoś od nas nie pracuje nad tą samą figurką.
Koszt druku dodatku jest zależny od ilości komponentów i ilości zamówień.
Tu na forum rozmawiamy o dodatkach / zasadach gry, etc.
Wszelkie pytania o druk kieruj na maila dnz@magiaimiecz.eu
Tu na forum rozmawiamy o dodatkach / zasadach gry, etc.
Wszelkie pytania o druk kieruj na maila dnz@magiaimiecz.eu
-
-
Właściwie chodzi o to, że zainteresowałem córkę tak planszówką Talisman MiM, że sama tworzyła sobie karty postaci oczywiście wypasione, potem chciała stworzyć swój własny dodatek ( córka ma 8 lat...) i szukam programu gdzie by mogła coś stworzyć. Jak się zniechęci to trudno, dzieci mają niewyobrażalną wyobraźnię.
- Maletz
-
@Neverland Darmowa wersja wspomnianego wyżej Heroforge będzie na początek w sam raz dla Twojej latorośli 
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 11953
Jak coś to jest jeszcze Eldritch foundry działa na tej samej zasadzie co hf
https://eldritch-foundry.com/?stage=0
https://eldritch-foundry.com/?stage=0
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- abubu
-
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.