Zauroczony okładkami do całej serii (będąc wczesnym "nastolatkiem" ) - najczęściej wybierałem Krasnoluda lub Elfa.
Klasyka fantasy
Natomiast kiedy rozgrywaliśmy partie gdzie postaci były losowane, prześadował mnie Quark - praktycznie co drugie, trzecie losowanie to właśnie tą postacią dane mi było grać.
Zauroczony okładkami do całej serii (będąc wczesnym "nastolatkiem" ) :) - najczęściej wybierałem Krasnoluda lub Elfa. Klasyka fantasy :) Natomiast kiedy rozgrywaliśmy partie gdzie postaci były losowane, prześadował mnie Quark - praktycznie co drugie, trzecie losowanie to właśnie tą postacią dane mi było grać.
gryrozne pisze:Astrolog i jego podglądanie kart... Wnerwiam pozostałych graczy. Patrzą mi się w twarz, jakby chcieli z niej odczytać jaka jest kolejna karta.
Genralnie, spotkawszy już wielu graczy, mogę powiedzieć, że panuje opinia, że wszelkie Wróżki, Jasnowidze, Astrolodzy, Olbrzymy i.t.p. zwykle są mocno przegiętymi postaciami.
[quote="gryrozne"]Astrolog i jego podglądanie kart... Wnerwiam pozostałych graczy. Patrzą mi się w twarz, jakby chcieli z niej odczytać jaka jest kolejna karta.[/quote] Genralnie, spotkawszy już wielu graczy, mogę powiedzieć, że panuje opinia, że wszelkie Wróżki, Jasnowidze, Astrolodzy, Olbrzymy i.t.p. zwykle są mocno przegiętymi postaciami.
To już zależy od umówienia się z pozostałymi graczami.
Żadna z instrukcji nie określa zasad na jakich usuwa się niezbalansowane postacie.
Ja po prostu zwykle odrzucam przed rozgrywką takie Postacie i one w ogóle nie biorą udziału w losowaniu.
To już zależy od umówienia się z pozostałymi graczami. Żadna z instrukcji nie określa zasad na jakich usuwa się niezbalansowane postacie. Ja po prostu zwykle odrzucam przed rozgrywką takie Postacie i one w ogóle nie biorą udziału w losowaniu.
Krasnoluda też banujemy ; p W każdej chwili może powtarzać rzut kostką - przegięcie na początku rozgrywki. Przerobiliśmy trochę Rycerza Shauli i gramy na powtarzanie wyniku rzutu zamiast wyboru pomiędzy dwoma wynikami. To lepsze wyjście, tym bardziej, że żeby zostać Rycerzem to jednak trzeba się trochę naszukać. Jak dojdą nowe karty Alana to już w ogóle ciężko będzie.
asd
Krasnoluda też banujemy ; p W każdej chwili może powtarzać rzut kostką - przegięcie na początku rozgrywki. Przerobiliśmy trochę Rycerza Shauli i gramy na powtarzanie wyniku rzutu zamiast wyboru pomiędzy dwoma wynikami. To lepsze wyjście, tym bardziej, że żeby zostać Rycerzem to jednak trzeba się trochę naszukać. Jak dojdą nowe karty Alana to już w ogóle ciężko będzie.
[quote="nick"]Krasnoluda też banujemy ; p[/quote]A czy przypadkiem nie jest to jedna z dwóch "głównych" postaci? Chcecie wywalić Golluma i Froda z Władcy Pierścieni? ;-)
A czy przypadkiem nie jest to jedna z dwóch "głównych" postaci? Chcecie wywalić Golluma i Froda z Władcy Pierścieni?
W przeciwieństwie do Froda i Golluma - Krasnolud nie wnosi niczego do fabuły. Może i ma jakieś znaczenie w kwestii stereotypów fantasy, ale nie jest jedną z głównych postaci. W obecnej formie jest nic nie warty i na siłę nie ma co go trzymać.
Ja nawet nie mam Talismana.
[quote="Miszon"][quote="nick"]Krasnoluda też banujemy ; p[/quote]A czy przypadkiem nie jest to jedna z dwóch "głównych" postaci? Chcecie wywalić Golluma i Froda z Władcy Pierścieni? ;-)[/quote]W przeciwieństwie do Froda i Golluma - Krasnolud nie wnosi niczego do fabuły. Może i ma jakieś znaczenie w kwestii stereotypów fantasy, ale nie jest jedną z głównych postaci. W obecnej formie jest nic nie warty i na siłę nie ma co go trzymać.
Wiesz co, jest juz tyle autorskich dodatkow, prawie w kazdym z nich jest iles tam Postaci. Musialbym policzyc, ale spokojnie jest ponad 120 Postaci juz teraz w Magicznym Mieczu a jak gram z Alanem to ZAWSZE losujemy tylko jedna. Nieobecnosc Krasnoluda w talii nie jest dla mnie zadnym problemem bo to nie jest sztuka grac przegieta Postacia. Tak naprawde jest cala masa ciekawszych bohaterow. Krasnolud kiedys na pewno wroci ale nie w formie z oryginalu.
asd
Wiesz co, jest juz tyle autorskich dodatkow, prawie w kazdym z nich jest iles tam Postaci. Musialbym policzyc, ale spokojnie jest ponad 120 Postaci juz teraz w Magicznym Mieczu a jak gram z Alanem to ZAWSZE losujemy tylko jedna. Nieobecnosc Krasnoluda w talii nie jest dla mnie zadnym problemem bo to nie jest sztuka grac przegieta Postacia. Tak naprawde jest cala masa ciekawszych bohaterow. Krasnolud kiedys na pewno wroci ale nie w formie z oryginalu.
Moją pierwszą ever postacią, jaką grałem w Magiczny miecz był... Błędny rycerz i mam do niego sentyment
Lubiłem też grać Katem (widać to po tym, jak zajechana jest ta karta ), Krasnoludem czy Księciem
Ale przede wszystkim - Książę de Belial rządził Ale wszystkie "nadklasy" z Grodu były pomocne.
Odświeżę temat...
Moją pierwszą ever postacią, jaką grałem w Magiczny miecz był...[b] Błędny rycerz [/b]i mam do niego sentyment :) Lubiłem też grać [b]Katem[/b] (widać to po tym, jak zajechana jest ta karta ;) ), [b]Krasnoludem[/b] czy [b]Księciem[/b] Ale przede wszystkim - [b]Książę de Belial[/b] rządził ;) Ale wszystkie "nadklasy" z Grodu były pomocne.