Lens pisze: Caly urok MiMa
.
trafia szlak, jezeli ktos wklada konia z wozem do kieszeni :mrgreen: .oczywiscie kazdy gra jak chce - dla mnie to megaprzegiecie i nie chodzi tu tylko o zachowanie logiki. Gdyby ukryta kieszen nazywalaby sie przenosny magiczny magazyn przedmiotow i zapis na karcie pozwalalby na taki "wałek" mialbym takie samo zdanie na ten temat. Chodzi mi o wyeliminowanie z MiMa jak najwiekszej ilosci niedociagniec w stylu legionista, gandalf, ukryta kieszen, by zbytnio nie ulatwiac sobie gry. Zadna to dla mnie przyjemnosc z grania, gdy nikt i nic nie moze mnie zabic/okrasc lub zrobic jeszcze gorsza rzecz
pretorianstalker pisze:Temat jest bezsensowny.
A to dlaczemu? :-s Ja widzialem duzo wiecej bezsensownych tematow na forum (patrzaj: Karczma).
pretorianstalker pisze:Zasady s± jasne.
Jakby byly takie jasne, to by nie bylo takich tematow jak ten.
pretorianstalker pisze:Kieszeñ - dziêki tej karcie jeden wybrany przedmiot jest chroniony. Nie piêæ, nie dziewiêc czy dowolna inna liczba zwi±zana z koniem i wozem itp....
? To co twoim zdaniem przedmioty z wozu sa wtedy poza wozem?
pretorianstalker pisze:Kto¶ wcze¶nie pisa³, ¿e nie wk³ada tam nic wiêkszego od ró¿d¿ki - a sk±d znamy rozmiar ró¿d¿ki? Czy aby na pewno jest tak mala, ¿e w ukrytej kieszeni, kieszeñ ta nadal pozostaje ukryta? A mo¿e wystaje ju¿ na tyle, ¿e mo¿na to ukra¶æ? Czy ró¿d¿ka zniszczenia/ognia/magiczna/inna jest wiêksza czy mniejsza ni¿ np taka magiczna bu³awa? ....
Ja to napisalem - nie wiem jak mala jest rozdzka ale na bank jest duuuuuuzo mniejsza od konia tym bardziej z wozem ^^. Byl to przyklad akurat wybralem sobie rozdzke. A co do bulawy to mysle ze jednak jest rozdzka mniejsza :mrgreen: Wez sprobuj sobie wlozyc bulawe (taka np jak mial Chmielnicki w Ogniem i Mieczem) do takiej zwyklej kieszeni od spodni (nie musi byc ukryta
). Moim przyrzadem pomiarowym bylo tzw "chlopskie oko".
Johnny 5 pisze:To bez znaczenia. W tej grze jest ich i tak du¿o.
Dla mnie ma to duze znaczenie - takie cyrki jak ten z kieszenia pozwalaja jednemu z graczy osiagnac zbyt duza przewage. poza tym to ogromne ulatwienie sobie gry.
Katiusha pisze:Mo¿na to w ten sposób rozwi±zaæ, ¿e zmieniæ Kieszeñ ze zwyk³ego przedmiotu na magiczny. Wtedy np wk³adaj±c tam co¶ du¿ego typu Mu³, ta rzecz siê dematerializuje za spraw± magii i jest w niej w postaci np 'kwantów'
To chyba jedyne dobre rozwiazanie, jezeli kieszen ma dzialac tak jak tego sobie zyczy intsrukcja karty (zrzeszta i tak kazdy gra, jak chce).
Johnny 5 pisze:Trzeba? To jaki¶ odgórny nakaz?
Hmm, w sumie nie, ale wartoby bylo, jesli chcemy miec wypieki na twarzy podczas grania.
Przeciez zasady sa po to by je albo lamac albo przestrzegac a nie olewac \:D/ Mozesz od razu sobie wybrac jako miejsce Startu Korone Wladzy - pytanie tylko po co
Beast pisze:Trzeba oczywi¶cie trzymaæ siê zasad ale traktowaæ je zdroworozs±dkowo.
Proste
SeSim pisze:Johny 5 ma racjê. W MiMa grasz albo logicznie albo z instrukcj± Mieszanie tych dwóch stylów nie zawsze wychodzi na dobre
Nie zgodze sie z Toba SeSim - ja tu nie widze kolizji 2 wektorow
Lens pisze:To sa uzytkownicy z mniejszym nieco stazem, powoli rozgryzaja niedociaglosci MIMa.
Hmm, nie wiem czy to jest skierowane rowniez do mnie, ale zapewniam Cie Lens, ze bez forum rowniez mozna wyeliminowac niedociaglasci MiMa. Poza tym to chyba nie jest tak, ze jak ktos nowy zaloguje sie na forum, to nagle dostaje objawienia zwiazanego np z ukryta kieszenia
(tak zrozumialem twoja wypowiedz).
pretorianstalker pisze:dajcie sobie spokój i znajd¼cie jakie¶ inne braki w zasadach, tam gdzie mo¿na co¶ sensownie ustaliæ i zaproponowaæ
Ha, dla mnie to jest kardynalny brak w zasadach, poza tym nie wiem czemu zniechecasz
szczegolnie nowych uzytkownikow do dyskusji. To po co topik jak rozruszac forum? Zobaczcie jak od jednego (mojego nie chwalac sie
) pytania rozgorzala zazarta dyskusja - i bardzo dobrze bo z polemiki jest wieksza frajda niz z czytania postow o ulubionych poszukiwaczach (choc to tez mile w sumie).
ps. jeszcez jedno - dla mnie mul, kon z wozem tudziez sam kon i cala reszta to bardziej Zwierzeta niz Przedmioty :mrgreen:
ps.
przepraszam, za letki choas w mojej wypowiedzi, ale wczoraj byla fajna domowka