Teraz najważniejsze pytanie: gdybyśmy chcieli na forum zrobić papierową wersję tego dodatku, to myślicie że to będzie problem? (od strony prawnej)
@Valdi ?
Teraz najważniejsze pytanie: gdybyśmy chcieli na forum zrobić papierową wersję tego dodatku, to myślicie że to będzie problem? (od strony prawnej)
Tj. z każdą grafiką do której nie ma się prawa. Będzie ktoś chciał wykorzystać to komercyjnie to trzeba się liczyć z prawnikami. Zawsze może można by się chcieć dogadać z Nomadami odnośnie licencji, ale to nie wyjdzie bo jeszcze jest sprawa GW który posiada licencje do Talismana, to są GW szablony / wzory kart.
A jeżeli pobierasz grę / film i niekomercyjnie w nią grasz / oglądasz, to czy popełniasz przestępstwo przez naruszenie praw autorskich do wartości intelektualnych, niematerialnych i prawnych? Pytanie raczej retoryczne.
Ja bym tak własnie zrobił!* Kupiłbym wersję cyfrową żeby wesprzeć twórców a do gry wydrukował sobie papierową kopię. Bo akurat Talisman niezbyt mnie kręci w wersji elektronicznej.
Koniec świata nadchodzi... @Valdi pogra w DE...
Chciał więc mu wysłałem jak skończyłem. Moim zdaniem w całość nikt nie zagra ale może sobie różne elementy ludzie wydrukują.Valdi pisze: ↑środa 19 gru 2018, 15:50 Ja tamw elektroniczną wersję sobie pogram.
@Bludgeon zdziwiło mnie że Twój projekt @talismanisland opublikował na stronie. Tam też na krawędzi poszło chyba.
Kto wie... ja myślę, że pewnie koniec stycznia.