Zapytanie o karty
-
-
Witam,
Niedawno zacząłem zbierać karty do MiM'a i wydrukowałem sobie kilka dodatków. W dodatku Miasto Stawego znalazłem karty Żywiołów. Jednak nie mam pojęcia po co one są. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Może potrzebny jest do nich jakiś inny dodatek?
I trafiłem także na karty poszukiwaczy: Wampirzy pomiot oraz Ponury Żniwiarz. Czy to są postacie z dodatku Cmentarz? I w jaki sposób można się zmienić w takie stwory?
pozdrawiam
Niedawno zacząłem zbierać karty do MiM'a i wydrukowałem sobie kilka dodatków. W dodatku Miasto Stawego znalazłem karty Żywiołów. Jednak nie mam pojęcia po co one są. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Może potrzebny jest do nich jakiś inny dodatek?
I trafiłem także na karty poszukiwaczy: Wampirzy pomiot oraz Ponury Żniwiarz. Czy to są postacie z dodatku Cmentarz? I w jaki sposób można się zmienić w takie stwory?
pozdrawiam
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Witaj
Karty Żywiołów powiązane są z Poszukiwaczem tj Przywoływaczem (oryginał autorstwa Ducha).
Co do pozostałych Poszukiwaczy - przeczytaj uważnie Karty Podziemi - Pradawny Wampir oraz Zaklinacz Zła i będziesz znał odpowiedź. Ponury Żniwiarz jest oparty o postać SeSima :mrgreen:
Karty Żywiołów powiązane są z Poszukiwaczem tj Przywoływaczem (oryginał autorstwa Ducha).
Co do pozostałych Poszukiwaczy - przeczytaj uważnie Karty Podziemi - Pradawny Wampir oraz Zaklinacz Zła i będziesz znał odpowiedź. Ponury Żniwiarz jest oparty o postać SeSima :mrgreen:
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
-
-
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakiś program, który pomógłby mi dopasować rewersy i awersy kart do siebie, tak by można było je wydrukować w drukarni? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o programach graficznych, a na pewno wyszłoby taniej prywatnie zamówić sobie kilka dodatków niż u kogoś.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakiś program, który pomógłby mi dopasować rewersy i awersy kart do siebie, tak by można było je wydrukować w drukarni? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o programach graficznych, a na pewno wyszłoby taniej prywatnie zamówić sobie kilka dodatków niż u kogoś.
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Wiesz to już drukarnia musi dopasować awersy do rewersów, jeśli wiedza że mają przesunięcia podczas druku. Prawie każda drukarnia woli PDFy a sami takze posiadają inne programy graficzne. Przesunięcia można samemu korygować w PSie czy Corelu ale to tylko przed drukiem. Za każdym razem prawie na nowo trzeba.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
-
-
Odnalazłam wczoraj na strychu rodziców starą, dobrą MiM. Zrobiłam porządki w dodatkach, tzn. rozdzieliłam MiM podstawową od całej reszty dodatków i sprawdziłam kompletność. Chcę dzieciakom moim zaszczepić bakcyla, ale jest problem... Brakuje mi jednej karty Przygody: DŻIN. Bardzo proszę o opisanie mi dokładnie co na tej karcie się znajduje (zależy mi na opisie działania karty). Mam "czyste" karty, to sobie zrobię dublecik Dzięki, dzięki. Czekam wieści.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24020
Cześć,
Dżin
Przyjaciel 5 Przyjaciel
Dżin dysponuje 1 Czarem (weź Kartę
Czaru i połóż ją razem z Kartą dżina -
możesz ją obejrzeć). Dżin rzuci Czar, gdy
zapłacisz mu 1 mieszek złota, a potem
zniknie wraz ze złotem - odłóż tę Kartę
i złoto.
Dżin
Przyjaciel 5 Przyjaciel
Dżin dysponuje 1 Czarem (weź Kartę
Czaru i połóż ją razem z Kartą dżina -
możesz ją obejrzeć). Dżin rzuci Czar, gdy
zapłacisz mu 1 mieszek złota, a potem
zniknie wraz ze złotem - odłóż tę Kartę
i złoto.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Chaos
-
-
Spis dodatków autora:
• MiM na ZunTzu - Posty: 479
Proszę bardzo https://www.dropbox.com/s/t81j93yrs0fh0 ... -11_03.jpg
hehe Nemo mnie uprzedził
hehe Nemo mnie uprzedził
WMIM Stava na ZunTzu + Karty Walki by Chaos
Pobierz: WMIMChaosSW14.03HD.ztb
Zobacz na Youtube: Magia i Miecz na ZunTzu projekt Chaos
Pobierz: WMIMChaosSW14.03HD.ztb
Zobacz na Youtube: Magia i Miecz na ZunTzu projekt Chaos
- abubu
-
zauważyłem, że często tak bywa, iż akurat jest naście lat przerwy grania w MiM ... ludzie "dziecinnieją" na starość Co do zaszczepiania bakcyla - bardzo dobra inicjatywa! Ja się nie mogę doczekać swoich pociech, jak będziemy się kłócić czy muła można przetopić na mieszek złota, czy też nie ... niestety (albo stety) jestem aktualnie na etapie robienia pociech więc trochę poczekać muszę ...welavok pisze:Dziękuję bardzo!!!!
Och, 15 lat nie grałam!!!
Ale się cieszę
- Łosiu
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Konteksty
• Krasnoludzka Kopalnia - Posty: 331
- Kontakt:
-
-
Na urodziny drukuję mojemu mężczyźnie komplet MiM z dodatkami, bo jego wersja jest tak zużyta, że drze się w palcach, stąd moje pytanie:
Jakie są wymiary poszczególnych typów kart i plansz?
Bardzo zależałoby mi, żeby był to dość wierny przedruk, bo pretenduję do tytułu Best GF Ever
Bardzo proszę o odpowiedź posiadaczy oryginału/ów
Na urodziny drukuję mojemu mężczyźnie komplet MiM z dodatkami, bo jego wersja jest tak zużyta, że drze się w palcach, stąd moje pytanie:
Jakie są wymiary poszczególnych typów kart i plansz?
Bardzo zależałoby mi, żeby był to dość wierny przedruk, bo pretenduję do tytułu Best GF Ever
Bardzo proszę o odpowiedź posiadaczy oryginału/ów
-
-
Myślę że większość odpowiedzi znajdziesz tutaj:
http://forum.magiaimiecz.eu/viewforum.php?f=70
http://forum.magiaimiecz.eu/viewforum.php?f=70
- maly
-
pogadaj z burjomufjademwasqes pisze:Dzięki za odp.
mały