Złośliwy Diablik - Pani Jeziora

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 22
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Złośliwy Diablik - Pani Jeziora

Post autor: Mali »

Cześć wszystkim! Pytanie odnośnie karty "Złośliwy Diablik" z dodatku Pani Jeziora. Graliśmy we dwójkę tylko w podstawkę z tym dodatkiem na zwykłe zasady i zakończenie. Czarnoksiężnik po sprawnym rozwoju postaci wszedł na KW. Ja plątałem się jeszcze cienki jak barszcz po krainie zewnętrznej, z nieskończonym zadaniem czarownika i bez talizmanu. Wtem wyciągam kartę Złośliwy Diablik i oczom swym nie wierzę: "Przenieś się na obszar zajmowany przez innego Poszukiwacza znajdującego się w dowolnej Krainie. Musisz odbyć spotkanie z tym poszukiwaczem(...)". Czy bez wykonanego zadania czarownika i bez talizmanu mogę przenieść się na KW po wylosowaniu tej karty?:D pozdrawiam :)



Awatar użytkownika
Kewis21
Kobold
Kobold
Kobold
Uczestnik Zjazdów
Posty: 258
Rejestracja: czwartek 15 sie 2019, 15:38
Płeć:

Re: Złośliwy Diablik - Pani Jeziora

Post autor: Kewis21 »

Mali pisze: poniedziałek 26 paź 2020, 23:14 Cześć wszystkim! Pytanie odnośnie karty "Złośliwy Diablik" z dodatku Pani Jeziora. Graliśmy we dwójkę tylko w podstawkę z tym dodatkiem na zwykłe zasady i zakończenie. Czarnoksiężnik po sprawnym rozwoju postaci wszedł na KW. Ja plątałem się jeszcze cienki jak barszcz po krainie zewnętrznej, z nieskończonym zadaniem czarownika i bez talizmanu. Wtem wyciągam kartę Złośliwy Diablik i oczom swym nie wierzę: "Przenieś się na obszar zajmowany przez innego Poszukiwacza znajdującego się w dowolnej Krainie. Musisz odbyć spotkanie z tym poszukiwaczem(...)". Czy bez wykonanego zadania czarownika i bez talizmanu mogę przenieść się na KW po wylosowaniu tej karty?:D pozdrawiam :)
Byłoby łatwiej ze zdjęciem karty, albo pełnym opisem, chociaż troszke mnie dziwi, że nie dopisano w dowolnej krainie ( z wyjątkiem krainy wewnętrznej)



Lathspell
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 60
Rejestracja: czwartek 02 kwie 2020, 16:12
Płeć:

Re: Złośliwy Diablik - Pani Jeziora

Post autor: Lathspell »

Mali pisze: poniedziałek 26 paź 2020, 23:14 Czy bez wykonanego zadania czarownika i bez talizmanu mogę przenieść się na KW po wylosowaniu tej karty?
W tym przypadku nie możesz, lecz musisz przenieść się na obszar zajmowany przez innego Poszukiwacza, choćby była to Korona Władzy. Odbywasz tam z nim spotkanie. Talizman jest potrzebny, żeby wkroczyć do Doliny Ognia, a nie na Koronę Władzy; podobnie nieukończone zadanie Czarownika uniemożliwia przekroczenie Tajemnych Wrót, ale do Krainy Wewnętrznej możesz dostać się innymi sposobami, np. właśnie tym.



Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 22
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Re: Złośliwy Diablik - Pani Jeziora

Post autor: Mali »

Dzięki za odpowiedź:) tak mi się wydawało, że nie ma przeciwwskazań abym się przeniósł;) czyli nawet w tak beznadziejnej sytuacji w jakiej byłem, pojawiła się szansa na zwycięstwo!:)Dziś kolejna partia, Pozdro!



ODPOWIEDZ