KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Wasilij »

Rogo pisze: sobota 08 lut 2020, 12:30 Zapytam wprost: czytałeś instrukcję? Jeśli nie, to przeczytaj. Jeśli tak, to przeczytaj jeszcze raz. Na górze po lewej na stronie 7. Ale przeczytaj całość.
Tak, za każdym razem jak mi na to uwagę zwracasz ;) często jednak robię to gdy mam wolną chwilę - wieczorami przy bardzo obniżonych możliwościach poznawczych. I ost obudziłem się na instrukcji smoków.



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5908
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Bludgeon »

Mały Nemo pisze: sobota 08 lut 2020, 12:33 FAQ twierdzi, iż bez względu na liczbę Wrogów w walce nagroda przyznawana jest tylko raz.
Jeśli FAQ tak twierdzi to to jest errata a nie FAQ, bo karta mówi wyraźnie i bez możliwości interpretacji że za każdego pokonanego wroga.

Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
Wasilij pisze: sobota 08 lut 2020, 10:47 No i jeśli dostanę natrętnego poltergeista a potem zwolnienie to logicznie cholerę sprzedać mogę ;) ale czy to dobrze,?
Możesz sprzedać, tak samo jak każdą inną kartę która ma inny typ niż Przyjaciel ale mówi że jest Twoim przyjacielem.


What a view.

Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5602
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Rogo »

Bludgeon pisze: sobota 08 lut 2020, 13:31 Jeśli FAQ tak twierdzi to to jest errata a nie FAQ, bo karta mówi wyraźnie i bez możliwości interpretacji że za każdego pokonanego wroga.
Karta mówi, że za każdym razem kiedy pokonasz Wroga, a nie za każdego Wroga. Kilku Wrogów naraz też pokonujesz raz, bo w jednej walce. Obie interpretacje są na swój sposób poprawne.
Wasilij pisze: sobota 08 lut 2020, 12:38 Tak, za każdym razem jak mi na to uwagę zwracasz
Wiem, że bywam upierdliwy, sorry ;)


Ja nawet nie mam Talismana.

Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Wasilij »

Rogo pisze: sobota 08 lut 2020, 15:25 Wiem, że bywam upierdliwy, sorry
idzie wazelina "pamiętaj starsi nie są już tak lotni ;) i wyczekują pomocy od młodzieży " ;)

Dodano po 58 minutach 44 sekundach:
By się @Rogo Nie denerwował ;) nie znalazłem
Obrazek
Obrazek
Jak mam smoczy sen żeton wylosowałem i mam te 4 karty na świątyni rozumiem że uśpić mogę jednego?



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5602
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Rogo »

Smoków akurat na oczy nigdy nie widziałem, słyszałem, że dość mocno miesza i w tej kwestii się nie wypowiadam.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5908
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Bludgeon »

O co tu pytać masz jak byk napisane że na 1 smoku.


What a view.

Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Wasilij »

Tak pisze :) ale zapytać nie zaszkodzi ;) no i stworzyło się miejsce gdzie 3 smoki z łączną mocą 20 ;) 3 żetony mocy w jednym miejscu :)



Kubson
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 12
Rejestracja: sobota 06 sty 2018, 15:56
Płeć:

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Kubson »

Może trochę głupie pytanie, ale czy podczas walki z Panem Ciemności, czy Orlim Królem można używać różdżki smoczego ognia lub umiejętności sztyletowania?



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22051
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: KILKA PYTAŃ DO PODSTAW

Post autor: Mały Nemo »

Kubson pisze: środa 13 maja 2020, 14:58 Może trochę głupie pytanie, ale czy podczas walki z Panem Ciemności, czy Orlim Królem można używać różdżki smoczego ognia lub umiejętności sztyletowania?
Tak.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

ODPOWIEDZ