Czar Przypadek

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
P4bloo [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 24 lut 2019, 01:06
Płeć:

Czar Przypadek

Post autor: P4bloo » niedziela 24 lut 2019, 01:20

Cześć , mam pytanie czy w wyniku działania czaru Przypadek kiedy wyrzucę ze tracę wszystkie żetony siły / mocy to oznacza ze tracę wszystko do zera czyli poniżej bazowej wartości dla siły/mocy? W zasadach do podstawki mówią ze siła i moc nie mogą spaść poniżej bazowej - jak to czytać? Dzięki za pomoc.




Awatar użytkownika
Wiktor
#Moderator: Wiktor
#Moderator: Wiktor
#Moderator: Wiktor
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Posty: 1755
Rejestracja: piątek 09 lip 2010, 18:07
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:
Wiek: 34

Re: Czar Przypadek

Post autor: Wiktor » niedziela 24 lut 2019, 01:44

P4bloo pisze:
niedziela 24 lut 2019, 01:20
Cześć
Cześć, witaj na Forum!
P4bloo pisze:
niedziela 24 lut 2019, 01:20
jak to czytać?
Ze zrozumieniem.

W dobrym tonie jest przytoczenie treści karty, o której interpretację prosisz.
Z tego co sam napisałeś wynika, że mowa jest o żetonach siły/mocy. Tracisz te punkty (część wartości) siły albo mocy, które zdobyłeś w trakcie gry, czyli, te które oznaczasz żetonami. Siła i moc bazowe pozostają bez zmian.




P4bloo [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 24 lut 2019, 01:06
Płeć:

Re: Czar Przypadek

Post autor: P4bloo » niedziela 24 lut 2019, 01:52

Cześć Wiktor, tak dokładnie o takie info mi chodziło , tylko nie dość precyzyjnie zapytałem. Dziękuje za pomoc w interpretacji.

Dodano po 20 minutach 51 sekundach:
A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .




Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
Posty: 4562
Rejestracja: wtorek 26 cze 2012, 22:06

Re: Czar Przypadek

Post autor: abubu » niedziela 24 lut 2019, 09:28

P4bloo pisze:
niedziela 24 lut 2019, 02:13
podpytam bo nie znalazłem reguły
Słabo szukacie w tej instrukcji.. oj słabo. Proponuję zajrzeć jeszcze raz i znaleźć akapit o nazwie "Porzucanie Przyjaciół i Przedmiotów".


Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.

azzie
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: piątek 21 gru 2018, 15:57
Płeć:

Re: Czar Przypadek

Post autor: azzie » niedziela 24 lut 2019, 09:39

P4bloo pisze:
niedziela 24 lut 2019, 02:13
A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .
Nie tylko w swojej turze:
Poszukiwacz może w dowolnym momencie porzucić dowolną liczbę ze swoich Przyjaciół i Przedmiotów na obszarze, na którym aktualnie przebywa. Jeśli Poszukiwacz porzuci Przyjaciół lub Przedmioty, nie będzie mógł ich ponownie zabrać podczas tej samej tury.




Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 20669
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 35

Re: Czar Przypadek

Post autor: Mały Nemo » niedziela 24 lut 2019, 12:59

azzie pisze:
niedziela 24 lut 2019, 09:39
P4bloo pisze:
niedziela 24 lut 2019, 02:13
A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .
Nie tylko w swojej turze:
Poszukiwacz może w dowolnym momencie porzucić dowolną liczbę ze swoich Przyjaciół i Przedmiotów na obszarze, na którym aktualnie przebywa. Jeśli Poszukiwacz porzuci Przyjaciół lub Przedmioty, nie będzie mógł ich ponownie zabrać podczas tej samej tury.
Z tego akapitu wynika, iż Poszukiwacz może porzucać karty w każdym momencie, nawet w turze przeciwników. Jeśli zaś porzuci je w swojej turze, to ich już nie bada podczas tej tury.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!


ODPOWIEDZ