Witamy na forum! Zapraszamy na Zjazd Forum w Warszawie
(10.08.2018 - 12.08.2018).

Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zapraszamy na grę sieciową w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Czarodziej ognia +runiczny miecz

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
Evol [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 16 paź 2017, 13:00
Płeć:

Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Evol » poniedziałek 16 paź 2017, 13:08

Witam mam pytanie dotyczące rozgrywki. Chodzi o postac czarodziej ognia z dodatku smoki i jego umiejętność pasywna przed walką. Czy może jej używać zawsze przed każdą walka nie ważne kto atakuje? Jak to się ma z runicznym mieczem - który za odebranie życia poszukiwaczowi dostajesz to życie. Jak ten runiczny mieć ma się na potwory? Czy za zabicie potwora dostajesz życie? I czy ten miecz działa z jego umiejętnością pasywna.


Drugie pytanie - czy jak na obszarze jest smok, smoczka luska i oczywiście obszar np pociągnij kartę. Jakie są warianty spotkania zakładając że luska nie należy do króla smoków bo wtedy musisz luske rozpatrzyć




Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Krampus Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 19123
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 35

Re: Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Mały Nemo » poniedziałek 16 paź 2017, 13:21

Hej,

1. Tak, przed każdą walką na Siłę, niezależnie kto kogo atakuje. Kulę ognia rzucasz PRZED rozpoczęciem walki, a nie w jej trakcie, a więc wtedy jeszcze nie używasz Runicznego Miecza, a więc za pokonanie przeciwników Kulą Ognia nie otrzymujesz nagrody z Runicznego Miecza.

2. Wchodzisz na obszar i decydujesz, czy badasz obszar (walczysz ze smokiem) czy badasz łuskę (losujesz kartę z talii Króla Smoków, odkładasz ją na obszar, a następnie badasz ją wraz ze smokiem, który się już na tym obszarze znajduje).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!


Awatar użytkownika
Vikkutoru1
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 60
Rejestracja: poniedziałek 21 sie 2017, 15:38
Płeć:

Re: Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Vikkutoru1 » poniedziałek 11 gru 2017, 22:45

To pytanie odnośnie też tej umiejętności. Razi ogniem i jeśli się uda to wróg zostaje zabity. I jak to generalnie ma się do zasad? Zabity=pokonany? Np w Smokach ,gdy wróg zostaje pokonany,mozemy wziąć łuskę. A on go zabija, więc łuska zostaje?czy też wróg zostaje zabity(my odrzucamy jego karte nie biorac jej jako trofeum)ale bierzemy te łuskę.


Jedno ziarenko ryżu, może przechylić szalę,a 1 oczko na kości, może przesądzić o zwycięstwie bądź porażce~ mnich anonim


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Krampus Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 19123
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 35

Re: Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Mały Nemo » wtorek 12 gru 2017, 02:26

Bierzesz luske normalnie.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!


ODPOWIEDZ