Witamy na forum! Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Czarodziej ognia +runiczny miecz

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
Evol [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 paź 2017, 13:00
Płeć:

Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Evol » poniedziałek 16 paź 2017, 13:08

Witam mam pytanie dotyczące rozgrywki. Chodzi o postac czarodziej ognia z dodatku smoki i jego umiejętność pasywna przed walką. Czy może jej używać zawsze przed każdą walka nie ważne kto atakuje? Jak to się ma z runicznym mieczem - który za odebranie życia poszukiwaczowi dostajesz to życie. Jak ten runiczny mieć ma się na potwory? Czy za zabicie potwora dostajesz życie? I czy ten miecz działa z jego umiejętnością pasywna.


Drugie pytanie - czy jak na obszarze jest smok, smoczka luska i oczywiście obszar np pociągnij kartę. Jakie są warianty spotkania zakładając że luska nie należy do króla smoków bo wtedy musisz luske rozpatrzyć




Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Krampus Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 17410
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 34

Re: Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Little Nemo » poniedziałek 16 paź 2017, 13:21

Hej,

1. Tak, przed każdą walką na Siłę, niezależnie kto kogo atakuje. Kulę ognia rzucasz PRZED rozpoczęciem walki, a nie w jej trakcie, a więc wtedy jeszcze nie używasz Runicznego Miecza, a więc za pokonanie przeciwników Kulą Ognia nie otrzymujesz nagrody z Runicznego Miecza.

2. Wchodzisz na obszar i decydujesz, czy badasz obszar (walczysz ze smokiem) czy badasz łuskę (losujesz kartę z talii Króla Smoków, odkładasz ją na obszar, a następnie badasz ją wraz ze smokiem, który się już na tym obszarze znajduje).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Awatar użytkownika
Vikkutoru1
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 50
Rejestracja: poniedziałek 21 sie 2017, 15:38
Płeć:

Re: Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Vikkutoru1 » poniedziałek 11 gru 2017, 22:45

To pytanie odnośnie też tej umiejętności. Razi ogniem i jeśli się uda to wróg zostaje zabity. I jak to generalnie ma się do zasad? Zabity=pokonany? Np w Smokach ,gdy wróg zostaje pokonany,mozemy wziąć łuskę. A on go zabija, więc łuska zostaje?czy też wróg zostaje zabity(my odrzucamy jego karte nie biorac jej jako trofeum)ale bierzemy te łuskę.


Jedno ziarenko ryżu, może przechylić szalę,a 1 oczko na kości, może przesądzić o zwycięstwie bądź porażce~ mnich anonim


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Krampus Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 17410
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 34

Re: Czarodziej ognia +runiczny miecz

Post autor: Little Nemo » wtorek 12 gru 2017, 02:26

Bierzesz luske normalnie.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


ODPOWIEDZ