Witamy na forum! Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Kolejność rozpatrywania

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
kingbrucelee [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 25
Rejestracja: środa 15 mar 2017, 21:09
Lokalizacja: Racibórz
Płeć:
Wiek: 34

Kolejność rozpatrywania

Post autor: kingbrucelee » sobota 18 mar 2017, 01:33

Dzisiaj miałem następującą sytuacje:

Losuje na obszarze 3 karty. Każda z tych kart okazuje się być wrogiem i każda posiadała nr 2. Zgodnie z instrukcją muszę je w takim razie rozpatrzyć zgodnie z kolejnością losowania. Każdy z tych wrogów posiada sile. Teoretycznie sumuje ich sile i toczymy jedną walkę, ale...

Akcja toczy się w lesie i wrogowie mają powiązania z losem. Pierwszy wylosowany ma zapis, że jeśli nie jestem związany z żadną stroną losu (a nie byłem, bo nie miałem nawet jednego żetonu), to moja tura się natychmiast kończy.

Jak prawidłowo rozpatrzyć takie cholerstwo? Walcze czy nie walczę?




Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 17161
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 34

Re: Kolejność rozpatrywania

Post autor: Little Nemo » sobota 18 mar 2017, 04:55

Skoro natychmiast się kończy, to natychmiast się kończy - więc nie walczysz. Podaj nazwy wszystkich kart, które wylosowałeś, bo może i one coś zmieniają.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


kingbrucelee [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 25
Rejestracja: środa 15 mar 2017, 21:09
Lokalizacja: Racibórz
Płeć:
Wiek: 34

Re: Kolejność rozpatrywania

Post autor: kingbrucelee » niedziela 19 mar 2017, 22:30

Nemomon pisze:Skoro natychmiast się kończy, to natychmiast się kończy - więc nie walczysz. Podaj nazwy wszystkich kart, które wylosowałeś, bo może i one coś zmieniają.
Już nie pamietam co to były za karty, ale w zasadzie odpowiedziałeś na moje pytanie. Dzięki.




ODPOWIEDZ