Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Kolejność rozpatrywania

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
kingbrucelee [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 25
Rejestracja: środa 15 mar 2017, 21:09
Lokalizacja: Racibórz
Płeć:
Wiek: 34

Kolejność rozpatrywania

Postautor: kingbrucelee » sobota 18 mar 2017, 01:33

Dzisiaj miałem następującą sytuacje:

Losuje na obszarze 3 karty. Każda z tych kart okazuje się być wrogiem i każda posiadała nr 2. Zgodnie z instrukcją muszę je w takim razie rozpatrzyć zgodnie z kolejnością losowania. Każdy z tych wrogów posiada sile. Teoretycznie sumuje ich sile i toczymy jedną walkę, ale...

Akcja toczy się w lesie i wrogowie mają powiązania z losem. Pierwszy wylosowany ma zapis, że jeśli nie jestem związany z żadną stroną losu (a nie byłem, bo nie miałem nawet jednego żetonu), to moja tura się natychmiast kończy.

Jak prawidłowo rozpatrzyć takie cholerstwo? Walcze czy nie walczę?


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16455
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Kolejność rozpatrywania

Postautor: Little Nemo » sobota 18 mar 2017, 04:55

Skoro natychmiast się kończy, to natychmiast się kończy - więc nie walczysz. Podaj nazwy wszystkich kart, które wylosowałeś, bo może i one coś zmieniają.
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


kingbrucelee [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 25
Rejestracja: środa 15 mar 2017, 21:09
Lokalizacja: Racibórz
Płeć:
Wiek: 34

Re: Kolejność rozpatrywania

Postautor: kingbrucelee » niedziela 19 mar 2017, 22:30

Nemomon pisze:Skoro natychmiast się kończy, to natychmiast się kończy - więc nie walczysz. Podaj nazwy wszystkich kart, które wylosowałeś, bo może i one coś zmieniają.


Już nie pamietam co to były za karty, ale w zasadzie odpowiedziałeś na moje pytanie. Dzięki.



Wróć do „Kwestia Zasad (TMiM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość