Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
badrain666 [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2017, 11:46
Płeć:

Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: badrain666 »

Witam. To będzie mój pierwszy post na forum :lol: No i właśnie jak to wygląda, bo kiścień w rękach wojownika wydaje się nierealnie potężny. Nie wspominając o używaniu dwóch broni... Pozdrawiam :D



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: Mały Nemo »

Hej,

Wojownik używający kiścienia wciąż rzuca tylko 2 kośćmi.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

badrain666 [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2017, 11:46
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: badrain666 »

A że się jeszcze dopytam jak wygląda sprawa z walką psychiczną? Można Kiścienia używać w niej, czy tak jak Kartę zbroi np można używać tylko w walce na siłę?



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5921
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: Bludgeon »

Nie można.


What a view.

STOKCZAN
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 10
Rejestracja: poniedziałek 23 sty 2017, 01:44
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 31

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: STOKCZAN »

A czy jeżeli wojownik posiada 2 kiścienie rzuca 4 kośmi?


Żołnierze żyją i zastanawiają się dlaczego??

Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5921
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: Bludgeon »

Nie, rzuca 2 kośćmi


What a view.

Awatar użytkownika
Odyn
Filozof
Filozof
Filozof
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 758
Rejestracja: niedziela 26 mar 2017, 09:54
Lokalizacja: Katowice
Płeć:
Wiek: 29

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: Odyn »

A jak to jest w przypadku Wielkiego Miecza? Na tej karcie nie ma mowy o jakichkolwiek ograniczeniach tzn. że tak jak w przypadku Łuku mam traktować tę broń jakby była jednoręczna (oczywiście nie patrząc na żadną logikę :D)? Mogę używać w walce Wielkiego Miecza i Tarczy albo 2 Wielkich Mieczy jednocześnie (tylko w przypadku Wojownika) ?


"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może." Percy Shelley

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: Mały Nemo »

Mozesz. Logiki w TMiMie nie ma i lepiej sie tego trzymajmy ;).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5921
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Post autor: Bludgeon »

W talismanie nie ma "ręczności" (jedno, dwu, obu i innych). To gra przygodowa o dość prostych zasadach a nie rpg.


What a view.

ODPOWIEDZ