Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
badrain666 [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2017, 11:46
Płeć:

Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: badrain666 » środa 18 sty 2017, 11:10

Witam. To będzie mój pierwszy post na forum :lol: No i właśnie jak to wygląda, bo kiścień w rękach wojownika wydaje się nierealnie potężny. Nie wspominając o używaniu dwóch broni... Pozdrawiam :D


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16457
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: Little Nemo » środa 18 sty 2017, 11:18

Hej,

Wojownik używający kiścienia wciąż rzuca tylko 2 kośćmi.
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


badrain666 [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2017, 11:46
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: badrain666 » sobota 21 sty 2017, 12:46

A że się jeszcze dopytam jak wygląda sprawa z walką psychiczną? Można Kiścienia używać w niej, czy tak jak Kartę zbroi np można używać tylko w walce na siłę?


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3130
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: Bludgeon » sobota 21 sty 2017, 13:06

Nie można.
What a view.


STOKCZAN
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 8
Rejestracja: poniedziałek 23 sty 2017, 01:44
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 27

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: STOKCZAN » piątek 17 lut 2017, 11:50

A czy jeżeli wojownik posiada 2 kiścienie rzuca 4 kośmi?
Żołnierze żyją i zastanawiają się dlaczego??


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3130
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: Bludgeon » piątek 17 lut 2017, 12:29

Nie, rzuca 2 kośćmi
What a view.


Awatar użytkownika
Odyn
Ciemny elf
Ciemny elf
Ciemny elf
Posty: 163
Rejestracja: niedziela 26 mar 2017, 09:54
Lokalizacja: Katowice
Płeć:
Wiek: 26

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: Odyn » wtorek 30 maja 2017, 13:50

A jak to jest w przypadku Wielkiego Miecza? Na tej karcie nie ma mowy o jakichkolwiek ograniczeniach tzn. że tak jak w przypadku Łuku mam traktować tę broń jakby była jednoręczna (oczywiście nie patrząc na żadną logikę :D)? Mogę używać w walce Wielkiego Miecza i Tarczy albo 2 Wielkich Mieczy jednocześnie (tylko w przypadku Wojownika) ?
"Więcej życie nie pozwoli rozdzielić, niż śmierć połączyć może." Percy Shelley


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16457
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: Little Nemo » wtorek 30 maja 2017, 14:39

Mozesz. Logiki w TMiMie nie ma i lepiej sie tego trzymajmy ;).
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3130
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Miasto. Wojownik używający Kiścień lub 2 Kiścienie.

Postautor: Bludgeon » wtorek 30 maja 2017, 20:16

W talismanie nie ma "ręczności" (jedno, dwu, obu i innych). To gra przygodowa o dość prostych zasadach a nie rpg.
What a view.



Wróć do „Kwestia Zasad (TMiM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: vincent i 2 gości