Witamy na forum! Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Wilkołak

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
r4d3k [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 28
Rejestracja: niedziela 10 lut 2013, 14:48
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Wilkołak

Post autor: r4d3k » środa 05 paź 2016, 12:27

Witam!
Sprawa do wyjaśnienia.

Karta likantropa:
Karta likantropa pisze:Za każdym razem, kiedy trafisz na obszar, na którym znajduje się inny poszukiwacz (...)
1.) To znaczy że jak jest noc i mijam jakiegoś poszukiwacza to muszę zakończyć ruch na tym obszarze i go atakować ? (podobnie jak wilkołak chodzi w nocy ?)
2.) Jestem likantropem i po rzucie kością mogę wybrać kierunek ruchu, rozumiem że jeśli mogę zaatakować inna postać to tak naprawdę nie mam wyboru, tylko atakuje innego poszukiwacza ?
3.) Czy jeśli zabójca jest likantropem to może używać zasztyletowania ? Lub analogicznie jeśli postać może wybrać walkę psychiczną to mogę jako wilkołak użyć tej zdolności i zaatakować magią ?
Ostatnio zmieniony środa 05 paź 2016, 13:47 przez abubu, łącznie zmieniany 1 raz.




Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Zbrojownia
Posty: 3252
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Wilkołak

Post autor: Bludgeon » środa 05 paź 2016, 13:22

r4d3k pisze: 1.) To znaczy że jak jest noc i mijam jakiegoś poszukiwacza to muszę zakończyć ruch na tym obszarze i go atakować ? (podobnie jak wilkołak chodzi w nocy ?)
Nie.
r4d3k pisze:2.) Jestem likantropem i po rzucie kością mogę wybrać kierunek ruchu, rozumiem że jeśli mogę zaatakować inna postać to tak naprawdę nie mam wyboru, tylko atakuje innego poszukiwacza ?
Efekt nie zmusza Cię do iść w stronę poszukiwacza.
r4d3k pisze:3.) Czy jeśli zabójca jest likantropem to może używać zasztyletowania ? Lub analogicznie jeśli postać może wybrać walkę psychiczną to mogę jako wilkołak użyć tej zdolności i zaatakować magią ?
Nie pamiętam całej karty ale raczej tak.


What a view.


r4d3k [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 28
Rejestracja: niedziela 10 lut 2013, 14:48
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Re: Wilkołak

Post autor: r4d3k » środa 05 paź 2016, 15:16

Obrazek
Odnośnie 2: rozumiem, że przymus atakowania innego poszukiwacza jest tylko wtedy, gdy zdecyduje się wybrać te pole, które jest zajęte przez poszukiwacza.
I z innej beczki:
Jak ktoś inny zdecyduje się zaatakować likantropa i poniesie porażkę to ten nasyła też na niego kartę wilkołaka nawet jak jest dzień i nie miał bonusu +2 zamiast odebrać życia/złoto/przedmiot




Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Zbrojownia
Posty: 3252
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Wilkołak

Post autor: Bludgeon » środa 05 paź 2016, 15:38

r4d3k pisze:Obrazek
Odnośnie 2: rozumiem, że przymus atakowania innego poszukiwacza jest tylko wtedy, gdy zdecyduje się wybrać te pole, które jest zajęte przez poszukiwacza.
Dokładnie tak.
r4d3k pisze:Jak ktoś inny zdecyduje się zaatakować likantropa i poniesie porażkę to ten nasyła też na niego kartę wilkołaka nawet jak jest dzień i nie miał bonusu +2 zamiast odebrać życia/złoto/przedmiot
Nie w dzień bo wszystkie zdolności likantropa działają tylko w nocy.


What a view.


ODPOWIEDZ