PYTANIA

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
maniekbb [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 13:26
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć:

PYTANIA

Post autor: maniekbb »

Witam
Przyznam że pobieżnie przeczytałem tematy na forum i mogłem nie zauważyć podobnego tematu.
W trakcie gry pojawia się wiele pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi w zasadach czy nie wynikają z rozgrywki. Proszę o pomoc bardziej doświadczonych graczy.

1. Błędny rycerz - napisane jest w karcie postaci że za pomoc dostaje nagrodę. Co to za nagroda?
2. Zabójca - zasada sztyletowania. Napisane jest że sztyletuje wrogów i poszukiwaczy. Na pewno można sztyletować wrogów? Przecież to by było za łatwe granie. Tym bardziej że też nie ma nic napisane o trofeach zdobytych w ten sposób.
3. Przyjaciele - gdy zginie poszukiwacz co się dzieje z jego przyjaciółmi? Odpadają czy zostają na lokacji z przedmiotami i złotem? Co jeśli wylosuje się z tali przygód przyjaciela który się nie może przyłączyć do poszukiwacza (np. z racji charakteru) - odpada czy na lokację?

Proszę o pomoc. To są pytania o których teraz pamiętam ale jest ich znacznie więcej i będę je dopisywał z następnymi sesjami TMiMa


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22089
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

maniekbb pisze:1. Błędny rycerz - napisane jest w karcie postaci że za pomoc dostaje nagrodę. Co to za nagroda?
1 kartę Nagrody za zadania. Takie karty, z identycznym tłem na awersie, co karty Talismanu. Pojawiają się te karty w dodatku Pani Jeziora.
2. Zabójca - zasada sztyletowania. Napisane jest że sztyletuje wrogów i poszukiwaczy. Na pewno można sztyletować wrogów? Przecież to by było za łatwe granie. Tym bardziej że też nie ma nic napisane o trofeach zdobytych w ten sposób.
Owszem, można. Dlatego Zabójca jest w górnej pozycji w top 5 najpotężniejszych Poszukiwaczy w grze.
3. Przyjaciele - gdy zginie poszukiwacz co się dzieje z jego przyjaciółmi? Odpadają czy zostają na lokacji z przedmiotami i złotem? Co jeśli wylosuje się z tali przygód przyjaciela który się nie może przyłączyć do poszukiwacza (np. z racji charakteru) - odpada czy na lokację?
Pozostają na obszarze. W obu przypadkach.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

maniekbb [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 13:26
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć:

Post autor: maniekbb »

<snip> //Nemo

Pytanie 4.
Postać np. Kleryk który może likwidować duchy nie walcząc z nimi wylosował dwie karty przygód. Obie karty to wróg - duch. Numer spotkania ten sam. Może jednego zlikwidować a z drugim walczyć?
Ostatnio zmieniony sobota 12 lis 2011, 12:09 przez maniekbb, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22089
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Owszem, może tak zrobić.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

DonKilero
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 16
Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 14:47
Lokalizacja: Olecko
Płeć:

Post autor: DonKilero »

Ale nie może dwóch wrogów duchów wyeliminować bez walki?


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22089
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

DonKilero pisze:Ale nie może dwóch wrogów duchów wyeliminować bez walki?
Może. Nie ma znaczenia z iloma walczy naraz, liczy się tylko to, że ci Wrogowie są Duchami, a on może niszczyć Duchy.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
nakago
Ciemny elf
Ciemny elf
Ciemny elf
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 178
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2012, 13:54
Lokalizacja: Gliwice
Płeć:
Wiek: 37

Post autor: nakago »

Nemomon pisze:
maniekbb pisze: Owszem, można. Dlatego Zabójca jest w górnej pozycji w top 5 najpotężniejszych Poszukiwaczy w grze.
A jest jakieś oficjalne Top 5 ?


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5930
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Post autor: Bludgeon »

nakago pisze: A jest jakieś oficjalne Top 5 ?
Jeśli jest to na pewno są w nim zabójca i mroczna kultystka.


What a view.

Awatar użytkownika
nakago
Ciemny elf
Ciemny elf
Ciemny elf
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 178
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2012, 13:54
Lokalizacja: Gliwice
Płeć:
Wiek: 37

Post autor: nakago »

Bludgeon pisze:
nakago pisze: A jest jakieś oficjalne Top 5 ?
Jeśli jest to na pewno są w nim zabójca i mroczna kultystka.
No i Skrzat :badgrin:


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22089
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Skrzat mniej, bo on tylko ma złoto i nic więcej. Co prawda wyszło parę kart, które pozwalają to złoto wydać na coś normalnego i użytecznego, aczkolwiek te karty pierwej muszą się na scenie pojawić. A tacy Poszukiwacze jak Zabójca, Kultystka, Mędrzec &c są zajebiści bez względu na sytuację na planszy.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

ODPOWIEDZ