Pytania o zasady

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Arcymag [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 16
Rejestracja: piątek 28 gru 2007, 18:39
Lokalizacja: Stalowa Wola
Płeć:
Wiek: 41

Pytania o zasady

Post autor: Arcymag »

1 Stojąc na dolinie ognia zostałem za pomocą czaru przypadek zamieniony w ropuchę. Nie znalazłem przepisu który zabroniłby mi wejśc na koronę i docelowo zwycięzyć ropuchą.

2 Innym razem stojąc na dolinie ognia zostałem przez synusia potraktowany czarem przeniesienie. On stał na równinach grozy. Równiez nie znalazłem niczego żebyśmy nie mieli zamienic się miejscami. Na szczęście miałem wtedy rozproszenie magii.

Co sadzicie o tych dwóch sytuacjach?


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Arcymag pisze:1 Stojąc na dolinie ognia zostałem za pomocą czaru przypadek zamieniony w ropuchę. Nie znalazłem przepisu który zabroniłby mi wejśc na koronę i docelowo zwycięzyć ropuchą.
Well... Normalne zasady gry mówią, że musisz rzucać Zaklęcie Rozkazu i zabić nim wszystkich pozostałych Poszukiwaczy, aby wygrać. Ropucha niby nie może rzucać Zaklęć, i z tego, co mi się o uszy obiło, to dotyczy to również Zaklęcia Rozkazu. Gdyby jednak nie dotyczyło, to wciąż musisz rzucać Zaklęcia, aby wygrać.
Arcymag pisze:2 Innym razem stojąc na dolinie ognia zostałem przez synusia potraktowany czarem przeniesienie. On stał na równinach grozy. Równiez nie znalazłem niczego żebyśmy nie mieli zamienic się miejscami. Na szczęście miałem wtedy rozproszenie magii.
Mógłby, ale tylko i wyłącznie, jeżeli posiadałby Talizman. FAQ do Talismana zabrania rzucenia Przeniesienia na Poszukiwacza, który znajduje się na tym samym obszarze, co rzucający Przeniesienie, oraz na Poszukiwacza, który znajduje się na Dolinie Ognia, jeżeli rzucający nie posiada Talizmanu.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Roland
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Posty: 581
Rejestracja: sobota 23 sty 2010, 14:46
Lokalizacja: Świat Pośredni
Płeć:
Wiek: 39

Post autor: Roland »

Nemomon pisze:1 Stojąc na dolinie ognia zostałem za pomocą czaru przypadek zamieniony w ropuchę. Nie znalazłem przepisu który zabroniłby mi wejśc na koronę i docelowo zwycięzyć ropuchą.


Well... Normalne zasady gry mówią, że musisz rzucać Zaklęcie Rozkazu i zabić nim wszystkich pozostałych Poszukiwaczy, aby wygrać. Ropucha niby nie może rzucać Zaklęć, i z tego, co mi się o uszy obiło, to dotyczy to również Zaklęcia Rozkazu. Gdyby jednak nie dotyczyło, to wciąż musisz rzucać Zaklęcia, aby wygrać.
A własnie, skoro Ropucha nie moze rzucać zaklęcia rozkazu to co robi kiedy wkroczy na korone? Czeka tam przez 3 tury az sie odmieni i wtedy dopiero rzuca zaklęcie?


"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Ano, czeka.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5614
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Rogo »

Chyba, że jest tam drugi gracz, to wtedy musi odbyć z nim spotkanie, czyli użyć na nim specjalnej zdolności (której jako żabka nie ma) lub zaatakować (to nic, że ma przegrane, mus to mus :))


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
guciomir
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 376
Rejestracja: poniedziałek 23 sie 2010, 10:36
Lokalizacja: 3city
Płeć:

Post autor: guciomir »

żaby potrafią dokopać, podczas jednej gry zropuchowaciłem moim mędrcem jakąś inną postać. No i skopała mi tyłek wredna ropucha, bo rzuciła w walce 5 czy 6 a ja 1 albo 2. A że mój mędrzec był ledwo żywy zanim rozpoczęła się walka....


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Rogo pisze:Chyba, że jest tam drugi gracz, to wtedy musi odbyć z nim spotkanie, czyli użyć na nim specjalnej zdolności (której jako żabka nie ma) lub zaatakować (to nic, że ma przegrane, mus to mus :))
Czyżby Ci się coś przypomniało? ;) :mrgreen:


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Roland
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Posty: 581
Rejestracja: sobota 23 sty 2010, 14:46
Lokalizacja: Świat Pośredni
Płeć:
Wiek: 39

Post autor: Roland »

żaby potrafią dokopać, podczas jednej gry zropuchowaciłem moim mędrcem jakąś inną postać. No i skopała mi tyłek wredna ropucha, bo rzuciła w walce 5 czy 6 a ja 1 albo 2. A że mój mędrzec był ledwo żywy zanim rozpoczęła się walka....
U nas była pewnego razu waleczna Ropucha, która 1 pkt siły zdobyła z trofeów i z siłą 2 zremisowała ze Smokiem w swojej trzeciej turze bycia Ropuchą. Powaga! Do dziś w świecie Magii i Miecza krążą o niej legendy :smile:


"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
Awatar użytkownika
guciomir
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 376
Rejestracja: poniedziałek 23 sie 2010, 10:36
Lokalizacja: 3city
Płeć:

Post autor: guciomir »

Srogi Ropuch, Smokożerca


ODPOWIEDZ