odzyskiwanie zycia

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roland [Autor tematu]
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Posty: 581
Rejestracja: sobota 23 sty 2010, 14:46
Lokalizacja: Świat Pośredni
Płeć:
Wiek: 39

odzyskiwanie zycia

Post autor: Roland »

Znów miałem sporną sytuacje ze znajomym w trakcie rozgrywki i potrzebuje potwierdzenia od ekspertów zeby go przekonać do swojej racji ;-) .
Mianowicie czy w momencie gdy gdy gracz traci ostatni punkt zycia (np. w walce lub w wyniku zdarzenia) to moze jeszcze skorzystac z przedmiotów, przyjaciół badź zaklęć pozwalajacych odzyskiwac punkty zycia (eliksiry, św. Józefina, Uzdrowienie) czy wtedy juz jest za pózno i ginie?


"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
Awatar użytkownika
guciomir
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 376
Rejestracja: poniedziałek 23 sie 2010, 10:36
Lokalizacja: 3city
Płeć:

Post autor: guciomir »

za późno :) gdyby był stack tak jak w magicu a nie kolejka, to by można było


Awatar użytkownika
Roland [Autor tematu]
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Posty: 581
Rejestracja: sobota 23 sty 2010, 14:46
Lokalizacja: Świat Pośredni
Płeć:
Wiek: 39

Post autor: Roland »

no ja tez tak uwazam, ale niektórych ciezko przekonać ;-)


"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22086
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Nie może. Ginie. Z takich kart może skorzystać jedynie wtedy, gdy posiada przynajmniej 1 punkt Życia. Gdy go traci, wtedy ginie permanentnie. Wyjątkiem jest Zaklęcie Ocalenia.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Wiktor
@Wiktor

Moderator: Wiktor
Dawna Administracja
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
1984 - 2019

Moderator: Wiktor
Dawna Administracja
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
1984 - 2019
Posty: 1779
Rejestracja: piątek 09 lip 2010, 18:07
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Post autor: Wiktor »

Guciomir ma rację. Z tego co pamiętam, są karty (chyba jakiś czar) na których jest wyraźnie napisane, że można użyć nawet po utracie ostatniego życia. Chyba napisane jest coś w rodzaju, że czar uchroni przed śmiercią - tak jest w MiMie, to chyba czar ocalenia.



Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Filozof
Filozof
Filozof
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Likantropia
Posty: 661
Rejestracja: poniedziałek 01 cze 2009, 16:42
Lokalizacja: Danzig-Osowa
Płeć:
Wiek: 29
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Ale utrata życia następuje juz chyba po rzutach za pancerze, bo oszacowaniu wpływów przyjaciół i reszty.


Obrazek
Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22086
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

SPIDIvonMARDER pisze:Ale utrata życia następuje juz chyba po rzutach za pancerze, bo oszacowaniu wpływów przyjaciół i reszty.
Tylko po Pancerzach. Przegrasz walkę, to masz prawo rzucić za Pancerz. Jak się nie uda, to giniesz.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Mad
Ciemny elf
Ciemny elf
Ciemny elf
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Banda Żądna Przygód
Czasy Dobrej Magii
Sklep u Alchemika 3D
Posty: 184
Rejestracja: piątek 14 maja 2010, 18:39
Lokalizacja: Chicago
Płeć:
Wiek: 38

Post autor: Mad »

oo, nie wiedzialem. Ja tam gralem dalej liczac na "fuksa".


Żyję agresją, która przeradza się w wątpliwość.
(Konstruuję nowy dodatek do TMIM'a)
ODPOWIEDZ