Witamy na forum! Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Jak to jest z Przyjaciółmi czyli czemu tak, a nie inaczej?

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 17161
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 34

Post autor: Little Nemo » sobota 05 wrz 2015, 15:40

alioth9 pisze:Postanowiłem odświeżyć temat. Jak to jest z Panią Wojny i kartami przyjaciół. Teoretycznie każdy towarzysz może mi dodawać 1 punkt do siły. Mam pytanko, jako to wygląda waszym zdaniem z takim Poltergeistem, który wynika z kart zdarzeń (o ile dobrze pamiętam). Zabieram go jako przyjaciela, czyli teoretycznie też mogę ignorować opis jego karty, czy się nie mylę?
Tak, za każdym razem jak badasz Przyjaciela to masz do wyboru jedną z poniższych rzeczy:

- wziąć go normalnie jako Przyjaciela (wraz ze wsio jego efektami)
- wziąć go jako wcielonego w szeregi Przyjaciela (w takim przypadku ignorujesz wszelkie zapisy na jego karcie (również te negatywne) i dodaje on 1 do Siły podczas walki).




ODPOWIEDZ