Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Problem z Strange Eons

Wszelkie dyskusje i luźne rozmowy o TMiM niedotyczące Twórczości graczy, Zasad itp.
Ebertowski [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 15
Rejestracja: środa 25 sty 2017, 19:13
Płeć:

Problem z Strange Eons

Postautor: Ebertowski » środa 25 sty 2017, 19:25

Witam, mam problem z Strange Eons. Rozszerzenie do robienia kart do Taismana nie działa! Pisze w programie żebym zrestartował, restartuję i co, piszę to SAMO! Pomóżcie mi, proszę...
Ostatnio zmieniony środa 25 sty 2017, 19:31 przez abubu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: kolor czerwony jest zarezerwowany dla administracji


AndO3131
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 52
Rejestracja: poniedziałek 25 maja 2015, 10:54
Lokalizacja: Białystok
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: AndO3131 » środa 25 sty 2017, 19:30

Napisz, którego rozszerzenia używasz i której wersji SE używasz (może najlepiej z linkami).


Ebertowski [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 15
Rejestracja: środa 25 sty 2017, 19:13
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Ebertowski » czwartek 26 sty 2017, 14:41

Mam wersje SE 3757α a Rozszerzenie to Talisman4R_pl (link: http://www.talismanisland.com/strange_eons.htm, poszukaj sobie Polskiego (Flaga Polski))


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16452
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Little Nemo » czwartek 26 sty 2017, 14:50

Używasz złego programu i złego pluginu. Używasz SE 3, a plugin ze strony Jona jest do SE 2.
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Ebertowski [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 15
Rejestracja: środa 25 sty 2017, 19:13
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Ebertowski » czwartek 26 sty 2017, 19:26

Nemomon pisze:Używasz złego programu i złego pluginu. Używasz SE 3, a plugin ze strony Jona jest do SE 2.
Podasz link? Bo nie chce spamić literami w google


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16452
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Little Nemo » czwartek 26 sty 2017, 19:32

Ebertowski pisze:
Nemomon pisze:Używasz złego programu i złego pluginu. Używasz SE 3, a plugin ze strony Jona jest do SE 2.
Podasz link? Bo nie chce spamić literami w google


Ale link do czego? Do SE 2 czy plugina do SE 3?

Do SE 3 polskiego plugina nie ma (choć małe karty można tworzyć bez względu na wersję językową, gorzej z dużymi kartami).
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Ebertowski [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 15
Rejestracja: środa 25 sty 2017, 19:13
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Ebertowski » piątek 27 sty 2017, 15:47

Nemomon pisze:
Ebertowski pisze:
Nemomon pisze:Używasz złego programu i złego pluginu. Używasz SE 3, a plugin ze strony Jona jest do SE 2.
Podasz link? Bo nie chce spamić literami w google


Ale link do czego? Do SE 2 czy plugina do SE 3?

Do SE 3 polskiego plugina nie ma (choć małe karty można tworzyć bez względu na wersję językową, gorzej z dużymi kartami).
Do SE3 znam angieski :)


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16452
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Little Nemo » piątek 27 sty 2017, 16:26

Oki, jutro poszukam go.
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


AndO3131
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 52
Rejestracja: poniedziałek 25 maja 2015, 10:54
Lokalizacja: Białystok
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: AndO3131 » sobota 28 sty 2017, 09:10

Spróbuj tego linka, a jeśli masz system 64-bitowy, użyj tego.


Awatar użytkownika
Ziemba
Zawadiaka
Zawadiaka
Zawadiaka
Posty: 93
Rejestracja: środa 31 sie 2016, 12:40
Płeć:
Wiek: 30

Ziemba

Postautor: Ziemba » sobota 28 sty 2017, 12:08

Czy mógłby ktoś podrzucić link do SE 2. Ten z głównej strony SE wywalał mi błąd jak chciałem go uruchomić (program, nie link).


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16452
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Little Nemo » sobota 28 sty 2017, 12:11

Dziwne... ja z kolei nie mogłem ostatnio uruchomić SE 3... SE 2 poszło mi z pocałowaniem ręki.
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Awatar użytkownika
arthan
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 395
Rejestracja: niedziela 22 maja 2016, 22:02
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: arthan » sobota 28 sty 2017, 22:11

Nemomon pisze:Do SE 3 polskiego plugina nie ma (choć małe karty można tworzyć bez względu na wersję językową, gorzej z dużymi kartami).


Ja mam u siebie zainstalowane obie wersje pod Windows 10 (64 bit):
2.1 alpha 13 [ build 2612:2668] (32bit)
3 (3757a) (64bit)
w obu mam spolszczenia :P nie pamiętam skąd pobrałem (może po prostu z wbudowanego katalogu wtyczek), ale na pewno jest dla obu.


Awatar użytkownika
Ziemba
Zawadiaka
Zawadiaka
Zawadiaka
Posty: 93
Rejestracja: środa 31 sie 2016, 12:40
Płeć:
Wiek: 30

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Ziemba » niedziela 29 sty 2017, 12:11

arthan pisze:Ja mam u siebie zainstalowane obie wersje pod Windows 10 (64 bit):
2.1 alpha 13 [ build 2612:2668] (32bit)
3 (3757a) (64bit)
w obu mam spolszczenia nie pamiętam skąd pobrałem (może po prostu z wbudowanego katalogu wtyczek), ale na pewno jest dla obu.

[-o<
Jak pierwszy raz instalowałem SE3 to zainstalowałem wtyczki z katalogu SE3. Potem przy reinstalkach zapomniałem o tym. Teraz działczy, śmiga i jest git :D Bossowie na kartach alternatywnych zakończeń mają teraz statystyki po polsku.
[-o<


Ebertowski [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 15
Rejestracja: środa 25 sty 2017, 19:13
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Ebertowski » niedziela 05 lut 2017, 16:55

Dziękuję wam, skorzystam z waszych porad i linków. PS: możecie mi podrzucić jakieś grafiki do kart chorób (tył karty)


Ebertowski [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 15
Rejestracja: środa 25 sty 2017, 19:13
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Ebertowski » piątek 03 mar 2017, 18:05

Nic nie działa... dawajcie dalej rady na dodatki bo nie działa mi synek!!!


Awatar użytkownika
Valdi
#Administrator: Valdi
#Administrator: Valdi
#Administrator: Valdi
Posty: 7700
Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2005, 13:07
Lokalizacja: Trojmiasto
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Valdi » piątek 03 mar 2017, 18:50

A ktoś ostatnio pytał dlaczego ludzie nie używają SE...
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.


Awatar użytkownika
arthan
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 395
Rejestracja: niedziela 22 maja 2016, 22:02
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: arthan » piątek 03 mar 2017, 19:58

Ale co nie działa teraz? U mnie np. Wszystko działa :P no może po za zapisywaniem talii bo potem nie da się ich u mnie otworzyć :D


AndO3131
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 52
Rejestracja: poniedziałek 25 maja 2015, 10:54
Lokalizacja: Białystok
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: AndO3131 » poniedziałek 06 mar 2017, 08:12

arthan pisze:Ale co nie działa teraz? U mnie np. Wszystko działa :P no może po za zapisywaniem talii bo potem nie da się ich u mnie otworzyć :D


Spróbuj zainstalować najnowszą wersję Strange Eons (3757). Bug związany z otwieraniem talii został poprawiony.


Awatar użytkownika
arthan
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 395
Rejestracja: niedziela 22 maja 2016, 22:02
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: arthan » poniedziałek 06 mar 2017, 09:06

AndO3131 pisze:Spróbuj zainstalować najnowszą wersję Strange Eons (3757). Bug związany z otwieraniem talii został poprawiony.

Faktycznie w SE3 talie są ok, ale SE2 mi się bardziej podoba ze względu na tradycyjne umieszczenie symbolu rozszerzenia. Nic, pewnie i tak skończy się na tym, że przejdę na PSa :D


Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16452
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Re: Problem z Strange Eons

Postautor: Little Nemo » poniedziałek 06 mar 2017, 09:44

arthan pisze:
AndO3131 pisze:Spróbuj zainstalować najnowszą wersję Strange Eons (3757). Bug związany z otwieraniem talii został poprawiony.

Faktycznie w SE3 talie są ok, ale SE2 mi się bardziej podoba ze względu na tradycyjne umieszczenie symbolu rozszerzenia. Nic, pewnie i tak skończy się na tym, że przejdę na PSa :D


Ja przeszedłem, na początku bolało, ale potem przeszło ;)
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek



Wróć do „Dział Ogólny (TMiM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość