a oto zdjęcia:

Jaki Daniel?Kaktus+ pisze:Pytanie kiedy Daniel sobie takie cudo sprawi
Powiem ci szczerze, że nie mam z tym najmniejszego problemu. Są głębokie to fakt, ścianki mają 65mm, tak by karty nie wystawały. Dałem kieszeniom specjalnie troszkę szersze wymiary, by moje palce tam wchodziły i bezproblemowo dotykały dna. Jestem w stanie tam wsunąć praktycznie większą część dłoni, a trzema palcami bez przeszkód sięgam dna i łapę nimi co chcę. Fakt faktem mam długie palce, być może osoba z krótszymi będzie miała problem. Pierwotnie chciałem tam dać gąbkę tapicerską, ma 1,5cm grubości i jest twarda, a widać ją pod figurkami. Jest też pod kartami poszukiwaczy (bo tu fakt faktem było głęboko nawet ze wstążką do wyciągania). Ostatecznie po sprawdzeniu opcji bez gąbki i bezproblemowym wyciąganiu zostawiłem jak jest.Rogo pisze:Wygląda super, ale nie wyobrażam sobie wygrzebywania żetonów z tych wąskich przegródek. Ciebie to nie denerwuje?Wcisnąłbym tam jakieś pudełeczka, w których byłyby żetony, a które byłoby dużo łatwiej i szybciej wyciągnąć z tej walizki.
Tutaj możesz poczytać trochę na ten temat.alioth9 pisze:(teraz nie mam koszulek, a raczej ból głowy czy FFG, cz mayday)
Poczytałem, ciekawie to wypunktowałeś. Powiedz mi jeszcze, wiem, że koszulki FFG mają folię 100 mikronów (x2 strony wiadomo to koszulka, 100 mikronów to 0.1mm, czyli 5 kart w koszulkach to + 1 milimetr, a to dużo miejsca). Generalnie rozchodzi się o to, ze mayday ma dwa standardy grubości 40 mikronów i gdzieś znalazłem standard premium 90 mikronów. Te koszulki, które masz to 40, czy 90 mikronów?abubu pisze:Pudło zacne i bardzo fajny pomysł z tymi wstążkami..
Tutaj możesz poczytać trochę na ten temat.alioth9 pisze:(teraz nie mam koszulek, a raczej ból głowy czy FFG, cz mayday)
Pół dnia mierzyłem i liczyłem, żeby zoptymalizować wymiary z uwzględnieniem druku dodatków fanowskich i miejsce na dodatkowe plansze w przyszłości. Wykonanie oddałem w ręce znajomego stolarza. Przekazywał mi pojedyncze elementy w okresie miesiąca, może półtora (zaangażował się to na zasadach przyjacielskich, więc to MUSIAŁO potrwać).Visenna pisze:Superile czasu zajął ci projekt oraz wykonanie?
Fajnie to wygląda. Prosto, funkcjonalnie i nie trzeba nic robić samemu