Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Interpretacja karty: Pokuta

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
Awatar użytkownika
gagell [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: środa 12 lut 2014, 12:01
Lokalizacja: Środkowy krąg
Płeć:

Interpretacja karty: Pokuta

Postautor: gagell » środa 12 lut 2014, 14:51

Witam, mam takie pytanko dotyczące wspomnianej karty zdarzenia. "Pokuta" nakazuje wszystkim złym postaciom udać się możliwie najkrótszą drogą do "Świątyni bogini Nemed", przy czym uczestnicy pokuty nie mogą badać obszaru ani atakować inne postacie.

O ile dobrze pamiętam będąc w dolnym kręgu można przenieść się do rodkowego a (poźniej udać się do świątyni) na 4 sposoby:
- w Karczmie, wyrzucając 6 oczek
- na Urwisku, rzucając dwiema kostkami i uzsykany wynik porównywać do magii
- za pomocą kart zdarzeń, z których to wynika
- po przez łódź

wszystkie te wymagają badania obszaru, co jest sprzeczne z instrukcją karty. Jak to należy interpretować?

Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16221
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 12 lut 2014, 15:25

Cześć,

Ta karta jest kopią karty Pokuta z MiM. Tam Poszukiwacz mógł przejść z jednej Krainy do drugiej nie badając obszaru per se (podczas ruchu decydował, iż zmienia Krainę i wskakiwał poziom wyżej lub niżej).

W MM żeby zmienić Krąg musisz stanąć na Urwisku, nie możesz zmienić Kręgu przechodząc przez obszar Urwiska. Moim zdaniem najlepiej by było, gdybyś właśnie wprowadził zasadę, iż stając na Urwisku (lub przechodząc przez jego obszar) możesz przenieść się do drugiego Kręgu bez potrzeby wykonywania instrukcji obszaru.
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Chaos
Necromancer
Necromancer
Necromancer
Posty: 451
Rejestracja: poniedziałek 20 gru 2010, 18:32
Lokalizacja: Bajlandia
Płeć:

Postautor: Chaos » środa 12 lut 2014, 18:48

Stave w Wielkiej Magii i Miecz tak zmienił kartę Pokuty, Źli Poszukiwacze badają obszary itp. ale muszą odbyć pielgrzymkę aby mieć możliwość ukończenia gry
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gagell [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: środa 12 lut 2014, 12:01
Lokalizacja: Środkowy krąg
Płeć:

Postautor: gagell » czwartek 13 lut 2014, 09:55

Dzięki za info :)


Wróć do „Kwestia Zasad (MM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość