Witamy na forum! Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

opuszczenie miasta a ropuchy

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
kuglo82 [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 35

opuszczenie miasta a ropuchy

Post autor: kuglo82 » poniedziałek 17 mar 2014, 02:52

Ostatnio grajac przydarzyla nam sie taka sytuacja - wzialem pozyczke w banku ,chodzilem troche po miescie i wylosowalem zywiol powietrza ktory wywiewa mnie na pobliskie pola i tam musze z nim walczyc (moc 5)
I teraz moje pytanie co dalej czy powinienem przed walka zamienic sie w ropuche(bo nie spłaciłem pożyczki przed opuszczeniem miasta) ,odrzucic wszystkie przedmioty itd czy np po walce?
Podobnie sytuacja ma sie z zywiolem ziemi ktory wciaga nas do pierwszego korytarza podziemi?



Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 16835
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 34

Post autor: Little Nemo » poniedziałek 17 mar 2014, 08:24

Raczej nie, w Ropuchę się zmieniasz jedynie wtedy, kiedy opuszczasz Miasto normalną drogą, poprzez Bramy Miasta.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


kuglo82 [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 35

Post autor: kuglo82 » poniedziałek 17 mar 2014, 10:18

No chyba raczej tak ponieważ w instrukcji jest napisane że czarodziej z banku zamieni cie w ropuche jezeli opuscisz miasto nie splacajac pożyczki i nie ma napisane jaka droga to zrobisz tylko ze jakkolwiek opuscisz



Awatar użytkownika
stave
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Projekt Wielka Magia I Miecz
Posty: 2879
Rejestracja: czwartek 14 gru 2006, 18:33
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 39
Kontakt:

Post autor: stave » poniedziałek 17 mar 2014, 11:04

Wiesz Nemo nie jest to do końca sprecyzowane - jedynie jest zapis o Czarodzieju, który zapodał kuglo82 więc w takim układzie nie ma to znaczenia jak opuścisz Miasto. Zgodnie z zapisem zmieniasz się w Ropuchę i to zaraz przed walką (stosujesz się do instrukcji na niej zawartej i dopiero wtedy zaczynasz walczyć z Żywiołem) :mrgreen: więc jest ciepło. Ja tak zawsze grałem, bo nigdzie nie masz tego bardziej sprecyzowanego nawet jakikolwiek FAQ tego nie zmienia. Przy takim zapisie jest to jedyna interpretacja.


Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski

ODPOWIEDZ