Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Pytanie o gromadzenie trofeów....

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
Xeromancer [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 9
Rejestracja: środa 27 mar 2013, 17:41
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 35

Pytanie o gromadzenie trofeów....

Postautor: Xeromancer » sobota 02 lis 2013, 11:42

Czy zbierając trofea, dajmy na to mamy 2 stwory, z siłą 4 , to czy musimy wymienić je na punkt siły, czy też można zbierać trofea, aż w końcu liczba zabitych wrogów będzie podzielna przez 7. Czyli, nie pasuje nam że mamy trofea za 8, więc zbieramy do liczby 21, żeby od razu na 3 pkt siły wymienić ??

Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16476
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Little Nemo » sobota 02 lis 2013, 12:30

Możesz zbierać dotąd, aż liczba jest podzielna przez 7.
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Awatar użytkownika
Valdi
#Administrator: Valdi
#Administrator: Valdi
#Administrator: Valdi
Posty: 7725
Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2005, 13:07
Lokalizacja: Trojmiasto
Płeć:

Postautor: Valdi » sobota 02 lis 2013, 16:45

REKLAMA

Bardzo dobrze w takich sytuacjach sprawdza się Digital Edition - rozwiewa wątpliwości. Polecam

KONIEC REKLAMY
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.


Xeromancer [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 9
Rejestracja: środa 27 mar 2013, 17:41
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 35

Postautor: Xeromancer » sobota 02 lis 2013, 18:24

Dzięki za szybka odpowiedź.

Trocę to się kłóci z moim pojmowaniem rozgrywki, bo zamiast stopniowo się rozwijać, to można z automatu wskoczyć z chłopa w koksa. Ale z guru nie polemizuję :)

Awatar użytkownika
Łosiu
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 331
Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 20:36
Lokalizacja: Krosno/Poznań
Płeć:
Wiek: 27

Postautor: Łosiu » sobota 02 lis 2013, 23:25

To jest nawet jakoś napisane w instrukcji, ale jestem u rodziców, to Ci nie sprawdzę ;)

Awatar użytkownika
Little Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16476
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Little Nemo » niedziela 03 lis 2013, 02:51

Xeromancer pisze:Dzięki za szybka odpowiedź.

Trocę to się kłóci z moim pojmowaniem rozgrywki, bo zamiast stopniowo się rozwijać, to można z automatu wskoczyć z chłopa w koksa. Ale z guru nie polemizuję :)


Wiesz, pierwej musisz tych wrogów pokonać i to bez bonusów od wcześniej pokonanych wrogów, a więc to też nie jest tak, iż od ręki otrzymujesz 4 punkty Siły ;).
Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek


Kofson
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 1
Rejestracja: niedziela 05 mar 2017, 20:17
Płeć:

Re: Pytanie o gromadzenie trofeów....

Postautor: Kofson » niedziela 05 mar 2017, 20:31

Witam,
Czy walka z wrogami którzy nie są kartami tylko występują w opisie pola zbiera się jako trofea i można wymieniać na punkty cechy czy nie?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.


Awatar użytkownika
Wiktor
#Moderator: Wiktor
#Moderator: Wiktor
#Moderator: Wiktor
Uczestnik Zjazdów
Posty: 1285
Rejestracja: piątek 09 lip 2010, 18:07
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:
Wiek: 32

Re: Pytanie o gromadzenie trofeów....

Postautor: Wiktor » niedziela 05 mar 2017, 20:36

Nie. Taki "wróg" to nie jest "Wróg" tylko "istota".
Zapamietaj dwie rzeczy:
1. Trofea = karty pokonanych Wrógów.
2. Wróg = przeciwnik z karty, z nazwą Wróg
3. Istota = przeciwnik z obszaru lub z karty bez nazwy Wróg


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3138
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Pytanie o gromadzenie trofeów....

Postautor: Bludgeon » niedziela 05 mar 2017, 20:37

Nie
What a view.



Wróć do „Kwestia Zasad (MiM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość