Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Karty Miejsce i Nieznajomy

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
AdamZielski [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 1
Rejestracja: wtorek 14 maja 2013, 12:07
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć:

Karty Miejsce i Nieznajomy

Postautor: AdamZielski » wtorek 14 maja 2013, 12:13

1. Jeżeli wylosowałem kartę Miejsce (Jezioro Życia) należy tam zostawić 4 żetony życia, to ja mogę od razu wziąć 1 pkt życia, czy dopiero jak trafię tam drugi raz.
2. Karta Nieznajomy (Potępieniec) da pierwszemu złemu graczowi do wyboru 1pkt siły, 1 zaklęcie... itd, czy jak go losuję i jestem zły mogę od razu to wziąć czy tak jak wyżej dopiero jak trafię na to pole drugi raz.

Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
Webmaster
Uczestnik
Posty: 2500
Rejestracja: wtorek 26 cze 2012, 22:06
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: abubu » wtorek 14 maja 2013, 12:22

1. tak - bierzesz 1 i zostawiasz 3
2. tak - od razu
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.


stive951
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 1
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 08:22
Lokalizacja: ujionask
Płeć:
Wiek: 25

Postautor: stive951 » środa 18 wrz 2013, 08:37

Sytuacja wygląda tak : gracz A rzuca na gracza B zaklecię Kradzież umyslu po czym rzuca przywolanie na kradzież i na gracza C ponownie Kradzież Umysłu. Czy tak można?
Unlock the key of your success by C4090-450 dumps
and Testking By using our latest

Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
Webmaster
Uczestnik
Posty: 2500
Rejestracja: wtorek 26 cze 2012, 22:06
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: abubu » środa 18 wrz 2013, 08:53

stive951 pisze:Sytuacja wygląda tak : gracz A rzuca na gracza B zaklecię Kradzież umyslu po czym rzuca przywolanie na kradzież i na gracza C ponownie Kradzież Umysłu. Czy tak można?

Witam, miłym zwyczajem było by podanie treści kart :)

Nie chodzi tu przypadkiem o czary "Osłabienie umysłu" i "Przyzwanie czaru"? Jeżeli tak, wówczas możesz... jeżeli nie o te, to nie kojarzę...
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.


Hellhound
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1227
Rejestracja: piątek 19 gru 2008, 00:46

Postautor: Hellhound » środa 18 wrz 2013, 22:34

Pytanie jeszcze, ile czarów można rzucić w ciągu tury? Instrukcja podstawki tego nie precyzuje. W instrukcji do Miasta są podane alternatywne rozwiązania. Twórcy raczej się skłaniają do tego, żeby rzucać jeden czar na turę.

Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
Webmaster
Uczestnik
Posty: 2500
Rejestracja: wtorek 26 cze 2012, 22:06
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: abubu » środa 18 wrz 2013, 22:56

Nie ma reguły/zasady/itp ... czyli można dowolną ilość czarów, z tym, że każdy czar MUSI mieć jakiś efekt (tzn. nie da się rzucić Rozproszenia, jeżeli nie ma czego rozproszyć...). Warto jednak wprowadzić limit podobny do limitu "Talismanowego" (tyle czarów w swojej turze, ile posiadało się na jej początku, w turze innego gracza jeden czar). Pod warunkiem, iż na początku rozgrywki, wszyscy się na wypracowane rozwiązanie zgodzą.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.



Wróć do „Kwestia Zasad (MiM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości