Aczkolwiek możliwym jest, iż chodziło jedynie o most przy Sentinelu (Strażniku). aczkolwiek ja zawsze grałem, iż most w mieście i wiosce także uwalnia.Hellhound pisze:Z tematu Parę pytań odnośnie zasad gry:Hellhound pisze:Byłbym ostrożny ze stwierdzaniem, że z Poltergeistem jest coś na 100% tak, a nie inaczej. Zamiast tego odsyłam do dyskusji sprzed prawie 10 lat gdzie ta kwestia jest poruszana. Konkretnie chodzi o post ambar0:ambar0 pisze:Pokusiłem się o znalezienie karty w skanach 2ed angielskiej, jak i o przestudiowanie planszy oryginału. Werdykt jest jednoznaczny, na karcie wyraźnie jest napisane "You can only rid yourself of it by crossing water (the river), either by bridge, raft or ferry.", a na planszy tzw. "dopływy" są podpisane "STORM RIVER", tak samo jak rzeka pomiędzy zewnętrzną i środkową krainą. Przejście przez most dopływu jest jednoznaczne z przekroczeniem rzeki przez most.
Witamy na forum!
Zapraszamy na Zjazd Forum w Warszawie
(10.08.2018 - 12.08.2018).
Więcej informacji znajdziesz tutaj.
(10.08.2018 - 12.08.2018).
Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Poltergeist.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. -
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• #Pojedyncze karty
• Akumajou Dracula Exp. Set
• Alicization Exp. Set
• Krampus Exp. Set
• Poszukiwacze Mephisto
• Przedpola Piekieł - Posty: 18277
Our motto, DON'T WAKE UP

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
Wyraźnie jest napisane że polta można pozbyć się przekraczając rzekę w jakikolwiek sposób(czy przez mosty czy rzekę), możesz także tratwą do krainy środkowej