Witamy na forum! Zapraszamy na Zjazd Forum w Warszawie
(10.08.2018 - 12.08.2018).

Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zapraszamy na grę sieciową w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Arena w Kosmicznej otchłani.

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Arena w Kosmicznej otchłani.

Post autor: HRABIA GENERAŁ LORD » wtorek 09 mar 2010, 00:10

Czy karta Przygody ARENA działa wyciągnięta w Kosmicznej Otchłani?


Tyle miałem do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Kaktus+
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Apteka
Kraina Snów
Lodowa Kraina
Posty: 3382
Rejestracja: niedziela 19 paź 2008, 19:45
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Kaktus+ » wtorek 09 mar 2010, 00:15

Ja gram, że nie działa. Skoro na Poszukiwacza będącego w WKO nie działają żadne Czary, even "Rozkaz", to dlaczego miałaby działać Arena?


Moja kolekcja
Mielecki Klub Fantastyki Lewa Flanka

Aktualnie pracuję nad:
Dodatkowi Poszukiwacze 75%
Dodatkowe Karty Miasta 30%

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
#Pojedyncze karty
Akumajou Dracula Exp. Set
Alicization Exp. Set
Krampus Exp. Set
Poszukiwacze Mephisto
Przedpola Piekieł
Posty: 19275
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 35

Post autor: Mały Nemo » wtorek 09 mar 2010, 00:17

Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!


Awatar użytkownika
Kaktus+
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Apteka
Kraina Snów
Lodowa Kraina
Posty: 3382
Rejestracja: niedziela 19 paź 2008, 19:45
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Kaktus+ » wtorek 09 mar 2010, 00:21

Nemomon pisze:Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.
Ponownie nie doczytałem :roll: Myślałem o sytuacji odwrotnej, tj. czy Arena zadziała na Poszukiwacza znadującego się w WKO... grunt, że konkluzja jest ta sama.


Moja kolekcja
Mielecki Klub Fantastyki Lewa Flanka

Aktualnie pracuję nad:
Dodatkowi Poszukiwacze 75%
Dodatkowe Karty Miasta 30%

Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Post autor: HRABIA GENERAŁ LORD » wtorek 09 mar 2010, 00:35

Nemomon pisze:Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.
No tak, głupi jestem. Zapomniałem przy mojej rozkminie o tej prostej zasadzie. Dzięki.


Tyle miałem do powiedzenia.

Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Krypta Upiorów (pomagier)
Labirynt Magów (pomagier)
Poszukiwacze
Posty: 6144
Rejestracja: poniedziałek 07 lis 2005, 19:18
Lokalizacja: z krzesła :P
Płeć:
Kontakt:

Post autor: SeSim » środa 10 mar 2010, 11:05

Kaktus+ pisze:Ja gram, że nie działa. Skoro na Poszukiwacza będącego w WKO nie działają żadne Czary, even "Rozkaz", to dlaczego miałaby działać Arena?
Rozpatrywanie tego w tą stronę jest ciekawe. Teoretycznie o ile mnie pamięć nie myli, to nie istnieje żadna zasada, która mówiłaby o tym że nie możesz "teleportować" kogoś z WKO np na planszę główną ze względu na wyciągnięcie Areny :)



Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Post autor: HRABIA GENERAŁ LORD » środa 10 mar 2010, 19:33

SeSim pisze:Rozpatrywanie tego w tą stronę jest ciekawe. Teoretycznie o ile mnie pamięć nie myli, to nie istnieje żadna zasada, która mówiłaby o tym że nie możesz "teleportować" kogoś z WKO np na planszę główną ze względu na wyciągnięcie Areny :)
Na Poszukiwaczy znajdujących się w Kosmicznej Otchłani nie oddziałuje nic, co się dzieje na innych planszach "Magii i Miecza" ani żadne Karty, które zostały wyciągnięte na innych planszach.


Tyle miałem do powiedzenia.

Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Krypta Upiorów (pomagier)
Labirynt Magów (pomagier)
Poszukiwacze
Posty: 6144
Rejestracja: poniedziałek 07 lis 2005, 19:18
Lokalizacja: z krzesła :P
Płeć:
Kontakt:

Post autor: SeSim » środa 10 mar 2010, 20:39

Jeżeli to jest cytat z instrukcji to jednak pamięć mnie myli :P



Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Post autor: HRABIA GENERAŁ LORD » środa 10 mar 2010, 21:33

SeSim pisze:Jeżeli to jest cytat z instrukcji to jednak pamięć mnie myli :P
No to Cię myli :smile:


Tyle miałem do powiedzenia.

kuglo82
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 36

Post autor: kuglo82 » niedziela 23 mar 2014, 21:38

Wogóle to widzę tu same odpowiedzi ale żadna nie jest na zadane pytanie ](*,), bo pytanie brzmiało co z kartą areny wyciągniętą w kosmicznej otchłani w np jądrze przestrzeni gdzie losuje się przygody.
Udzielę więc odpowiedzi ja O:) O:)
Nie działa i jest to opisane w instrukcji WKO
-wyciągając karte symbolizującą muła,konia,konia i wóz,rumaka, poltergeista, arenę lub zamieć należy je odłożyć bez ciągnięcia następnych kart.
Odsyłąm do instrukcji WKO bo są tam opisane również inne karty i ich "odmienne działanie"
jak chociażby: pustelnika, fontanny mądrości,jeziora życia,zbójców itd

Mam nadzieję że pomogłem :mrgreen:
Pozdrowionka MiM-owicze \:D/ \:D/



Tronar
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 61
Rejestracja: środa 11 paź 2017, 00:48
Płeć:

Re:

Post autor: Tronar » sobota 21 paź 2017, 18:40

Little Nemo pisze:
wtorek 09 mar 2010, 00:17
Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.
dokładnie tak jak napisał Little Nemo. Trzymamy się ściśle zasad instrukcji dodatku Otchłań :)




ODPOWIEDZ